SR > Nyheter

Sunday, 27 November, 09:00

SR - I förrgår: 15:06

Åklagaren yrkar på minst två års fängelse för tidigare Swedbank-vd:nÅklagaren yrkar på minst två års fängelse för Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen.Hon står åtalad för för grovt svindleri och röjande av insiderinformation. Birgitte Bonnesen nekar till brott.Rättegången avslutas på fredag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Swedbank, Swedbanks, Birgitte Bonnesen, Bonnesen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, yrkarpå minst , två, års, fängelseför tidigare , Swedbank-vd:n

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Protester mot Kinas nollcovidpolitik

På flera platser i Kina har ovanliga protester mot landets nollcovidpolitik brutit ut i helgen.Bland annat i Shanghai, där hundratals personer skanderade slagord mot Kinas nollcovidpolitik och även ropade "ner med Xi Jinping, ner med Kommunistpartiet".Det är tydligt att tålamodet över Kinas strikta covidpolitik tryter allt mer, samtidigt som antalet rapporterade fall av covid-19 nått rekordnivåer de senaste dagarna..

SR - 3 timmar sedan

Rv 21 utanför Åstorp avstängd efter olycka

En singelolycka har inträffat på riksväg 21 mellan Klippan och Åstorp.Olycksplatsen är i höjd med Kvidinge, Maglabykorset.Vägen är avstängd i riktning mot Åstorp.

SR - 3 timmar sedan

Ökad risk för nätbedrägerier inför jul

Polisen varnar för att rea-säsongen och julhandeln lockar till ökad aktivitet bland bedragare på nätet.Annonsbedrägerier är en form av nätbedrägerier som ökade med 50 procent förra året, och som fortsätter att öka.”Man ska vara extra vaksam om det är ett extremt bra erbjudande”, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericentrum..

SR - 5 timmar sedan

EU-politiker kan spiontesta mobiler – men få gör det

Flera europeiska politiker har spionerats på genom att deras mobiltelefoner har blivit hackade av spionprogram som det israeliska Pegasus. Sedan det blev känt i våras kan ledamöterna i Europaparlamentet scanna sina mobiler för att se om de är drabbade. Men långt ifrån alla har gjort det och bland de svenska ledamöterna har majoriteten inte testat sina mobiler visar Ekots undersökning..

SR - 6 timmar sedan

Ukraina ber Sverige om elutrustning

Ukraina vill att Sverige genom Svenska kraftnät bistår med utrustning efter den senaste tidens ryska robotangrepp mot energiinfrastuktur i landet, skriver Sydsvenskan.Den ukrainska nätoperatören Ukrenergo önskar bland annat hundra kilometer högspänningskablar och sextio ton transformatorolja.Exakt vad som kan skickas är oklart, säger Svenska kraftnäts elberedskapsexpert Anna Anteskog till Sydsvenskan..

SR - 9 timmar sedan

Södra länken avstängd på grund av bilbrand

I Stockholm är tunnelsystemet Södra länken avstängt i båda riktningar efter att en personbil började brinna. Räddningstjänsten är på plats.Texten uppdateras.

SR - 11 timmar sedan

Uppgifter: EU vill se kraftig höjning av skatten på snus

Skatten på snus kan komma att höjas rejält, visar ett läckt EU-dokument som Aftonbladet tagit del av. I dokumentet från EU-kommissionen, som ännu inte är offentliggjort, föreslås en höjning av punktbeskattningen på tobak. Om förslaget går igenom skulle priset på dosa portionssnus öka med cirka 34 kronor, en dosa lös-snus skulle öka med 62 kronor jämfört med i dag..

SR - 14 timmar sedan

LKAB:s vd: Vi måste minska beroendet av jordartsmetaller från Kina

Som följd av kriget i Ukraina har Sverige och Europa blivit allt mer beroende av Kina när det kommer till fosfor och sällsynta jordartsmetaller.Jan Moström, vd för LKAB, säger i Ekots lördagsintervju att det är av stor vikt att vi minskar vårt beroende.Behovet av metaller och mineraler ökar i samhället, och enligt Jan Moström så behöver Sverige öka sin tillgång för att klara den gröna omställningen..

SR - 16 timmar sedan

Sri Lankas regering försöker komma tillrätta med den ekonomiska krisen

I Sri Lanka försöker regeringen komma till rätta med den ekonomiska krisen, som fick förre presidenten på fall. Bland annat pågår förhandlingar om stödpaket och skuldlättnader, förklarar landets biträdande finansminister i en intervju med Ekot. Inflationen på matvaror låg i september på 94,9 procent i Sri Lanka.

SR - 16 timmar sedan

Hundratals ryssar har sökt asyl i Sverige – ”jag var emot kriget”

Hundratals ryska medborgare har sökt asyl i Sverige sedan Rysslands fullskaliga invasion i Ukraina startade i februari. Jurister i Sverige och Europa diskuterar nu vilket skydd västländer kan och bör ge till ryssar som inte vill delta i kriget.Knäckfrågan är att reda ut hur stor risk en enskild person löpt att bli inkallad, säger Migrationsverkets rättschef Carl Bexelius.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.