SR > Nyheter

Wednesday, 30 November, 18:43

SR - 03 okt 22 kl. 12:47

En av tre kvinnor i USA saknar tillgång till abort i sin hemstatSedan USA:s Högsta domstol i juni rev upp det nära 50 år gamla Roe vs Wade-beslutet och rätten till abort i hela landet försvann, har runt 14 delstater nu förbjudit abort i de flesta fall.Det innebär det att en av tre flickor och kvinnor, totalt över 20 miljoner, mellan 15 och 44 år i USA nu saknar tillgång till abort.Det är en dramatisk förändring på kort tid i USA och inför mellanårsvalet i början på november har abortfrågan blivit en av de viktigaste..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Högsta, Roe, Wade

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av tre, kvinnori , USA, saknar, tillgångtill , abort i sin hemstat

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Konsumentverket granskar leasingbolag – för plötsligt höjda avgifter

Konsumentverket ska nu granska privatleasing av bilar. Myndigheten menar att ett av leasingbolagen har oskäliga avtalsvillkor.”Vi tycker att skälen till att man kan ändra leasingavgiften är allt för vidsträckta och täcker fler situationer än vad som får vara fallet”, säger Charlotte Söderlund, jurist på myndigheten, till Ekot.

SR - 1 timme sedan

Billström (M) förstår Turkiets oro: “Rätt att försvara sig”

Turkiet bryter mot folkrätten och landet borde få skarpa svar från Sverige och omvärlden när landet förbereder markinvasion i norra Syrien, menar före detta justitieminister Morgan Johansson (S).Men frågan är hur skarp kritik Sverige kan rikta mot Turkiet givet att Sverige behöver turkiskt godkännande för att komma in i Nato. Utrikesminister Tobias Billström (M) manar till återhållsamhet men betonar att Turkiet har rätt att värna sig mot terrorism..

SR - 2 timmar sedan

Fransk EU-liberal byter parti – i protest mot L

Den franska EU-parlamentarikern Pascal Durand lämnar den liberala gruppen RE i parlamentet och går över till Socialdemokraterna. Det sker i protest mot svenska liberalernas samarbete med SD. ”Frågan är enkel, det handlar om moral och principer”, säger Durand till Ekot..

SR - 2 timmar sedan

Familjen flydde kriminaliteten - gänget betalade flygbiljetten hem

När föräldrar i utsatta områden skickar sina ungdomar utomlands för att de inte ska riskera att dödas i konflikter mellan kriminella gäng finns exempel på hur gängen behåller sitt grepp om dem som lämnat landet, och lockar dem med pengar och flygbiljetter. När Mohamud Kollane i Husby i Stockholm tog sin son till Somalia så lockade det kriminella gänget hem sonen igen."De hade ju kontroll på honom", säger Mohamud Kollane.

SR - 2 timmar sedan

Branschorganisation: Då ska du kräva pengar tillbaka vid billeasing

Det kommer kritik mot att vissa finansbolag höjer månadskostnaden för den som privatleasar en bil utan att meddela det på förhand.”Man får bara höja avgifter om man aviserat om det innan en höjning träder i kraft och det har vi kunnat noterat att man har missat vid ett antal tillfällen”, säger Carl-Erik Stjernvall på branschorganisationen M Sverige och hänvisar till de riktlinjer som Finansbolagens förening har.Om finansbolagen, som sköter billeasingen, inte har följt det här tycker Stjernvall att konsumenter ska vända sig till bolagen och kräva tillbaka pengar..

SR - 3 timmar sedan

Våldsdådet i Skellefteå: Pojken led av en allvarlig psykisk störning

Den 15-åring som i somras våldtog och försökte döda en nioårig flicka i Skellefteå bedöms lida av en allvarlig psykisk störning.Det framgår av den rättspsykiatriska undersökning som gjorts av pojken.Skellefteå tingsrätt kommer nu att fortsätta huvudförhandling i målet nästa vecka där rätten ska ta ställning till vilken påföljd pojken ska få..

SR - 3 timmar sedan

Miljöpartiet kräver energisamtal med regeringen

Nu kräver även Miljöpartiet att regeringen bjuder in till blocköverskridande samtal för att nå en långsiktig energiöverenskommelse.Statsminister Ulf Kristersson sade till TT igår att det skulle kräva ett "entydigt ställningstagande att vi ska behålla den kärnkraft vi har och att vi ska bygga ny kärnkraft."Per Bolund säger att varje energislag behöver stå på sina egna ben..

SR - 4 timmar sedan

Explosion på skola i norra Afghanistan – flera döda

En explosion på en skola har krävt många dödsoffer i norra Afghanistan. Skolan är en madrassa, en islamisk skola, i den lilla staden Aybak, även känd som Samangan.Minst 16 personer har dödats, uppger en läkare som inte vill låta sitt namn publiceras.

SR - 5 timmar sedan

Oklart när elstödet till företagen syns på kontot: "Oacceptabelt"

Utbetalningarna av elstödet till företagen dröjer, men ingen vet hur länge. Det var beskedet från energi- och näringsminister Ebba Busch.För hushållen var beskedet februari nästa år, men företagen får alltså vänta på pengarna, och inga besked ges i nuläget om hur länge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.