SVT > Inrikes

Thursday, 01 December, 00:52

SVT - 03 okt 22 kl. 15:36

Krafttag mot ”nyckelpersoner” ska sätta stopp för gängenKriminella med mycket brottspengar och kapacitet att infiltrera banker och politiska funktioner ska prioriteras i kampen mot den organiserade kriminaliteten. – En dag knackar vi på dörren, säger Europol-chefen Andžejus Roginskis..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Europol, Andžejus Roginskis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krafttagmot , nyckelpersonerska , sätta, stoppför , gängen

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Rättsexperten om efterlysta Svenskar i Turkiet: Inte så enkelt som statsminister Ulf Kristersson (M) påstår

Efterlysta svenskar gömmer sig i Turkiet, visar SVT:s granskning. Ulf Kristersson (M) tror att mer samarbete mellan länderna kan göra att fler lagförs i Sverige. Rättsexperten Sven-Erik Alhem tror däremot att det blir svårt att få till en förändring:  – Det är inte så enkelt, säger han.

SVT - 4 timmar sedan

Fed-chefen flaggar för lägre räntehöjningar framöver

USA:s centralbankschef Jerome Powell säger att räntehöjningarna sannolikt blir mindre framöver, troligtvis redan i december. Samtidigt varnar han för att en fortsatt stram penningpolitik är att vänta för att få ned inflationen..

SVT - 6 timmar sedan

Busch (KD): Finns risk för konkurser – men företag får vänta

Företag riskerar att gå i konkurs på grund av det höga elpriserna, det säger energiminister Ebba Busch (KD) i kvällens 30 Minuter. Ändå kan hon inte ge besked om när företagen får elprisstöd. – Mitt råd är att invänta besked om när exakt pengarna kan komma, säger Ebba Busch..

SVT - 6 timmar sedan

Ebba Busch (KD) medger svek om vallöfte kring elstödet

Regeringen håller inte sitt vallöfte om ett högkostnadsskydd för elpriserna. Det medger energiminister Ebba Busch (KD) i kvällens 30 minuter, när hon får det prata om det elstödet som regeringen presenterade under onsdagen. Det blev inget högkostnadsskydd påpekar programledare Anders Holmberg.

SVT - 9 timmar sedan

Kristersson: Efterlysta ska ställas inför rättvisa i Sverige

Turkiet kräver att Sverige och Finland lämnar ut en rad personer innan länderna godkänns som medlemmar i Nato. Samtidigt gömmer sig ett tiotal kriminella som misstänks för brott i Sverige i Turkiet – ett allvarligt problem enligt statsminister Ulf Kristersson (M). – Människor som gömmer sig undan svensk rättvisa ska föras till Sverige och ställas inför svensk rättvisa, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

Omdebatterad lagskärpning klubbas igenom

På onsdagen tar riksdagen ett beslut som innebär höjt försörjningskrav för arbetskraftsinvandring till Sverige. I förlängningen kan det innebära slutet för arbetskraftsinvandring till yrken som städare, kockar och byggarbetare..

SVT - 13 timmar sedan

Jakten på Adrianas misstänkte mördare: ”Han är i Turkiet”

Rättegången mot tre av männen som misstänks för mordet på 12-åriga Adriana pågår nu. En fjärde mordmisstänkt har däremot inte kunnat åtalas eftersom han håller sig undan.  – Han är i Turkiet, säger en man i turkiska staden Kulu när SVT söker efter den misstänkte.

SVT - 13 timmar sedan

Kritik mot utbetalningarna av elprisstödet: ”Handlar om folks privatekonomi”

Oppositionen riktar skarp kritik mot utbetalningarna av elprisstödet som presenterades av regeringen på onsdagen. – Det här betalar inte människors elräkningar i jul, säger Magdalena Andersson (S) under en pressträff..

SVT - 14 timmar sedan

Advokaten om misstänka spionens jobb på Säpo och Must: ”Stora risker””

Enligt experter kan den misstänkta mullvaden hos Säpo och Must – tillsammans med sin bror – ligga bakom en av Sveriges största spionfall någonsin. Men bröderna nekar till spioneri – under onsdagen ville försvarsadvokat Anton Strand istället rikta ljuset mot sin klients prestationer inom svensk underrättelsetjänst. – Det har varit ytterst krävande, komplext och med stora risker för min huvudmans personliga säkerhet, säger hans advokat Anton Strand..

SVT - 15 timmar sedan

Branschrapport: Så mycket sänker nya vindkraften elpriset

Under åren 2022- 2025 beräknas cirka 1 000 nya vindkraftverk tas i bruk i Sverige. En ny rapport från Sweco hävdar att dessa kan sänka elpriset i Sverige med 37 öre per kilowattimme. På längre sikt – med mer normala elpriser – blir effekten dock lite mindre..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.