SR > Kultur

Wednesday, 30 November, 12:20

SR - 04 okt 22 kl. 06:30

Recension: "Inte alls dåligt" – Kristina Lugns efterlämnade dikterFör två år sedan gick poeten och dramatikern Kristina Lugn ur tiden. Nu kommer ett urval av hennes efterlämnade dikter. "Inte alls dåligt" heter boken, efter poetens eget omdöme om innehållet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lugns, Kristina Lugn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RecensionInte , alls, dåligt, Kristina, Lugns, efterlämnade, dikter

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Efter kritiken – Oscarsgalan återgår till att direktsända alla priser

Kategorierna bästa klippning, bästa originalmusik och bästa ljud var tre av de åtta priser som bandades på senaste galan.Ett beslut som Oscarsakademin fått kritik för och som de inte kommer upprepa på 2023 års gala.Akademin hoppas leverera en gala som "firar filmskapandets alla beståndsdelar på ett underhållande och fängslande sätt", säger Oscarsakademins vd Bill Kramer till Variety..

SR - 15 minuter sedan

"Det var väldigt mycket lek att spela in julkalendern"

Agnes Ahlkvist och Antonio Monroy spelar huvudrollerna, Shirin och Matteo, i årets julkalender från Barnradion, "Bergvaktarens hemlighet". De blev båda förvånade över hur lekfull inspelningen var."Det var kul, riktigt roligt.

SR - 1 timme sedan

Loreen gör comeback – hela startfältet för Melodifestivalen presenterat

Loreen, Marcus och Martinus samt Nordman, finns i startfältet för Melodifestivalens senare deltävlingar kommande år. Sedan tidigare har Uje Brandelius, Tone Sekelius och veteranerna Eva Rydberg och Ewa Roos presenterats..

SR - 3 timmar sedan

Skådespelaren: Mördarens roll i "Holy Spider" speglar förtryckets Iran

Protesterna i Iran gör filmen Holy Spider brännande aktuell."Mördaren i filmen liknar människorna i Iran som just nu mördar sina landsmän på gatorna", säger Mehdi Bajestani, som spelar huvudrollen.Svensk-iranske Ali Abbasis hyllade film invigde Umeå Europeiska Filmfestival och berättar om en man som mördar prostituerade kvinnor i Iran..

SR - 3 timmar sedan

Stödet till svensk undervisning i världen minskar

Svenska Institutet planerar att dra ned på kostnaderna för så kallade svensklektorer.Kritiker till nerdragningen menar att verksamheten sätter Sverige och svenska språket på kartan.Lärartjänster i Ryssland, Belarus och Kina har dragits in och nästa år väntas budgeten minska med fem miljoner..

SR - 6 timmar sedan

16 år efter arkitekttävling – bygge av samiskt parlament dröjer

I förra veckan tog en grupp privatpersoner de första symboliska spadtagen för Sametingets parlamentsbyggnad i Östersund, men det är fortfarande länge kvar innan bygget kan komma igång.Arkitekttävlingen avgjordes redan 2006 och sedan dess har vinnarna, byrån Murman arkitekter, väntat på att få börja."Det är verkligen en unik situation", säger arkitekten Hans Murman..

SR - 6 timmar sedan

Recension: "Tack för senast" sneglar mot 90-talet

Moa Gammel har vågat sig på romcom-facket med den romantiska komedin "Tack för senast", med Lisa Carlehed och Oscar Töringe i huvudrollerna.Snäll helyllekille möter charmig, rättfram tjej - sedan är det bara att åka med i den romantiska komedins förutsägbara men ack så svårerövrade dramaturgi.Hindret för de kämpande tu finns inte riktigt på plats men det finns mycket att njuta av, som Liv Mjönes och Anna Granaths roller när de tar ut svängarna..

SR - 16 timmar sedan

Ambassadör ber om ursäkt efter filmkontrovers

Israels ambassadör i Indien ber om ursäkt för den israeliske filmskaparen Nadav Lapids kritik av den indiska filmen The Kashmir Files, rapporterar BBC.Lapid, som är jurychef vid Indiens nationella filmfestival, kallade filmen för propaganda och kritiserade att den ingick i tävlingskategorin.Filmen handlar om när hundratusentals hinduer flydde från det muslimdominerade området Kashmir i slutet av 80-talet.

SR - 19 timmar sedan

Kägelbanan i Stockholm öppnar för spelningar igen

På musikscenen Kägelbanan på Södermalm i Stockholm har band som Coldplay och The Libertines gjort smått legendariska spelningar. Efter att ha varit stängd i tre års tid öppnas lokalen vid Södra Teatern igen för konserter och evenemang – nu med Stockholm Live som huvudman.I lokalen finns plats för en publik på runt 1000 personer.

SR - 19 timmar sedan

Modedesignern Malin: Balenciaga plagierade min BDSM-nalle

De senaste dagarna har lyxmärket Balenciaga fått hård kritik för en reklamkampanj där barn poserar med nallar i bdsm-kläder.Nu anklagar den fd modeskaparen Malin Westman märket för att ha snott hennes design som paradoxalt nog kritiserade modebranschens sexualisering av barn."Jag blev väldigt chockad (...Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.