Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 30 November, 18:58

Världen Idag - 03 okt 22 kl. 14:00

Svenskt läkemedel bromsade AlzheimerDet svenska företaget Bioarctics läkemedelskandidat kan bromsa försämringen hos personer med Alzheimer, enligt preliminära resultat. – Det här kan göra stor skillnad för patienterna, säger överläkaren Oscar Hansson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Alzheimer, Bioarctics, Oscar Hansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, läkemedel, bromsade, Alzheimer

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Tobias Billström: Ser framsteg i Natosamtal med Turkiet

Samtalen mellan Sverige och Turkiet om ett svenskt Natomedlemskap går framåt, enligt utrikesminister Tobias Billström. Härnäst kommer han att träffa sin turkiske ministerkollega i Ankara..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Vägrade lämna ut handlingar – hänvisade till ny spionlag

Redan innan den nya lagen om utlandsspioneri trätt i kraft vägrade en kommunal chef i Sollentuna lämna ut begärda handlingar till media. Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke är kritisk. – Det är en risk att enskilda tjänstemän och chefer noterar att riksdagen ändrat i tryck- och yttrandefrihetsförordningen och försöker tillämpa den hur som helst, säger han..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Israeliskt företag kan revolutionera odlingen av saffran

Ett nystartat israeliskt företag hoppas på ett paradigmskifte inom saffransodlingen. Genom odling av den dyrbara kryddan inomhus hoppas de få fyra gånger så stora skördar som normalt..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Sexbrottsmisstänkta män får fortsätta jobba på ungdomshem

Flera anställda som misstänkts för sexualbrott mot barn och ungdomar på Statens institutionsstyrelse (Sis) har fått jobba kvar under pågående utredning, rapporterar P1-programmet Kaliber. Nu kritiseras myndigheten av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo)..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Yasin vet vad det kostar en person att följa Jesus

Längs Östafrikas kust blir situationen allt värre för kristna, om det vittnar Yasin*, som ser och möter förföljelsen på nära håll. Han och hans team är där när det ofattbara händer, som att ett hus bränts till grunden eller en familjemedlem blivit mördad.  – Att höra deras berättelser och kunna erbjuda stöd ger mig den största motivationen att fortsätta, säger han..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Raseri mot känt modeföretag – anses sprida pedofilt material

Reklamfoton på barn intill attiraljer för grova sexlekar och en kampanj där pedofilt material används som rekvisita. Det stormar rejält kring lyxmärket Balenciaga som anklagas för att medvetet sprida barnpornografi. Först efter massiv kritik backade företaget och drog tillbaka kampanjen..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Stor skillnad på led och glödlampa till jul

I adventstid finns det pengar att spara på att byta ut glödlamporna i julbelysningen mot led. – Det kan kosta 15 gånger mer om du inte har led-lampor, säger energirådgivaren Ted Lundberg..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Nya frihetsvindar i spåren av Kinas absurt hårda coronapolitik

Folkliga protester på gator och torg är det vanligaste sättet för medborgarna att nå politisk förändring i världens totalitära länder. I Egypten avsattes den totalitäre president Mubarak efter demonstrationerna i Kairo 2011, och 2013 ledde ännu större protester till att islamisten Mursi tvingades bort från makten i samma land. Men folkliga resningar har också skyddat demokratier från maktövertaganden inifrån eller utifrån.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Kraften i en mobiliserad församling

För ett par veckor sedan firade Södertörnkyrkan tio år. Församlingen har funnits längre, men byggnaden firade tio år. Under en helg hedrade och hyllade vi alla som lagt ner ovärderliga timmar för att få till denna fantastiska byggnad mitt i Huddinge, som vi andra nu får njuta av.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Var uppriktig i dina relationer

Vi behöver alla sanna vänner. Min erfarenhet som ledare är att man kan hamna i ett vakuum där min uppfattning om verkligheten inte motsvarar den uppfattning som mina kollegor, vänner eller min omgivning har om verkligheten. Att vara uppriktig och att vara sunt kopplad i en relation går hand i hand.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.