SR > Kultur

Friday, 23 February, 18:38

SR - 04 okt 22 kl. 06:30

Recension: "Inte alls dåligt" – Kristina Lugns efterlämnade dikterFör två år sedan gick poeten och dramatikern Kristina Lugn ur tiden. Nu kommer ett urval av hennes efterlämnade dikter. "Inte alls dåligt" heter boken, efter poetens eget omdöme om innehållet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lugns, Kristina Lugn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RecensionInte , alls, dåligt, Kristina, Lugns, efterlämnade, dikter

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Press på skådespelare att marknadsföra i sociala medier

Pressen ökar på skådespelare att bygga upp marknadsföring kring sig själva på sociala medier.Sen en tid tillbaka förekommer skrivelser i kontrakt med förväntan om marknadsföring på de egna social plattformarna, enligt Fackförbundet Scen & Film.”Det är vår förmåga att gestalta en roll och inte vår närvaro på social medier som ska ge oss jobb,” säger Jessica Gustafsson, ordförande i skådespelarstyrelsen på Scen & Film..

SR - 1 timme sedan

Åsa Beckman skriver om medberoende i författarfamiljen

Flera skildringar av att växa upp med en författare som förälder fick Åsa Beckman att skriva boken ”Kulturbarn””Man lär sig att hela tiden reglera sina behov i förhållande till den här personen”, säger hon i Lundströms bokradio.Åsa Beckman är biträdande kulturchef på DN och beskriver i boken uppväxten med sin författande pappa Erik Beckman..

SR - 4 timmar sedan

Israel hotar att lämna Eurovision om låten måste ändras

Israel vägrar, enligt YNET, att ändra texten i bidraget ”October Rain” även om det innebär att man diskvalificeras från tävlingen i Malmö. Alon Amir, israelisk eurovision-expert, tror att man skickat en politisk låt för att kunna dra sig ur, eller diskvalificeras.Han menar också att man skulle få utstå hat och hot, och att Israel inte skulle lyckas bra i tävlingen..

SR - 4 timmar sedan

Så bra är queerkonsten just nu – kritiksamtal om ”Jag kysser dina ögon”

Efter debatten om sagoberättande dragqueens: nu kliver queerkonsten fram på institutionerna.Flera av vårens utställningar utgår från ”queera” perspektiv och i P1 Kultur diskuterar Tobias Dunér-Axelsson (Arbetet) och Cecilia Blomberg (SR) en av de första: ”Jag kysser dina ögon” av Conny Karlsson Lundgren på Bonniers konsthall i Stockholm..

SR - 10 timmar sedan

Han tog sin konst till Sverige – med segelbåt

Vad kan man som konstnär som ställer ut över stora delar av världen göra för att minska sitt klimatavtryck?Segla är ett svaret från den franska konstnären Xavier Veilhan som kommit till Stockholm i hyrd segelbåt. Med på båten fanns förutom några av hans medarbetare, också den konst som han nu ställer ut på Galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm..

SR - 12 timmar sedan

Starka känslor och rock´n´roll i ”Filmen om Kal P Dal”

Kal P Dal, killen med det stora leendet och rock på skånska har fått en egen film.På 70-talet hade han några år då han spelade på de stora scenerna och var med i TV-programmen som hela svenska folket såg, men han gick bort alldeles för tidigt 1985.”En sjuhelsikes fin film” säger vår recensent Björn Jansson om dokumentären ”En film om Kal P Dal.

SR - Igår: 18:32

Alexander Navalnyjs försvarstal blir pjäs på Dramaten

En gestaltning av den ryska oppositions-politikern Alexander Navalnyjs försvarstal sätts upp som pjäs på Dramaten.Pjäsen, som visas för första gången, är baserad på inspelat material som tagits upp under domstolsförhandlingar.Föreställningen går att se den 17 mars..

SR - Igår: 17:54

Elton Johns personliga saker sålda för mångmiljonbelopp

En samling av Elton Johns personliga föremål såldes igår för närmare 83 miljoner kronor.Försäljningen skedde när artisten och hans man David Furnish började auktionera ut allt lösöre i sitt hus i Atlanta. Totalt ska det komma att bli åtta auktioner, då 900 föremål ska säljas..

SR - Igår: 17:53

Helena Bergström i Pirate Bay-serie: ”Otrolig spänning”

SVT:s serie om den kontroversiella fildelarsajten The Pirate Bay har premiär i höst. På rollistan finns bland andra Helena Bergström som spelar advokaten Monique Wadsted.”Att spela en verklig person, som jag gör, är ju förstås lite läskigt”, berättar hon.

SR - Igår: 17:53

Hitler-byst låg ute på svensk auktionssajt: ”Osmakligt”

Ett auktionshus i Halmstad har dragit tillbaka en byst föreställande Adolf Hitler från försäljning.Auktionshuset har inte velat ställa upp på en intervju, men en representant säger att det rör sig om ett misstag, och att de i vanliga fall inte säljer den här typen av föremål. Hör Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig och Kulturnytts konstkritiker Mårten Arndtzén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.