SR > Nyheter

Thursday, 02 February, 12:32

SR - 30 nov 22 kl. 07:36

Swedbank: Köp med kort minskade under Black Week jämfört med förra åretInköp som gjordes med bankkort förra veckan under så kallade Black Week och Black Friday, minskade i år jämfört med förra året.Nedgången var tio procent, enligt Swedbank.Swedbanks prognoschef Andreas Wallström menar att det beror på hushållens tuffare ekonomiska situation..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Black Week, Black Friday, Swedbank, Andreas Wallström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Köpmed , kortminskade under , Black, Weekjämfört , med förra året

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Furtenbach: Tuff uppgift för Demirok att ta över efter Annie Lööf

I Helsingborg håller Centerpartiet i dag extrastämma för att välja Muharrem Demirok till ny partiledare efter Annie Lööf. ”Centern är i en knepig sits, de var valets stora förlorare och backade även på landsbygden och har fortsatt att backa”, säger Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator. Enligt honom blir det en tuff uppgifter för Demirok att ta över ledningen för partiet..

SR - 30 minuter sedan

Påven besöker Kongo-Kinshasa – manar till förlåtelse

Påve Franciskus är sedan ett par dagar på en historisk resa i Kongo-Kinshasa. I går höll han en utomhusmässa för en miljonpublik och idag möter han ungdomar på ett stort stadion i huvudstaden Kinshasa. Kongo-Kinshasa med sina omkring 100 miljoner invånare ett viktigt land för den katolska kyrkan, där omkring 40 miljoner tros vara katoliker.

SR - 45 minuter sedan

Ingen dödsskjutningar utanför Stockholmsområdet under januari

Tre personer sköts till döds under årets första månad, samtliga i Stockholms län – i Jordbro, i Solna och i Skogås – enligt polisens statistik.Därtill skottskadades totalt fyra personer, två i Region Stockholm, en i Region Öst och en i Region Syd.”Malmö har varit tämligen fritt från de absolut grövsta våldsvågen senaste tiden, samtidigt har vi allvarliga pågående konflikter mellan kriminella”, säger Nils Norling vid polisen i Malmö..

SR - 1 timme sedan

Rättegång mot 17-åring som misstänks för mord på gym inledd

På torsdagen startade rättegången mot fyra män som misstänks för inblandning i mordet på en man i 55-årsåldern på ett gym i Vasastan i centrala Stockholm förra året.Mannen som sköts ihjäl ska inte ha varit målet utan försökte stoppa skytten.En 17-åring misstänks vara skytten.

SR - 1 timme sedan

EU-parlamentariker kan åtalas för mutbrott – immunitet tas bort

EU-parlamentet lyfter immuniteten för två ledamöter efter mutskandalen som briserat i parlamentet där parlamentariker misstänks ha tagit emot mutor från Qatar och Marocko. Det parlamentariska åtalsskyddet lyfts nu för italienaren Andrea Cozzolino och belgaren Marc Tarabella, båda tillhörde tidigare den socialdemokratiska partigrupppen. Att deras immunitet nu lyfts betyder att de kan åtalas för mutbrott..

SR - 1 timme sedan

Anklagelser om nigerianska arméns abortprogram ska undersökas

I Nigeria kommer en särskild människorättskommission nu undersöka anklagelserna om att den nigerianska armén skulle ha drivit ett hemligt abortprogram i landets nordöstra del under tio år. Programmet riktade sig mot kvinnor som kidnappats av den islamistiska terrorgruppen Boko Haram och som blivit gravida i fångenskap, enligt Reuters. Den nigerianska armén har förnekat förekomsten av programmet och har vägrat att undersöka det vidare..

SR - 2 timmar sedan

Humana överklagar Ivos beslut om indraget tillstånd

Det privata vårdbolaget Humana har nu formellt överklagat, Inspektionen för vård och omsorg, Ivos, beslut att dra in bolagets tillstånd att bedriva assistansverksamhet.Humana begär också ett inhibitionsbeslut, det vill säga ett skyndsamt agerande att stoppa det indragna tillståndet i väntan på slutlig dom.Ivo beslöt i tisdags att dra in Humanas tillstånd att bedriva personlig assistans och hemtjänst..

SR - 2 timmar sedan

Bildt om Natoprocessen: ”Gäller att ha huvudet kallt”

Under torsdagseftermiddagen tar statsminister Ulf Kristersson emot sin finska motsvarighet Sanna Marin för att diskutera EU-ordförandeskapet och säkerhetsläget där Natoprocessen är högaktuell.Under onsdagen meddelade Turkiets president Erdogan: ”Så länge Sverige tillåter att Koranen bränns och förstörs så kommer Turkiet inte att säga ja till Sveriges Natoansökan”.”Det gäller att ha huvudet kallt och hålla sig borta från vad som ofta blir självspinn i media”, sa Carl Bildt under en intervju i P1 Morgon..

SR - 3 timmar sedan

Åklagaren: Tillåt hemliga tvångsmedel på barn under 15 år

Fler och snabbare åtgärder mot gängkriminalitet – det vill Lise Tamm se, åklagare vid internationella brottsmålsdomstolen i Haag.Till exempel att tillåta hemliga tvångsmedel, som kan innebära kameraövervakning och hemlig avlyssning, på barn under femton år som en misstänkt person ringer till.Hör Lise Tamm i samtal med P1 Morgons Helene Benno..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen lägger förslag: Förbud mot deltagande i terrororganisationer

Regeringen presenterade nyss ett förslag om att förbjuda deltagande i terrororganisationer.Lagstiftningen behöver bli kraftfullare för att vi ska kunna stå upp mot terrorhot och slå tillbaka mot terrorister och andra aktörer som understödjer terrorbrottslighet.Detta enligt Justitieminister Gunnar Strömmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.