Expressen > Nyheter

Thursday, 02 February, 09:57

Expressen - 27 nov 22 kl. 07:10

Lag gav ingen effekt – fler unga häktade längeMaxgränsen för hur länge barn får sitta häktade har inte gett önskad effekt.Under de tolv första månaderna med den nya lagen satt fler brottsmisstänkta under 18 år häktade längre än tre månader jämfört med tidigare.– Det är oroväckande, säger Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander..
Läs mer på Expressen
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
Advokatsamfundets, Mia Edwall Insulander

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lag, gavingen , effekt, fler, unga, häktade, länge

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Majoritet i Finland vill gå med i Nato utan Sverige

En majoritet av Finlands invånarna är redo att gå med i Nato – utan Sverige, rapporterar Ilta-Sanomat. 53 procent av dem som tillfrågats anser inte att .

Expressen - 30 minuter sedan

EU-topparna på plats i Kiev

Toppmöte och vackra ord om stöd är att vänta när EU:s främsta företrädare nu anländer till Kiev.Men några klara tidslöften om medlemskap blir det inte..

Expressen - 45 minuter sedan

Österrike utvisar fyra ryska diplomater

Österrike har beslutat att utvisa fyra av Rysslands diplomater i landet..

Expressen - 45 minuter sedan

Utsläppen från personbilar minskar

Hushållens utsläpp av växthusgaser minskade med 11 procent under tredje kvartalet i fjol, jämfört med motsvarande period året innan, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB)..

Expressen - 1 timme sedan

Regeringen vill förbjuda deltagande i terrorgrupp

Regeringen föreslår kriminalisering av deltagande i terrororganisationer.– Det gäller en följetong i svensk terrorlagstiftning, en process som egentligen inleddes efter terrorattentatet på Drottningatan 2017, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) på en pressträff..

Expressen - 1 timme sedan

Experten om regeringens Nato-hantering: ”Bisarrt”

Turkiet ska inte lägga sig i Sveriges lagar och regeringen borde sluta svara på Erdogans kritik. Det anser Jan Hallenberg, senior forskningsrådgivare på Utrikespolitiska institutet. – Hela den här situationen har blivit bisarr, säger Jan Hallenberg, senior forskningsrådgivare på utrikespolitiska institutet i SVT:s ”Aktuellt”..

Expressen - 1 timme sedan

Man i Skåne åtalas för att ha sålt pirat-tv

En man i Trelleborg åtalas för upphovsrättsbrott för att ha drivit en tjänst för pirat-tv, rapporterar Trelleborgs Allehanda..

Expressen - 2 timmar sedan

Polis sköt mot knivman i Tullinge

En knivbeväpnad man i 25-årsåldern greps av polis efter att  ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern och en yngre person i en bostad i Tullinge utanför Stockholm.I samband med gripandet sköt polis mot mannen..

Expressen - 2 timmar sedan

S fårr högsta stödet på 14 år – SD backar

37,1 procent.S får högsta stödet på 14 år i SVT/Novus senaste väljarbarometer. Samtidigt backar SD..

Expressen - 3 timmar sedan

Bättre resultat än väntat för Nordea

Numera finländska Nordea – en av de fyra största bankerna i Sverige – redovisar ett oväntat starkt resultat för fjolårets sista kvartal och höjer utdelningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.