Supermiljöbloggen > Nyheter

Friday, 16 April, 18:46

Supermiljöbloggen - 29 nov 16 kl. 17:24

Energieffektivisering och förnybart viktigast för att nå klimatmålenSatsning på energieffektivisering och förnybar energi är de viktigaste åtgärderna för att inte gå över tvågradersgränsen, enligt en klimatrapport från International Energy Agency (IEA). Rapporten bygger på ett scenario där klimatmålen nås med befintlig teknik och utan att BNP påverkas. Kostnaderna för förnybar energi sjunker. För solceller har kostnaden minskat med två tredjedelar mellan 2010 och 2015. Kostnaden för landbaserad vindkraft har minskat med 30 procent under samma tid.
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
International Energy Agency, IEA, BNP, CCS, Beccs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Energieffektiviseringoch , förnybart, viktigastför att nå , klimatmålen
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 15:17

Global hållbarhetskongress i Malmö inledd – sätter fokus på viktigt lokalt arbete

MALMÖ:: I veckan gick det digitala startskottet för hållbarhetsorganisationen ICLEI:s världskongress som samlar 1750 städer och regioner från 126 länder. I år är Malmö värd, men på grund av pandemin tvingas kongressen delas upp under två år med fysiskt möte först nästa år. Förhoppningsvis kan det längre mötet ytterligare hjälpa till att betona vikten av lokalt hållbarhetsarbete för att möta klimatkrisen och andra globala hållbarhetsutmaningar..

Supermiljöbloggen - Igår: 08:43

Frankrikes förslag: 25 000 för att byta bil mot elcykel

SWAPPING:: Ägare till gamla, utsläppstunga bilar erbjuds pengar för att skrota bilen och istället köpa en elcykel..

Supermiljöbloggen - Igår: 23:30

Unik dom i PFAS-målet: kan förändra svensk miljörätt

RÄTTVISA:: Enligt Blekinge tingsrätt ska Ronnebys kommunala vattenbolag kompensera kommunbor som fått förhöjda värden av PFAS i blodet. Detta är första gången ett liknande fall prövas enligt produktansvarslagen, vilket sätter fokus på hur liknande ärenden kan komma att hanteras och hur vi ska hantera de miljögifter som finns omkring oss..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 10:15

Mer tillförseln av varmvatten under “domedagsglaciären” än forskare hittills trott

VÄSTANTARKTIS SMÄLTER:: Forskare har för första gången kunnat undersöka havsströmmarna under Thawaites glaciär och det visar på större tillförsel av varmvatten än man tidigare trott..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 09:33

Klimaträttsutredningen får kritik

LAGSTIFTNING:: Naturskyddsföreningen varnar för att resultatet ser ut att fortsätta ge fri lejd åt utsläppstunga industrier..

Supermiljöbloggen - 11 apr 21 kl. 19:00

Dagens CO2-kurva

KOLDIOXID:: Enligt senaste mätningen ligger koldioxidhalten nu på 419,32 miljondelar (ppm), vilket är en ökning med 1,47 ppm på bara ett år. Samtidigt går den gröna omställningen trögt..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 08:40

Falsk klimatinformation sprids snabbt på Facebook utan att företaget hanterar problemet

FALSK KLIMATINFORMATION:: Det sprids mycket information om klimatförändringarna, varav en hel del är falsk information. Bloomberg har undersökt hur Facebook misslyckats med att hantera den falska klimatinformation som trots Facebooks regler kring klimatförnekelse sprids via plattformen..

Supermiljöbloggen - 13 apr 21 kl. 09:29

Förnybar energi överträffar fossilt på börsen

GRÖNA INVESTERINGAR:: I en ny rapport från International Energy Agency (IEA) och Imperial College Business School har investeringar i förnybar energi jämförts med investeringar i fossila bränslen. Resultaten visade bland annat att de förnybara energiportföljerna överträffade de fossila energiportföljerna på alla marknader..

Supermiljöbloggen - 12 apr 21 kl. 21:02

Supermiljöbloggen söker nya styrelseledamöter

SÖK!:: Brinner du för miljö- och klimat? Vill du hjälpa oss möjliggöra ännu mer vettig och folkbildande miljöbevakning?

Supermiljöbloggen - 11 apr 21 kl. 14:07

Fordonsmarknaden går mot elektrifiering – nu även till tonerna av elektropop

ELEKTRIFIERAD FORDONSMARKNAD:: I snabb takt har vi nåtts av flera nyheter om hur olika fordonstillverkare ska övergå till att tillverka elbilar. För några veckor sedan var det Volvo som till 2030 ska övergå helt till att tillverka elektriska bilar och nu i veckan BMW som tillkännager att de till 2030 ska minska koldioxidutsläppen med minst en tredjedel och till 2023 erbjuda 25 elektrifierade modeller. Positivt, men det är fortfarande bättre för miljön att åka kollektivtrafik, cykel eller att gå, även om det märks mindre i media..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.