Expressen > Kultur

Wednesday, 28 February, 14:22

Expressen - 29 nov 22 kl. 05:45

Årets julkalender – barnens egen ”Game of thrones”Årets julkalender i SVT slösar med miljöer och stämning.Gunilla Brodrej ser en serie som påminner om ”Game of thrones”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Game, SVT, Brodrej

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets julkalender, barnens, egen, Gameof , thrones

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Nu är de jävlarna ute och flyger igen

Vem bryr sig om att skämmas för sitt flygande när de gör något så vackert som att skapa minnen tillsammans?Kristin Lundell förargas av en ny trend som snuttifierar flygets påverkan på klimatet..

Expressen - 8 timmar sedan

Dagens Israel styrs av blind patriotism

I ”Känslor och populism” skriver sociologen Eva Illouz om hur populismen allt mer styr Israel.Lyra Ekström Lindbäck läser en bok som blivit allt mer aktuell av det krig som just nu pågår..

Expressen - Igår: 14:00

Norges enade motstånd mot nazismen är en myt

Roy Jacobsens ”De ovärdiga” kretsar kring ett grabbgäng under ockupationsåren i Norge.Per Wirtén läser en roman om medlöperi och motstånd där tystnaden biter sig fast..

Expressen - Igår: 14:00

Sluta tjata om den buffliga kulturmannen

För första gången sätts filmen ”Bröderna Mozart” upp som teater.Teodor Stig-Matz kommer till en dyster slutsats efter att sett den på Folkteatern..

Expressen - Igår: 06:15

Fy på er – Jimmie, Ulf, Ebba och Johan!

För en vecka sedan stängde Skolinspektionen tre skolor efter larm från Säpo.Nalin Baksi undrar varför de borgerliga partierna inte avslutar det stora skolexperimentet. .

Expressen - Igår: 16:00

Peter Mangs kula sitter kvar i Kamals huvud

En seriemördare sätter en pistol mot en 16-årig pojkes huvud, men tragiken försvinner när regissören John Mork leker filmdetektiv.Jonas Holmberg har sett en heltossig true crime-serie..

Expressen - I förrgår: 09:23

Måtte han ha förstått hur älskad han var

Barnvisenestorn och jazzlegendaren Georg Riedel är död.
Gunilla Brodrej minns en musiker och tonsättare som har gjort ett outplånligt avtryck på oss alla..

Expressen - I förrgår: 06:15

”Jag vågade inte berätta – är så van att bli bränd”

Ungdomsförfattaren, ståupp-komikern och förortskämpen Melody Farshin får Expressens barnkulturpris Heffaklumpen. Vi träffade henne hemma i Husby.– Det här går inte begripa förrän jag håller i Heffaklumpen, säger Melody Farshin.

Expressen - 25 feb 24 kl. 07:15

Jag fattar att Mattias Karlsson är ledsen

Den som vill förstå samtidens nykonservativa rörelse måste läsa Douglas Murray.Victor Malm läser och funderar på varför Mattias Karlsson är så bedrövad..

Expressen - 25 feb 24 kl. 07:00

Jag är tacksam och vill genast ha mer

Hugo von Hofmannsthal verkade i Wien under 1890-talets kulturella glansperiod.Arne Melberg läser nu för första gången samtliga hans dikter i svensk språkdräkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.