SVT > Kultur

Friday, 27 January, 19:17

SVT - 30 nov 22 kl. 10:21

Recension: ”Tack för senast” i regi av Moa Gammel”Tack för senast” må vara en bagatell men man lämnar ändå biosalongen med ett leende på läpparna, skriver Kulturnyheternas Caroline Hainer..
Läs mer på SVT
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Moa Gammel, Kulturnyheternas Caroline Hainer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Tackför , senasti , regiav , Moa, Gammel

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Filmade brev och dagböcker från Förintelsen – nu gör han dokumentär om överlevande

Några personliga föremål ledde dokumentärfilmaren Johan Palmgren till de mest osannolika berättelser om Förintelsen, och lägger nu grunden till en kommande film. Nu får han stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse för att färdigställa filmen..

SVT - 2 timmar sedan

Chefredaktören om de dömda journalisterna: ”Skadar pressfriheten”

Två finländska journalister döms för röjande av statshemlighet med anledning av en artikel om landets militära underrättelseverksamhet. Texten skrevs bland annat med hjälp av läckta hemligstämplade dokument..

SVT - 3 timmar sedan

Filmkritikern: Här är fyra höjdpunkter på Göteborg filmfestival

Efter två stukade pandemiår kan Göteborg äntligen servera en filmfestival utan restriktioner, och visst kan man skönja lite sprittande vårkänslor i en stad där regnet för en gångs skull inte attackerar från sidan..

SVT - 8 timmar sedan

Nya musiksläpp: Zara Larsson, Rosalía och RAMI

Under dagens musikfredag listar Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen några av veckans bästa musiksläpp..

SVT - 8 timmar sedan

Internationella minnesdagen för Förintelsen uppmärksammas

I dag, den 27 januari, uppmärksammas den internationella minnesdagen för Förintelsen för att hedra de som föll offer för Nazitysklands folkmord under andra världskriget. – Dagen är till för att stanna upp en stund och minnas och hedra offren samt de liv som aldrig blev till, säger Petra Mårselius på Forum för levande historia..

SVT - 8 timmar sedan

Rusning efter ”Ålevangeliet” efter PM Nilssons tjuvfiske

Patrik Svenssons tre år gamla bok ”Ålevangeliet” har fått nytt liv – tack vare den nu avgående statssekreteraren PM Nilssons tjuvfiske. Boken om den mytomspunna fisken har sålt slut hos Adlibris och klättrar återigen på ljudbokstopplistan, rapporterar Altinget..

SVT - 22 timmar sedan

Ljudbokskonflikten fortsätter: Nextory anmäler Storytel

Under flera månader har förhandlingar pågått mellan strömningstjänsten Nextory och förlagsgruppen Storytel Books. I november stoppade Storytel Books alla sina titlar från ljudbokstjänsten, vilket rör tusentals böcker. Nu trappas konflikten upp ytterligare då Nextory anmält förlaget till Konkurrensverket..

SVT - Igår: 19:09

Hyllningsalbum till Olle Adolphson: ”Vår störste svenska visdiktare”

Olle Adolphson hade sin storhetstid på 60-talet och anses vara en av våra stora visdiktare, med låtar som ”Trubbel” och ”Nu kan jag få den jag vill ha”. På ett nytt hyllningsalbum tolkas låtskatten av en ny generation musikskapare. Kulturnyheterna träffade syskonduon Junior Brielle på Mariaberget i Stockholm, där Olle Adolphson själv bodde under en längre tid.

SVT - Igår: 16:31

Riksglasblåsarutbildningen läggs ner: ”Utan utbildning dör traditionen ut”

Riksglasblåsarutbildningen i Nybro försvinner, efter att Myndigheten för yrkeshögskolan avslutat stödet till en av få glasutbildningar i Sverige. Nu menar ett upprop att svensk hantverkstradition är hotad. – Det finns inget sätt att hålla liv i det här om det inte finns en utbildning.

SVT - Igår: 15:28

Hög arbetslöshet bland bibliotekarier som inte är födda i Sverige

Arbetslösheten bland utrikes födda bibliotekarier och arkivarier är fyra gånger högre än för inrikes födda. Det visar en granskning som Magasin K, fackförbundet DIK:s tidning, har gjort.   -Arbetslösheten är 13.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.