Expressen > Nyheter

Wednesday, 30 November, 17:51

Expressen - 03 okt 22 kl. 12:44

Svante Pääbo får priset – 40 år efter pappa fick detDet sitter verkligen i generna. Biologen Svante Pääbo tilldelas 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin för sina banbrytande rön kring arvsmassan. För precis 40 år sedan var det Svantes pappa Sune Bergström som fick priset. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Pääbo, Svante Pääbo, Nobelpris, Svantes, Sune Bergström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svante, Pääbofår , priset40 år efter , pappafick det

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

IS bekräftar: Ledaren har dödats

IS-ledaren är död.Det bekräftar terrorgruppens talesman i ett ljudmeddelande i sina kanaler.– Jag framför min sorg till den muslimska umma och till Islamiska statens soldater över vår sheikh Abu al-Hassan al-Qourashis död..

Expressen - 30 minuter sedan

Sanna Marins skarpa svar efter bisarr fråga

Säger emot frågan under pressträffen med Jacinda Ardern .

Expressen - 45 minuter sedan

Glupskt svart hål observerat på rekordavstånd

Astronomer har lyckats fånga hur ett svart hål först slukar en stjärna och sedan kastar ut resterna i en jetstråle. Fenomenet är det mest avlägsna i sitt slag som har observerats..

Expressen - 1 timme sedan

Skoldådet: Dömd lider inte av psykisk störning

18-årige Fabian Cederholm som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord på två lärare i Malmö led inte av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dådet.Det slår Socialstyrelsens rättsliga råd fast i ett yttrande..

Expressen - 1 timme sedan

Malmöexplosioner var hämnd – fyra åtalas

Under några februaridagar skakades Malmö av en serie explosioner som innebar att ett stort antal boende utsattes för potentiell livsfara.Det var en hämndaktion efter en skottlossning, hävdar åklagaren som nu åtalar fyra män..

Expressen - 1 timme sedan

”Grafgurun”: Så går börsen under 2023

För tillfället ser det bra ut för Stockholmsbörsen.  Men det finns en del oroande moln på börshimlen. – Vi är inne i en stark period just nu.

Expressen - 2 timmar sedan

26 sekunders tystnad efter känsliga frågan

Stel stämning efter frågan covid-frågan.

Expressen - 3 timmar sedan

15-åringen i Skellefteå bedöms vara psykiskt sjuk

Den 15-årige pojken har själv berättat hur attacken mot den 9-åriga flickan i Skellefteå i somras gick till.I förhör framgår hur han uppredade gånger slog flickan med en pinne, med handen och försökte strypa henne med ett par skosnören.Idag kom resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen som visar att 15-åringen lider av en allvarlig psykisk störning, enligt Norran..

Expressen - 3 timmar sedan

Meteorologen: Nu kommer vintervädret

Vädret har haft snabba växlingar de senaste veckorna – från värmerekord till snökanon.Nu kommer både snön och kylan tillbaka.”Kan bli det mäktigaste vi någonsin uppmätt”, skriver Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm på Twitter..

Expressen - 3 timmar sedan

Kvinnans ord: Han lät mig förstå att det fanns pengar

Mats Årjes hävdar att kvinnan har ekonomiska motiv, att hon ville prata om pengar och att samtalet kändes ”olustigt”.Hon säger att han pratade om pengar, kontakter och lovade henne uppdrag:”Han lät mig förstå att det fanns pengar och att han hade många kontakter inom näringslivet”, skriver kvinnan i ett mejl som ingår i förundersökningen.Sedan började han tafsa och viska snuskiga saker i hennes öra, enligt hennes version.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.