Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 12 April, 18:15

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer:
Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold
Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Wold, Naturskyddsföreningen, Gustaf Bornehag, DN, Mattias Öberg, Debatt, Plånboken, Agnes Wold, Europa, EDC, PVC, Sverige, Termen, Vldigt, Fler, Att, Giftfri, Svenska, Begreppet, Endocrine, Theo Colburn, DDT, PCB, Niels Skakkebaek, EU, TCDD, Nationalencyklopedin, P450, DES, WHO, TDS, DDE, ADHD, MENING BORTTAGEN, EDC Naturskyddsföreningen, Naturskyddsföreningens, TDI, Bisfenol, The Endocrine Society, En, Toxikologer, Tolerabelt Dagligt Intag, Listeria, Nya Karolinska Sjukhuset, Karolinskas, Göteborgs, Akre, Reprod, JP, EM, CH, Hansen CH, GJ, CJ, KK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Agnes, WoldDet finns , inga, bevisför att , hormonstörande, kemikalier påverkar vår hälsa
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 14:07

Fordonsmarknaden går mot elektrifiering – nu även till tonerna av elektropop

ELEKTRIFIERAD FORDONSMARKNAD:: I snabb takt har vi nåtts av flera nyheter om hur olika fordonstillverkare ska övergå till att tillverka elbilar. För några veckor sedan var det Volvo som till 2030 ska övergå helt till att tillverka elektriska bilar och nu i veckan BMW som tillkännager att de till 2030 ska minska koldioxidutsläppen med minst en tredjedel och till 2023 erbjuda 25 elektrifierade modeller. Positivt, men det är fortfarande bättre för miljön att åka kollektivtrafik, cykel eller att gå, även om det märks mindre i media..

Supermiljöbloggen - Igår: 10:37

Stopp för ifrågasatt klimatexperiment – i alla fall tillfälligt

Efter massiva protester och och hård kritik har nu Svenska rymdaktiebolaget valt att ställa in sommarens ballongexperiment med forskare från ....

Supermiljöbloggen - 08 apr 21 kl. 19:42

Miljardärernas enorma koldioxidutsläpp

STORA UTSLÄPP: En genomsnittlig världsmedborgare släpper ut fem ton koldioxid per år. Hos världens miljardärer är utsläppen betydligt högre, där en person årligen kan släppa ut så mycket som 33 856 (!) ton koldioxid..

Supermiljöbloggen - 02 apr 21 kl. 12:18

Sjöfartens stora utsläpp och usla djurhållning

OHÅLLBAR TRANSPORT:: Containerfartyg släpper årligen ut en miljard ton växthusgaser och i de containrar där djur slaktas är förhållandena så usla att tusentals djur årligen måste slaktas för att de är i så dåligt skick..

Supermiljöbloggen - 07 apr 21 kl. 15:26

Stöd utlyst för att fiska marint skräp

SKRÄPFISKE:: Jordbruksverket har utlyst ett nytt sorts stöd för att rensa våra vatten från gamla fiskeredskap och annat marint skräp. Stödet är en del av myndighetens arbete för bevarandet av havsmiljöer. Förhoppningen är att det ska leda till renare hav och bidra till sysselsättning inom fiskenäringen..

Supermiljöbloggen - 07 apr 21 kl. 11:55

Minskande mängd elektronikavfall i USA

MINSKANDE ELEKTRONIKAVFALL:: Vi använder allt fler tekniska produkter som telefoner, datorer, och vitvaror, vilka består av värdefulla metaller och orsakar enorma mängder avfall. Nu visar ändå en ny studie att mängden elektronikavfall i USA minskat med hela tio procent per år sedan 2015. Mycket positivt!.

Supermiljöbloggen - 07 apr 21 kl. 09:40

Aftonbladet delar ut pris för bästa klimatjournalistiken

PREMIÄR:: Instiftar pris för en person som utmärkt sig ”med särskilda prestationer” inom klimatjournalistiken..

Supermiljöbloggen - 31 mar 21 kl. 15:11

Kinas användning av kolkraft ökar

SMUTSIGT::Trots covid-19 och utlovad klimatneutralitet 2060 ökade Kinas kolkraft förra året och står nu för mer än hälften av all kolkraft i världen. Samtidigt minskade kolenergin i övriga världen, enligt beräkningar från den brittiska tankesmedjan Ember..

Supermiljöbloggen - 26 mar 21 kl. 08:55

Ny metod för att mäta klimatavtryck visar ca 1 ton CO2-utsläpp per student

MÄTA KLIMATAVTRYCK:: En ny svensk metod för automatiserad mätning av organisationers klimatavtryck har tagits fram, två lärosäten är först ut att testa den. Det är climate tech-företaget Svalna som tagit fram metoden som ska mäta klimatavtrycken från hela produktionskedjan.

Supermiljöbloggen - 25 mar 21 kl. 20:34

Ny rapport visar att regeringens politik inte är tillräcklig för att nå klimatmålen

Klimatpolitiska rådet släppte idag sin årliga granskning av den svenska klimatpolitiken där de än en gång bedömer att takten på klimatomställningen går allt för långsamt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.