Expressen > Kultur

Saturday, 10 December, 10:45

Expressen - 03 okt 22 kl. 16:00

Prylar i en monter är inte alltid tillräckligtMed utställningen ”Evigt liv” gör Nobelprismuseet ett gästspel på Liljevalchs.Therese Bohman ser hur konsten gör det möjligt att förklara de abstrakta frågorna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Evigt, Nobelprismuseet, Liljevalchs, Bohman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prylari en , monterär inte , alltid, tillräckligt

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Hon föreställer sig sitt kön som en sug

Nobelpristagaren Annie Ernaux använder sina dagboksanteckningar från 1960-talet för att skildra en traumatisk händelse.Gunilla Brodrej punktar upp svagheter och styrkor i romanen ”Omständigheter”..

Expressen - 18 timmar sedan

Robotarna kommer tyvärr att göra revolution

Den nya chattroboten, Chat GPT, har tagit världen med storm. Victor Malm undrar varför vi är så naiva inför ny teknologi..

Expressen - Igår: 06:00

Alla nya astronauter är så jävla snygga

Marcus Wandt, 41, är en av de 17 som Europeiska rymdorganisationen (ESA) har utsett till nya astronautkandidater och kan bli Sveriges nästa man i rymden.Josefine Jinder har gått i tankar om rymden ett tag, men blev golvad när hon fick veta hur snygg den moderna astronauten är..

Expressen - Igår: 15:10

”Du borde anställa Ekis Ekman”, sa de till mig

Den evigt krisande vänsterpressen behöver bråkstakar som Kajsa Ekis Ekman. Anna Gullberg skriver om fega publicister som körde över en egensinnig redaktör..

Expressen - Igår: 11:52

Det är underbart när Lena Endre säger ”fitta”

”Tid för glädje” av Arne Lygre på Dramatens lilla scen har potential att dra massorna till teatern. Victor Malm ser ensemblen glänsa i ett drama om den skandinaviska medelklassens sorger..

Expressen - I förrgår: 06:00

Suzanne Brøgger rasar som en rättshaverist

Suzanne Brøgger sällar sig till kadern av offentliga dagboksförfattare.Nina Lekander lackar ur på en gammal hjältinnas politiska prilligheter..

Expressen - I förrgår: 15:48

Svältens gudinna kommer på besök

I ”Versus” utgår poeten Maria Jönsson från den grekiska antikens myter.Lizette Romero Niknami läser en skicklig debut om begär, maktkamper och vänskap..

Expressen - 07 dec 22 kl. 06:00

Jag blir effektivt sondmatad med porr

Björn Werner beskrev i Svenska Dagbladet lockelsen att fly till tv-serien ”The white lotus” under elektorsarbetet för Augustpriset.Jens Liljestrand ser den nya säsongen och märker hur Werners text avslöjar något viktigt om vår tid..

Expressen - 06 dec 22 kl. 16:00

Modiris bok om Natthiko gavs ut mot familjens vilja

Björn Natthiko Lindeblads familj ville inte att boken ”Min vän Björn” skulle publiceras.Det bekräftar munkens hustru Elisabeth Lindeblad till Anna Gullberg. Men Navid Modiri och förlaget Mondial gick trots det emot familjens önskan..

Expressen - 06 dec 22 kl. 12:00

Hon berättar om det ryska parallellsamhället

Den regimkritiska ryska journalisten Liza Alexandrova-Zorina hotades av utvisning, men får stanna i Sverige efter att Migrationsverket har omprövat sitt beslut.I sin kommande bok ”Imperiets barn” berättar hon om det ryska parallellsamhället i Sverige.Expressens kultursida publicerar ett utdrag ur boken och under tisdagskvällen ger Dramaten en läsning av hennes texter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.