SR > Nyheter

Thursday, 08 December, 13:49

SR - 04 okt 22 kl. 01:53

Nordkorea sköt robot över Japan – befolkningen uppmanades ta skyddNordkorea ska ha genomfört ännu ett robottest natten mot tisdag, säger den japanska regeringen. Japan aktiverade sitt varningssystem och uppmanade befolkningen att söka skydd samtidigt som flyg varnades och tåg stoppades. Enligt den japanska kustbevakningen slog roboten ned i Stilla havet, utanför japanskt territorium..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Japan, Stilla

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordkorea, sköt, robotöver , Japan, befolkningen, uppmanadesta , skydd

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Elprischock väntar i december: ”Unikt höga elräkningar”

Hundratusentals villaägare i Syd- och Mellansverige riskerar att få mer än dubbelt så höga elräkningar i december månad när elpriserna spås bli i genomsnitt fyra kronor per kilowattimme under den här och nästa vecka för att därefter bli tre respektive två kronor de två nästkommande veckorna.Enligt energimarknadsanalytiker Christian Holtz på Merlin & Metis påverkas handeln med elpristerminerna av bland annat kylan och den låga produktionen av vindkraften.”Det är unikt höga elräkningar att vänta”, säger Holtz till Ekonomiekot..

SR - 15 minuter sedan

Mattsson: ”Striden mellan facken och Sverigedemokraterna fortsätter”

Man kan vara aktiv sverigedemokrat och samtidigt medlem i facket Transportarbetareförbundet.Det slår hovrätten fast i en dom i dag.”Många LO-förbund har sagt nej till Sverigedemokrater på aktiva poster, och det kommer nog fortgå.

SR - 15 minuter sedan

Svensk volontär död i trafikolycka i Ukraina

En svensk volontär i Ukraina har omkommit i en trafikolycka, uppger organisationen som personen arbetade för till Svenska Dagbladet.UD bekräftar dödsfallet för Ekot. Enligt organisationen omkom svensken i samband med en kollision med ett stridsfordon under pågående evakuering av en skadad person i Ukraina..

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Årets vintervärdar i P1 presenteras

Vinter i P1 sänds från juldagen till nyårsdagen..

SR - 1 timme sedan

Dina Boluarte har tillträtt som ny president i Peru

I Peru har Dina Boluarte tillträtt som Perus första kvinnliga president sedan hennes företrädare Pedro Castillo gripits misstänkt för kuppförsök. Grannländerna uttrycker oro och uppmanar Peru att respektera demokratin.Den nya presidenten har betonat respekten för landets institutioner och att arbeta hårt för att korruptionen ska försvinna, säger kongressledamoten Karol Ivett Paredes i en bil utanför parlamentet, i en intervju med Reuters..

SR - 1 timme sedan

Åklagaren räknar med fler gripanden i misstänkt terrorgrupp

Tysk polis och åklagare räknar med att gripa fler för inblandning i den misstänkta terrorgrupp i Tyskland som polisen slog till mot under onsdagen.19 av de 25 hittills gripna har nu häktats.”Vi är säkra på att den här gruppen för eller senare slagit till, det är bara ett konkret datum vi inte kunnat fastställa”, säger den tyske chefsåklagaren Peter Frank till tv-kanalen ARD..

SR - 1 timme sedan

Zakrisson: Kängor till kungahuset och pressen i nya dokumentären

I dag släpptes den uppmärksammade dokumentären om det brittiska prinsparet Harry och Meghan.Sveriges Radios korrespondent Stephanie Zakrisson har sett i London dokumentären.”Det är i linje med den kritik de riktat mot brittiska pressen, och de presenterar också en rad kängor mot det brittiska kungahuset”, säger Stephanie Zakrisson..

SR - 2 timmar sedan

Omfattande signalfel för tågtrafiken förbi Norrköping

Just nu är det förseningar förbi Norrköping på grund av ett signalfel.Det berör alla resenärer mellan Stockholm-Malmö, Linköping-Sala och Norrköping-Gävle.Finns ingen prognos när tågtrafiken rullar som den ska igen.

SR - 2 timmar sedan

Trafikverket uppmanar personal att vara beredd på förseningar i helgen

Trafikverket ska införa ett nytt system för tågtrafiken och nu finns en oro för problem med förseningar i helgen. ”Trafikverkets personal har uppmanats att vara beredda på att hjälpa passagerarna, säger Roberto Maiorana”, generaldirektör för Trafikverket. Omläggningen sker samtidigt som samtliga tidtabeller ändras.

SR - 2 timmar sedan

Hovrätten: Fel/rätt att utesluta sverigedemokrat ur fackförbund

Fackförbundet Transports uteslutning av lastbilschauffören Mats Fredlund som sitter i kommunfullmäktige för SD i Kiruna har avgjorts i hovrätten.Transport menar att aktivt medlemskap i SD strider mot förbundets mål om en ”samhällsutveckling på grundval av alla människors lika värde” och utesluter aktiva Sverigedemokrater.Tingsrätten kom tidigare fram till att Transport inte kunde visa att det fanns grund för att utesluta Mats Fredlund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.