Regeringen > Nyheter

Thursday, 02 February, 12:16

Regeringen - 29 nov 22 kl. 07:39

Utrikesminister Tobias Billström reser till Bukarest för Natos utrikesministermöteDen 29–30 november reser utrikesminister Tobias Billström till Bukarest för att delta i Natos utrikesministermöte. Detta är första gången Sverige deltar i egenskap av inbjudet land till Nato..
Läs mer på Regeringen
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Tobias Billström, Bukarest, Natos, Sverige, Nato

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utrikesminister, Tobias, Billström, resertill , Bukarestför , Natos, utrikesministermöte

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 15 minuter sedan

En särskild straffbestämmelse för deltagande i en terroristorganisation

Regeringen föreslår att det införs ett nytt brott i terroristbrottslagen, deltagande i en terroristorganisation. Brottet innebär ett särskilt straffansvar för den som deltar i verksamheten i en terroristorganisation på ett sätt som är ägnat att främja, stärka eller understödja terroristorganisationen..

Regeringen - 1 timme sedan

Ändring av uppdraget med anledning av en reformerad arbetsmarknadspolitisk verksamhet

Regeringen ändrar uppdraget till Arbetsförmedlingen med anledning av en reformerad arbetsmarknadspolitisk verksamhet på följande sätt. En lägesbeskrivning ska i stället för senast den 10 mars 2023 lämnas senast den 24 maj 2023. I lägesbeskrivningen ska myndigheten redogöra för hur införandet av vidareutvecklade matchningstjänster och andra vidtagna åtgärder har fungerat samt hur arbetet med planerade åtgärder fortskrider och fortsatt tidplan för åtgärderna..

Regeringen - 1 timme sedan

EU-sakråd angående förslag till Europaparlamentets och rådets förordningar om insamling och överföring av förhandsinformation om passagerare

Den 21 februari bjuder Regeringskansliet in till EU-sakråd angående förslag till Europaparlamentets och rådets förordningar om insamling och överföring av förhandsinformation om passagerare..

Regeringen - 1 timme sedan

Det svenska EU-ordförandeskapet prioriterar kampen mot brottsligheten

De gäng­konflikter som pågår i flera delar av landet präglas av total hänsyns­löshet, med spräng­ningar och dödligt skjutvapen­våld som åter­kommande inslag. Inte minst de mycket all­varliga vålds­dåden i Stockholms­området under jul- och nyårs­helgerna under­stryker situa­tionens allvar. Denna samhälls­utveck­ling äventyrar i längden tilliten i samhället, och ytterst demokratin.

Regeringen - 2 timmar sedan

Det ska vara straffbart att delta i en terroristorganisation

Att delta i och finansiera deltagande i en terroristorganisation ska vara straffbart, det föreslår regeringen i dag. Det innebär en ytterligare förstärkning av det straffrättsliga regelverket för att motverka hotet från terrorismen..

Regeringen - 19 timmar sedan

Pressträff med justitieminister Gunnar Strömmer

I morgon, torsdag den 2 februari klockan 08.45, håller justitieminister Gunnar Strömmer en pressträff. Under pressträffen presenteras ett nytt förslag i arbetet mot terrorism..

Regeringen - 19 timmar sedan

Sverige anordnar EU-konferens om kopplingen mellan ekonomisk egenmakt och könsbaserat våld

“Economic perspectives on gender-based violence – paving paths to prevention” är temat för en EU-konferens i Stockholm den 1-2 februari. Deltar gör bland annat jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg, EU:s kommissionär med ansvar för jämlikhet Helena Dalli och Carlien Scheele, generaldirektör för Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE)..

Regeringen - 20 timmar sedan

Tillgång till försäljningsuppgifter om humanläkemedel

Utredningen om läkemedelsstatistik presenterar i ett betänkande vilka åtgärder den bedömer behöver vidtas för att skapa en långsiktigt och hållbar rättslig reglering för utlämnande av försäljningsstatistik som avser läkemedel för människor..

Regeringen - Igår: 11:30

Pressträff med energi- och näringsminister Ebba Busch och Tysklands närings- och klimatminister Robert Habeck

Torsdag den 2 februari håller energi- och näringsminister och vice statsminister Ebba Busch en pressträff tillsammans med Tysklands vice förbundskansler och närings- och klimatminister Robert Habeck..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.