Världen Idag > Nyheter

Saturday, 26 November, 09:29

Världen Idag - 04 okt 22 kl. 09:30

Göteborgs stad bjöd in salafist – avbokas efter kritikDen muslimske predikanten Ramsis ”Moosa” Assal, som bland annat kopplat ihop psykisk ohälsa med avsaknad av muslimsk bön, var inbjuden att tala vid Göteborgs socialförvaltnings heldag om psykisk ohälsa. Efter kritik avbokades hans medverkan – något som lett till att dagen ställts in..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ramsis Moosa Assal, Göteborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göteborgsstad , bjödin , salafist, avbokasefter , kritik

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Så opererar Iran via sina moskéer i Sverige

Hur är det iranska samhället uppbyggt? Vilken uppgift har Revolutionsgardet? Och hur agerar iranska representater i Sverige?

Världen Idag - 2 timmar sedan

De norsk-judiska flyktingarna förändrade Sveriges utrikespolitik

På lördagen, 26 november, är det exakt 80 år sedan de första norska judarna deporterades till Nazityskland. Det skedde med de norska myndigheternas goda minne, utgjorde en skamfläck, men bidrog samtidigt till en radikal omsvängning i den svenska hållningen i ”judefrågan”..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Snart dags för första lucköppningen i årets julkalender

Den 1 december är det åter dags för Himlen TV7 att dra i gång sin julkalender, för fjärde året. Än en gång möter vi Nelly och Hjälparklubben, som får lära sig en hel del om vad Bibeln lär för våra vardagssituationer. Lina Forsblom, som är en av personerna bakom produktionen, berättar att hon tycker om att skapa program som är undervisande för barn, och som samtidigt är spännande och roliga..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom sanningsdefinitionen sitter hos observatören, och inte i objektet, innebär det då att det som är sant för mig inte nödvändigtvis är sant för dig?

Världen Idag - 9 timmar sedan

Vi är barnlösa men min man orkar inte försöka mer, vad ska jag göra?

Jag och min man är ofrivilligt barnlösa och det tär hårt på vår relation. Nu säger min man att han inte orkar mer, han vill sluta med våra försök. Jag är absolut inte redo att ge upp drömmen om att bli mamma.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Begränsa inte frågan om samkönad sexualitet till ledarroll i församlingen

Tidsandan blåser starkt genom kristenheten världen över och det ena samfundet efter det andra ger upp sina traditionella uppfattningar om äktenskap och sexualitet. Dessa borde inte vara svåra frågor egentligen, om vi bara kunde stänga våra öron för samtidens lockrop, skriver Pelle Poluha apropå den aktuella debatten om samkönad sexualitet..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Spelföretag sprider evangeliet genom unik Jesussimulator

Snart är det premiär för dataspelet ”I am Jesus Christ”, som beskrivs som världens första Jesussimulator. Ett spel som skaparna hoppas ska bidra till att sprida evangeliet på ett nytt sätt..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Tomas Sjödin har släppt sin första andaktsbok

Den välkände författaren och pingstpastorn Tomas Sjödin har gett ut sin första andaktsbok, som han hoppas ska skapa sug efter mer av Guds ord. – Det som har drivit mig väldigt mycket är min egen kärlek till Bibeln, säger han..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Jan Emanuel: Det behövs fler starka pappor i Sverige

Politisk korrekthet har skrämt män in i en ”toxisk könslöshet”. Det menar debattören och tidigare S-politikern Jan Emanuel som tycker att det behövs fler starka män och pappor i Sverige..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Är woke viktigare än säkerhet hos försvaret?

Var det rätt eller fel av Elon Musk att släppa in Trump på Twitter igen? Ska man bojkotta VM i Qatar? Och hur kunde utländska spioner infiltrera försvaret och Säpo?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.