SR > Nyheter

Wednesday, 30 November, 17:31

SR - 03 okt 22 kl. 12:48

Marknadens reaktioner på slopade budgetförslaget: ”Oron kvarstår”Att Liz Truss backar från det kontroversiella förslaget om skattesänkningar för höginkomsttagare fick svagt positiva reaktioner på marknaden.Men finansiellt är förslaget bara en lite del av paketet som lades fram och de flesta dyra åtgärderna kvarstår.”Därför kvarstår den oro som finns hos finansmarknaden, att de stora underskotten i budgeten ska bli inflationsdrivande”, säger Peter Malmqvist, oberoende finansanalytiker..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Liz Truss, Peter Malmqvist

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknadens, reaktioner, slopade, budgetförslaget, Oron, kvarstår

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fransk EU-liberal byter parti – i protest mot L

Den franska EU-parlamentarikern Pascal Durand lämnar den liberala gruppen RE i parlamentet och går över till Socialdemokraterna. Det sker i protest mot svenska liberalernas samarbete med SD. ”Frågan är enkel, det handlar om moral och principer”, säger Durand till Ekot..

SR - 1 timme sedan

Familjen flydde kriminaliteten - gänget betalade flygbiljetten hem

När föräldrar i utsatta områden skickar sina ungdomar utomlands för att de inte ska riskera att dödas i konflikter mellan kriminella gäng finns exempel på hur gängen behåller sitt grepp om dem som lämnat landet, och lockar dem med pengar och flygbiljetter. När Mohamud Kollane i Husby i Stockholm tog sin son till Somalia så lockade det kriminella gänget hem sonen igen."De hade ju kontroll på honom", säger Mohamud Kollane.

SR - 1 timme sedan

Branschorganisation: Då ska du kräva pengar tillbaka vid billeasing

Det kommer kritik mot att vissa finansbolag höjer månadskostnaden för den som privatleasar en bil utan att meddela det på förhand.”Man får bara höja avgifter om man aviserat om det innan en höjning träder i kraft och det har vi kunnat noterat att man har missat vid ett antal tillfällen”, säger Carl-Erik Stjernvall på branschorganisationen M Sverige och hänvisar till de riktlinjer som Finansbolagens förening har.Om finansbolagen, som sköter billeasingen, inte har följt det här tycker Stjernvall att konsumenter ska vända sig till bolagen och kräva tillbaka pengar..

SR - 1 timme sedan

Våldsdådet i Skellefteå: Pojken led av en allvarlig psykisk störning

Den 15-åring som i somras våldtog och försökte döda en nioårig flicka i Skellefteå bedöms lida av en allvarlig psykisk störning.Det framgår av den rättspsykiatriska undersökning som gjorts av pojken.Skellefteå tingsrätt kommer nu att fortsätta huvudförhandling i målet nästa vecka där rätten ska ta ställning till vilken påföljd pojken ska få..

SR - 2 timmar sedan

Miljöpartiet kräver energisamtal med regeringen

Nu kräver även Miljöpartiet att regeringen bjuder in till blocköverskridande samtal för att nå en långsiktig energiöverenskommelse.Statsminister Ulf Kristersson sade till TT igår att det skulle kräva ett "entydigt ställningstagande att vi ska behålla den kärnkraft vi har och att vi ska bygga ny kärnkraft."Per Bolund säger att varje energislag behöver stå på sina egna ben..

SR - 3 timmar sedan

Explosion på skola i norra Afghanistan – flera döda

En explosion på en skola har krävt många dödsoffer i norra Afghanistan. Skolan är en madrassa, en islamisk skola, i den lilla staden Aybak, även känd som Samangan.Minst 16 personer har dödats, uppger en läkare som inte vill låta sitt namn publiceras.

SR - 4 timmar sedan

Oklart när elstödet till företagen syns på kontot: "Oacceptabelt"

Utbetalningarna av elstödet till företagen dröjer, men ingen vet hur länge. Det var beskedet från energi- och näringsminister Ebba Busch.För hushållen var beskedet februari nästa år, men företagen får alltså vänta på pengarna, och inga besked ges i nuläget om hur länge.

SR - 4 timmar sedan

EU vill frysa 80 miljarder kronor till Ungern

EU-kommissionen vill frysa 80 miljarder kronor av öronmärkta pengar till Ungern på grund av risken för korruption.Det här är första gången som EU tillämpar den här möjligheten att stoppa bidrag till länder som inte lever upp till rättsstatens principer.Kan gå miste om 13 miljarder euro..

SR - 5 timmar sedan

Oppositionen kritiserar elstödet: “Rimligt att kompensera för hela Sverige”

Flera oppositionspartier riktar idag skarp kritik mot regeringens besked om elstöds- kompensation, inte minst mot att ambitionen nu är att stödet ska betalas ut först februari nästa år."Ja det här ju är inte ett besked som hjälper barnfamiljerna att betala elräkningarna inför jul", säger Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson.Både S och V kräver att regeringen tar fram ett stöd som innefattar även norra Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.