SR > Kultur

Wednesday, 07 December, 12:11

SR - 03 okt 22 kl. 17:25

Rysk museichef hoppar av i protest mot krigetI St Petersburg i Ryssland har konstmuseet Eremitagets ansvarige för samtidskonst, Dimitri Ozerkov, lämnat sitt uppdrag efter 22 år på posten, skriver den oberoende ryska sajten Meduza.Han skriver på sociala medier att han fattade beslutet i samband med Rysslands invasion av Ukraina och han kritiserar nu kriget öppet. Eremitaget är ett av världens främsta konstmuseer..
Läs mer på SR
Läs mer om:
St Petersburg, Ryssland, Eremitagets, Ozerkov, Meduza, Rysslands, Ukraina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, museichef, hopparav i , protestmot , kriget

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Svenska rapparen Yung Lean störst på Tiktok

Tiktok har sammanställt de tio mest spelade låtarna på appen.Låten "Ginseng Strip 2002" släpptes 2013 men blev i år viral, med över 10 miljoner videor.På Spotify har låten 207 miljoner spelningar..

SR - 45 minuter sedan

Värnplikt splittrar sydkoreanska popbandet BTS

Jin i det sydkoreanska succébandet BTS, som precis fyllt 30, blir den första medlemmen att behöva rycka in i armén.I Sydkorea måste alla arbetsföra män i åldrarna 18-28 göra militärtjänst mellan 18-21 månader.På senare tid har det varit ett hett ämne huruvida bandet ska få göra en alternativ värnplikt eller inte..

SR - 4 timmar sedan

Julkanon: "Vad önskar du dig för nånting i julklapp?"

Under december tipsar vi om favoritverk med koppling till julhelgernaVi kallar det Kulturredaktionens julkanon.Gunnar Bolin har valt låten "Vad önskar du dig för någonting i julklapp" med Stockholm Norra..

SR - 5 timmar sedan

Hon tämjde en vildhäst – nu blir den osannolika resan till film

När en vildhäst i Portugal ska gå till slakt bestämmer sig ryttaren Lotta Artmann i Höganäs för att rädda den.Nu visas hästens otroliga resa till Skåne i bioaktuella dokumentärfilmen Saving Mimosa."Omöjligt projekt kanske en del tycker, men hon är ju verkligen min stora kärlek i livet – ja förutom husse förstås", säger Lotta..

SR - 6 timmar sedan

Recension: Valerij Panjusjkins "Vargtimmen"

Panjusjikn skriver fantastiskt om en rad flyktingöden som flätas in i varandra och om volontärer och hjälparbetare som flyktingarna möter.Styrkan med "Vargtimmen" är att den är skriven mitt i ett händelseförlopp och inte om något avslutat. Om bara ett år kan det vara svårt att skriva en liknande bok eftersom människor med tiden glömmer vad de varit med om och nya händelser lägger sig i vägen..

SR - 6 timmar sedan

Tvisten kring Parthenonskulpturerna nära en lösning

Förhandlingarna mellan The British Museum och Grekland om Parthenonskulpturerna rapporteras vara i ett avgörande skede, rapporterar bland andra Art News.Konflikten mellan den grekiska och den brittiska regeringen har pågått i 40 år.Om en överenskommelse nu görs så förväntas skulpturerna återlämnas till Grekland i början av 2023 och kommer då att visas på Akropolismuseet i Aten..

SR - 19 timmar sedan

Nordegren & Epstein slutar

Efter tolv år slutar Nordegren & Epstein i P1.Med en livesändning inför publik från Berwaldhallen säger de farväl den 25:e januari tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester och gäster på scenen.Efter showen kommer P1 att skapa en ny talkshow.

SR - 19 timmar sedan

Lettland upphäver licens för rysk tv-kanal

Lettland återkallar licensen för den ryska oberoende tv-kanalen Rain efter att företaget klassats som ett hot mot landets nationella säkerhet, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Landets statliga säkerhetstjänst har inlett en utredning angående uttalanden som väckt misstankar om att kanalen hjälpt de ryska styrkorna.Kanalen har sänt från Lettland efter att ha tvingats lämna Ryssland efter krigsutbrottet..

SR - 22 timmar sedan

Recension: "Skymningsland" på Moderna Museet i Malmö

Grupputställningen Skymningsland på Moderna Museet i Malmö tar avstamp i vår tids många osäkerheter.Enligt vår kritiker Hedvig Weibull kokar det ner till en fråga om beständighet: "Vad kommer att finnas kvar?".

SR - 23 timmar sedan

Allt fler bibliotekarier och museianställda utsätts för hot och påtryckningar

Allt fler bibliotekarier och museianställda utsätts för hat och hot från allmänheten och påtryckningar från politiker.Det visar en ny rapport från fackförbundet för kultur, kommunikation och kreativ sektor (DIK)."Jag känner naturligtvis en stor oro med tanke på det resultat som kommer fram i rapporten – det är ju ganska skrämmande" säger Anna Troberg som är ordförande för DIK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.