SR > Nyheter

Wednesday, 30 November, 11:35

SR - 04 okt 22 kl. 03:01

Rättegång inleds mot tidigare Swedbank-vdI dag inleds rättegången mot den före detta Swedbank-vd:n Birgitte Bonnesen som står åtalad för grovt svindleri och obehörigt röjande av insiderinformation, i samband med misstänkt penningtvätt i Estland.Enligt Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, ska Bonnesen avsiktligen eller av grov oaktsamhet, under slutet av 2018 och början av 2019 spridit bilden av att det inte fanns några problem i banken. Åklagaren menar att det rör sig om mörkläggning.Bonnesen, som nekar till anklagelserna, riskerar upp till sex års fängelse för grovt svindleri..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Swedbank, Birgitte Bonnesen, Estland, Thomas Langrot, Ekobrottsmyndigheten, Bonnesen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättegång, inledsmot tidigare , Swedbank-vd

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Elprisstödet välkomnas av hushållen: ”Det är högst nödvändigt”

För att hjälpa hushållen att klara vinterns höga elpriser presenterades under onsdagen ett elstöd. Försäkringskassan har fått uppdraget att planera för att börja betala ut stödet i februari. Pengarna kommer att nå omkring fem miljoner elkunder i södra och mellersta Sverige och det baseras på elförbrukningen under perioden från oktober förra året till och med september i år.

SR - 30 minuter sedan

Furtenbach om elprisstödet: Många företag är oroade

Elprisstödet till hushållen ska komma i februari, enligt regeringens planer som meddelades på en pressträff på onsdagsmorgonen.Företagen behöver dock vänta på stöd. – Många företag är oroade, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach..

SR - 45 minuter sedan

Fransk EU-ledamot lämnar grupp i protest mot Liberalernas SD-samarbete

En fransk EU-parlamentariker lämnar den liberala gruppen Renew Europe, i protest mot att de svenska liberalerna får stanna, trots att partiet samarbetar med Sverigedemokraterna. Det rapporterar nyhetssajten Politico.Det rör sig om ledamoten Pascal Durand.

SR - 1 timme sedan

1 500 tjänster ska bort från H&M

1 500 tjänster ska bort från klädjätten H&M.Det här beräknas ge årliga besparingar på två miljarder kronor.Programmet beräknas kosta H&M drygt 800 miljoner kronor – en kostnad som kommer att bokföras under det fjärde kvartalet i år..

SR - 3 timmar sedan

SAS gör ny miljardförlust

SAS gjorde en förlust på 1,7 miljarder kronor före skatt under fjärde kvartalet. Det är nästan dubbelt så mycket som samma kvartal förra året, rapporterar TT.Samtidigt steg företagets intäkter från cirka 5,8 miljarder till drygt 10,6 miljarder kronor.

SR - 3 timmar sedan

Kompensationen för höga elpriser kommer i februari

Elprisstödet för svenska hushåll och företag kommer betalas ut i februari. "Om inget oförutsett händer"..

SR - 3 timmar sedan

Billström efter Turkietmötet: Vi gör framsteg

”Ett bra möte där vi noterar framsteg”, säger utrikesminister Tobias Billström efter sitt möte med sin turkiska motpart, Mevlüt Çavuşoğlu, igår i samband med Natomötet i Bukarest.Billström vill inte precisera vad mer Sverige behöver göra för att Turkiet ska godkänna vår ansökan till Nato - han konstaterar bara att Sverige inte helt levt upp till överenskommelsen med Turkiet från i somras.Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg manar Turkiet att godkänna - Sverige och Finland har levererat tycker han..

SR - 3 timmar sedan

JUST NU: Regeringen ger besked om elstödet

Energi- och näringsminister Ebba Busch och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje håller en pressträff om högkostnadsskyddet för höga elpriser.Regeringen meddelade på en pressträff i oktober att man ville införa ett elstöd för hushåll i södra Sverige och sa då att stödet skulle omfatta 55 miljarder kronor och cirka fem miljoner kunder.Hör ekots reportrar och experter i spelaren ovan..

SR - 3 timmar sedan

Swedbank: Köp med kort minskade under Black Week jämfört med förra året

Inköp som gjordes med bankkort förra veckan under så kallade Black Week och Black Friday, minskade i år jämfört med förra året.Nedgången var tio procent, enligt Swedbank.Swedbanks prognoschef Andreas Wallström menar att det beror på hushållens tuffare ekonomiska situation..

SR - 4 timmar sedan

Världen blir allt mindre demokratisk

Tillståndet för världen är på tillbakagång. Demokratier försvagas och auktoritära stater blir alltmer totalitära.Det är huvudpunkterna i en rapport av International IDEA – en organisation som utvärderar demokratins utveckling i världen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.