DI > Ekonomi

Sunday, 27 November, 09:39

DI - I förrgår: 15:50

Varningen: Nya räntebanan knäcker bomarknaden – ”är redan jättepåverkad”Slår Riksbankens prognos om fortsatta räntehöjningar igenom kommer det att knäcka bostadsmarknaden. Det är Nordeas chefsekonom Annika Winsth övertygad om: ”Höjer Riksbanken i april tror jag att det blir jättejobbigt. Bostadsmarknaden är redan jättepåverkad – det är fritt fall för villorna i vissa regioner.”.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens, Nordeas, Annika Winsth, Riksbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VarningenNya , räntebanan, knäcker, bomarknadenär redan , jättepåverkad

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Nye Volkswagen-vd:n redo för Kina-konkurrens

LOS ANGELES. Som nytillträdd vd för Volkswagen har Thomas Schäfer att göra. Komponentbrist och nya nationella regler tvingar biljätten till dyra anpassningar.

DI - 30 minuter sedan

Blivande börsmonstret ett klockrent köp

Börsintroduktionen blev en succé och kursutvecklingen sedan dess kvalar in som en av de absolut starkaste på Stockholmsbörsen. Ändå är prislappen på aktien låg när vi jämför med liknande, framgångsrika bolag. Med idiotsäkra förvärv, stora skalfördelar och motståndskraft mot en sämre konjunktur ser vi ett blivande börsmonster som fler än de drygt 5.

DI - 45 minuter sedan

Nya protester mot restriktioner i Kina

På flera håll i Kina protesterade människor mot landets strikta covidrestriktioner på lördagen..

DI - 1 timme sedan

Ukraina ber Sverige om elutrustning efter ryska robotattacker

Ukraina vill att Sverige bistår med materiel efter den senaste tidens ryska robotattacker mot energiinfrastruktur som lett till omfattande strömavbrott i landet, rapporterar Sydsvenskan..

DI - 12 timmar sedan

USA lättar på sanktioner mot Venezuela

USA välkomnar ett avtal mellan regeringen och oppositionen i Venezuela om ”socialt skydd” som träffades under lördagen..

DI - 12 timmar sedan

Husockupanter får ta över lyxhus i Amsterdam från rysk oligark

En konflikt kring ett lyxhus i centrala Amsterdam har tagit en oväntad vändning med en samling husockupanter som vinnare..

DI - 15 timmar sedan

Få bilister vill slopa reduktionsplikten

Regeringen vill sänka reduktionsplikten till EU:s miniminivå för att få ned bensin- och dieselpriset. Men om bilägarna själva får välja bör klimatmålet hållas – och då är en minskning av inblandat biodrivmedel fel väg att gå, enligt en undersökning..

DI - 15 timmar sedan

Upptäck den laddbara friheten

Från räckviddsångest och långa laddtider – till en helt ny elektrisk frihet. Utvecklingen av elbilar har gått fort och nu lanseras modeller som suddar ut de sista frågetecknen kring omställningen. Det här är dock bara början..

DI - 15 timmar sedan

Biltillverkaren: Alla bilar ska vara laddbara år 2024

Alla nya bilar ska vara laddbara – redan om två år. Det är i alla fall planen för biltillverkaren Kia Sverige. Här är modellerna som ska göra det möjligt..

DI - 16 timmar sedan

Ministern: Vindkraftsbolagen får ta notan från kommunerna

Regeringen anser att vindkraftsbolagen ska stå för ersättningarna till kommuner som godkänner utbyggnad av vindkraft – inte staten. Att samma princip ska gälla för kärnkraftverk är dock inte säkert..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.