SR > Nyheter

Sunday, 27 November, 09:51

SR - 03 okt 22 kl. 14:09

Irans högste ledare uttalar sig om protesterna: OnaturligaIrans högsta ledare ayatolla Ali Khamenei uttalar sig nu för första gången efter de senaste protesterna i landet.Han beklagade den uppmärksammade 22-åringen Mahsa Aminis död men skyllde oroligheterna som krävt flera liv på främmande makt.Han kallade de landsomfattande demonstrationerna för onaturliga och planlagda av USA och Israel, enligt TT..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ali Khamenei, Mahsa Aminis, USA, Israel, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Irans, högste, ledare, uttalarsig om , protesterna, Onaturliga

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Snö och minusgrader i Kiev – ”folk förbereder sig för vinter”

I Ukraina väntas temperaturerna sjunka i hela landet under nästa vecka. Samtidigt som miljontals hushåll blev utan ström i veckan till följd av Rysslands attacker mot landets infrastruktur.Hör Sveriges Radios korrespondent Lubna El-Shanti på plats i Kiev..

SR - 45 minuter sedan

Ny rapport: Mässling ett hot mot närmare 40 miljoner barn

Den kraftiga nedgången av rutinmässiga vaccinationer under pandemin har lämnat närmare 40 miljoner barn oskyddade mot mässling, det skriver WHO och USA:s smittskyddsmyndighet i en rapport."Covid påverkade hela sjukvården samtidigt som vaccinen slutade komma", säger Sarah King, sjuksköterska och hälsochef på liberianska Röda korset.Liberia är ett av länderna som haft mässlingsutbrott i år.

SR - 3 timmar sedan

Protester mot Kinas nollcovidpolitik

På flera platser i Kina har ovanliga protester mot landets nollcovidpolitik brutit ut i helgen.Bland annat i Shanghai, där hundratals personer skanderade slagord mot Kinas nollcovidpolitik och även ropade "ner med Xi Jinping, ner med Kommunistpartiet".Det är tydligt att tålamodet över Kinas strikta covidpolitik tryter allt mer, samtidigt som antalet rapporterade fall av covid-19 nått rekordnivåer de senaste dagarna..

SR - 3 timmar sedan

Rv 21 utanför Åstorp avstängd efter olycka

En singelolycka har inträffat på riksväg 21 mellan Klippan och Åstorp.Olycksplatsen är i höjd med Kvidinge, Maglabykorset.Vägen är avstängd i riktning mot Åstorp.

SR - 4 timmar sedan

Ökad risk för nätbedrägerier inför jul

Polisen varnar för att rea-säsongen och julhandeln lockar till ökad aktivitet bland bedragare på nätet.Annonsbedrägerier är en form av nätbedrägerier som ökade med 50 procent förra året, och som fortsätter att öka.”Man ska vara extra vaksam om det är ett extremt bra erbjudande”, säger Lotta Mauritzson, brottsförebyggare på polisens nationella bedrägericentrum..

SR - 5 timmar sedan

EU-politiker kan spiontesta mobiler – men få gör det

Flera europeiska politiker har spionerats på genom att deras mobiltelefoner har blivit hackade av spionprogram som det israeliska Pegasus. Sedan det blev känt i våras kan ledamöterna i Europaparlamentet scanna sina mobiler för att se om de är drabbade. Men långt ifrån alla har gjort det och bland de svenska ledamöterna har majoriteten inte testat sina mobiler visar Ekots undersökning..

SR - 7 timmar sedan

Ukraina ber Sverige om elutrustning

Ukraina vill att Sverige genom Svenska kraftnät bistår med utrustning efter den senaste tidens ryska robotangrepp mot energiinfrastuktur i landet, skriver Sydsvenskan.Den ukrainska nätoperatören Ukrenergo önskar bland annat hundra kilometer högspänningskablar och sextio ton transformatorolja.Exakt vad som kan skickas är oklart, säger Svenska kraftnäts elberedskapsexpert Anna Anteskog till Sydsvenskan..

SR - 10 timmar sedan

Södra länken avstängd på grund av bilbrand

I Stockholm är tunnelsystemet Södra länken avstängt i båda riktningar efter att en personbil började brinna. Räddningstjänsten är på plats.Texten uppdateras.

SR - 12 timmar sedan

Uppgifter: EU vill se kraftig höjning av skatten på snus

Skatten på snus kan komma att höjas rejält, visar ett läckt EU-dokument som Aftonbladet tagit del av. I dokumentet från EU-kommissionen, som ännu inte är offentliggjort, föreslås en höjning av punktbeskattningen på tobak. Om förslaget går igenom skulle priset på dosa portionssnus öka med cirka 34 kronor, en dosa lös-snus skulle öka med 62 kronor jämfört med i dag..

SR - 15 timmar sedan

LKAB:s vd: Vi måste minska beroendet av jordartsmetaller från Kina

Som följd av kriget i Ukraina har Sverige och Europa blivit allt mer beroende av Kina när det kommer till fosfor och sällsynta jordartsmetaller.Jan Moström, vd för LKAB, säger i Ekots lördagsintervju att det är av stor vikt att vi minskar vårt beroende.Behovet av metaller och mineraler ökar i samhället, och enligt Jan Moström så behöver Sverige öka sin tillgång för att klara den gröna omställningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.