SR > Nyheter

Thursday, 02 February, 13:18

SR - 30 nov 22 kl. 08:35

Kompensationen för höga elpriser kommer i februariElprisstödet för svenska hushåll och företag kommer betalas ut i februari. "Om inget oförutsett händer"..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kompensationenför , höga, elpriserkommer i , februari

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Dödssiffran skrivs ner efter sprängattentatet mot moskén

Dödssiffran efter måndagens sprängattentat i en moské i Peshawar i norra Pakistan skrivs ner. Den officiella dödssiffran är nu 84. Tidigare uppgavs att fler än 100 människor dödades.

SR - 10 minuter sedan

Svensk kritik mot EU:s förslag att stärka skydd för plattformsarbetare

EU-parlamentet vill förbättra villkoren för dem som arbetar för IT-plattformar, till exempel personer som kör ut mat och andra varor.Men samtidigt kommer det svensk kritik mot parlamentets position som inte tar tillräcklig hänsyn till Sveriges arbetsmarknadsmodell.”Det kan vara svårt att avgöra lagstiftningsvägen vem som är arbetstagare eller egenföretagare”, säger socialdemokratiska EU-parlamentarikern Ilan De Basso till Ekot..

SR - 45 minuter sedan

USA ökar militär närvaro på Filippinerna

Efter en ny överenskommelse med Filippinerna, ökar USA sin militära närvaro vid Sydkinesiska havet.Amerikansk militär kommer att få tillgång till flera nya baser på Filippinerna.Samtidigt gör Kina alltmer kraftfulla anspråk på Sydkinesiska havet, och efter Filippinernas beslut varnade det kinesiska utrikesdepartementet andra grannländer i regionen för att samarbeta med USA..

SR - 1 timme sedan

Furtenbach: Tuff uppgift för Demirok att ta över efter Annie Lööf

I Helsingborg håller Centerpartiet i dag extrastämma för att välja Muharrem Demirok till ny partiledare efter Annie Lööf. ”Centern är i en knepig sits, de var valets stora förlorare och backade även på landsbygden och har fortsatt att backa”, säger Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator. Enligt honom blir det en tuff uppgifter för Demirok att ta över ledningen för partiet..

SR - 1 timme sedan

Påven besöker Kongo-Kinshasa – manar till förlåtelse

Påve Franciskus är sedan ett par dagar på en historisk resa i Kongo-Kinshasa. I går höll han en utomhusmässa för en miljonpublik och idag möter han ungdomar på ett stort stadion i huvudstaden Kinshasa. Kongo-Kinshasa med sina omkring 100 miljoner invånare ett viktigt land för den katolska kyrkan, där omkring 40 miljoner tros vara katoliker.

SR - 1 timme sedan

Ingen dödsskjutningar utanför Stockholmsområdet under januari

Tre personer sköts till döds under årets första månad, samtliga i Stockholms län – i Jordbro, i Solna och i Skogås – enligt polisens statistik.Därtill skottskadades totalt fyra personer, två i Region Stockholm, en i Region Öst och en i Region Syd.”Malmö har varit tämligen fritt från de absolut grövsta våldsvågen senaste tiden, samtidigt har vi allvarliga pågående konflikter mellan kriminella”, säger Nils Norling vid polisen i Malmö..

SR - 1 timme sedan

Rättegång mot 17-åring som misstänks för mord på gym inledd

På torsdagen startade rättegången mot fyra män som misstänks för inblandning i mordet på en man i 55-årsåldern på ett gym i Vasastan i centrala Stockholm förra året.Mannen som sköts ihjäl ska inte ha varit målet utan försökte stoppa skytten.En 17-åring misstänks vara skytten.

SR - 1 timme sedan

EU-parlamentariker kan åtalas för mutbrott – immunitet tas bort

EU-parlamentet lyfter immuniteten för två ledamöter efter mutskandalen som briserat i parlamentet där parlamentariker misstänks ha tagit emot mutor från Qatar och Marocko. Det parlamentariska åtalsskyddet lyfts nu för italienaren Andrea Cozzolino och belgaren Marc Tarabella, båda tillhörde tidigare den socialdemokratiska partigrupppen. Att deras immunitet nu lyfts betyder att de kan åtalas för mutbrott..

SR - 2 timmar sedan

Anklagelser om nigerianska arméns abortprogram ska undersökas

I Nigeria kommer en särskild människorättskommission nu undersöka anklagelserna om att den nigerianska armén skulle ha drivit ett hemligt abortprogram i landets nordöstra del under tio år. Programmet riktade sig mot kvinnor som kidnappats av den islamistiska terrorgruppen Boko Haram och som blivit gravida i fångenskap, enligt Reuters. Den nigerianska armén har förnekat förekomsten av programmet och har vägrat att undersöka det vidare..

SR - 2 timmar sedan

Humana överklagar Ivos beslut om indraget tillstånd

Det privata vårdbolaget Humana har nu formellt överklagat, Inspektionen för vård och omsorg, Ivos, beslut att dra in bolagets tillstånd att bedriva assistansverksamhet.Humana begär också ett inhibitionsbeslut, det vill säga ett skyndsamt agerande att stoppa det indragna tillståndet i väntan på slutlig dom.Ivo beslöt i tisdags att dra in Humanas tillstånd att bedriva personlig assistans och hemtjänst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.