Regeringen > Nyheter

Sunday, 27 November, 08:38

Regeringen - I förrgår: 15:01

Absolut sekretess hos domstol i mål och ärenden enligt konkurrenslagen för uppgifter i vissa handlingarI lagrådsremissen föreslås en ny bestämmelse i offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) om absolut sekretess hos domstol i mål och ärenden enligt konkurrenslagen (2008:579) för uppgifter i förklaringar inom ramen för eftergiftsprogram och förlikningsinlagor..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 19 timmar sedan

Sverige stödjer initiativet Grain from Ukraine

Sverige stödjer ett nytt ukrainskt initiativ för att leverera spannmål till människor i hungersnöd. Statsminister Ulf Kristersson höll under lördagen ett digitalt anförande i samband med lanseringen av initiativet i Kiev..

Regeringen - Igår: 17:24

Tilläggsdirektiv till utredning om vindkraft

Regeringen har gett tilläggsdirektiv till utredningen Stärkta incitament för utbyggd vindkraft (M 2022:03). De förslag som utredaren lämnar ska därmed finansieras av verksamhetsutövarna och inte av statsbudgeten..

Regeringen - Igår: 15:33

Uppdrag att genomföra en förstudie för att utveckla det förebyggande arbetet inom allergiområdet samt för att främja en mer jämlik vård inom området

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen och Livsmedelsverket att genomföra en förstudie som ska utveckla det förebyggande arbetet inom allergiområdet och kunna främja en jämlik vård inom området..

Regeringen - Igår: 14:28

Oskuldskontroller, oskuldsintyg och oskuldsoperationer ska kriminaliseras

Regeringen intensi­fierar nu arbetet mot heders­relaterat våld och förtryck och har därför gett en pågående utredning i uppdrag att ta fram förslag på hur en lag­stift­ning som krimi­naliserar oskulds­kontroller, oskulds­intyg och oskulds­operationer ska se ut..

Regeringen - Igår: 14:03

Ministern för civilt försvar besökte Statens haverikommission

Onsdagen den 23 november besökte ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, Statens Haverikommission..

Regeringen - Igår: 13:33

Beräkningskonventioner 2023

Rapporten beskriver hur offentligfinansiella effekter till följd av ändrade skatte- och avgiftsregler beräknas och redovisas. Syftet med rapporten är att öppet redovisa de metoder som tillämpas vid beräkningarna och skapa förutsättningar för konsistenta och konsekventa beräkningar över tid..

Regeringen - Igår: 11:51

Intäktstak för elproducenter tidigast i mars nästa år

Regeringen bedömer att det krävs kompletterade lagstiftning i Sverige för att tillämpa intäktstaket för vissa elproducenter enligt EU:s förordning 2022/1854. Därmed kommer ett sådant intäktstak inte att tillämpas från och med 1 december i år, utan som tidigast från 1 mars 2023..

Regeringen - Igår: 09:40

Nytt åtgärdsprogram mot mäns våld mot kvinnor ska tas fram

Regeringen kommer inom kort påbörja arbetet med att ta fram ett nytt åtgärdsprogram för att motverka och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Åtgärdsprogrammet ska innehålla konkreta åtgärder för att säkerställa ett effektivt arbete mot mäns våld mot kvinnor..

Regeringen - I förrgår: 07:00

Mats Persson talar vid ESS/MAX IV Summit

I dag, fredag den 25 november, håller utbildningsminister Mats Persson ett anförande vid avslutningen av konferensen ESS/MAX IV Summit online 2022 i Stockholm..

Regeringen - I förrgår: 07:00

Civilministern besöker Västernorrland

Måndagen den 28 november besöker civilminister Erik Slottner Sundsvall och Härnösand..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.