SvD > Nyheter

Sunday, 27 November, 10:32

SvD - 03 okt 22 kl. 14:16

Österlenborna ”hatade folk med passion”När Caroline Ringskog Ferrada-Noli växte upp på Österlen var främlings­fientligheten en del av vardagen. Själv klarade hon sig för att hon var tjej. Nu vill hon avtäcka lögnen som hon menar att vi alla lever i..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Österlen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österlenborna, hatade, folkmed , passion

Fler nyheter från SvD

SvD - 15 minuter sedan

Därför säger skönlitteraturen sanningen

I Eyvind Johnsons romankonst intar myten och allegorin en särställning. Det var ett sätt för honom att förbinda det enskilda med det allmänna, det kollektiva minnet med det individuella, skriver Maxim Grigoriev som tilldelats årets Eyvind Johnsonpris..

SvD - 30 minuter sedan

KO i brev: Banker måste ersätta bedrägerioffer

Alla banker måste börja följa Högsta domstolens beslut och ersätta offer för bedrägerier – som i dag själva tvingas bära ansvaret.Det uppmanar Konsumentombudsmannen Cecilia Tisell i ett brev till bankernas högsta ledningar och styrelser, skriver hon på DN Debatt..

SvD - 1 timme sedan

Glädjebeskedet: Woods gör tre tävlingar i rad

Glada nyheter för alla golf- och Tiger Woods-fantaster.Efter att endast ha spelat sparsamt under året växlar Woods upp rejält i december med tre olika tävlingar.Först ut är egna tävlingen Hero World Challenge nästa vecka..

SvD - 1 timme sedan

Uppsluppen lek med vår djupaste farhåga

Ett flygplan landar två gånger och 243 människors liv dubbleras. Hervé Le Tellier har skrivit en absurd spänningsroman med ekon av såväl Tintin som ”Frankenstein”..

SvD - 1 timme sedan

Nádas återblick får mig att tappa andan

När Péter Nádas breder ut minnets väldiga solfjäder över boksidorna tappar Henrik Sahl Johansson andan. ”Illuminerade detaljer 2” är en pilgrimsfärd genom det förflutna där det privata blir politisk..

SvD - 2 timmar sedan

Kims "högst älskade" dotter visas upp igen

För andra gången på en vecka har Nordkoreas diktator visat upp sitt ”mest älskade” barn. Framträdandena sätter myror i huvudet på utomstående experter, som undrar om dottern Ju-Ae nu uppfostras till Kim Jong-Uns efterträdare..

SvD - 2 timmar sedan

H&M-kläder knyts till föroreningar

Fyra fabriker i Bangladesh som tillverkar H&M-kläder har kunnat knytas direkt till utsläpp av förorenat vatten, rapporterar Aftonbladet..

SvD - 3 timmar sedan

Räntechocken inifrån: ”Då tvärdog det”

Osäkerheten är värre än själva prisfallet. Det är budskapet från den fastighetsmäklare som SvD besökte när Riksbanken slog till med ännu en kraftig höjning. Bland annat lyfter de fram oklarheten om amorteringskravet..

SvD - 3 timmar sedan

Forskare: Ligger i svensk kultur att känna julstress

Nu börjas det! Pepparkaksbak, julklappsinköp, glöggmingel. Måstena är många.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.