NT > Nyheter

Thursday, 01 December, 08:38

NT - 03 okt 22 kl. 12:28

Pääbo 33:e svensk att NobelprisasFlest Nobelpris genom åren har förärats USA. De har kammat hem omkring 400 medaljer sedan Nobelpriset började delas ut. Men faktum är att Sverige i en internationell jämförelse står sig bra, bara fyra länder har fler pristagare. Här är Sveriges alla 33 pristagare:.
Läs mer på NT
Läs mer om:
Nobelprisas, Nobelpris, USA, Nobelpriset, Sverige, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pääbo, 33:esvensk att , Nobelprisas

Fler nyheter från NT

NT - 3 timmar sedan

Filmen om Bonusfamiljen går i moll

Bonusfamiljen är tillbaka – i filmform. I "Länge leve Bonusfamiljen" försöker Patrik och Lisa lappa ihop sitt äktenskap i fjällmiljö. –Filmen går verkligen i moll, och det är ett modigt grepp, säger Vera Vitali..

NT - 3 timmar sedan

Filmrecension: Oväntat kul julmassaker

Jultomten är tillbaka – den här gången både nedsupen och mordlysten. Det är både ultravåldsamt och oväntat charmigt..

NT - 3 timmar sedan

Musk blåser av strid med Apple

Det ser ut som att konflikten mellan Twitter och Apple är över. Men Twitterägaren Elon Musk kan i stället stå inför problem med ny EU-lagstiftning..

NT - 3 timmar sedan

Studie: Terapi motverkar nätsexbrott mot barn

Onlineterapi kan vara ett effektivt verktyg för att få människor att sluta titta på och dela övergreppsmaterial av barn, visar en ny studie. Nu ska metoden spridas till flera länder. –En milstolpe, säger Christoffer Rahm, chefsöverläkare och ansvarig för studien..

NT - 3 timmar sedan

Tyst stund för Salming – sedan vann Toronto

Toronto Maple Leafs spelade för första gången på hemmais sedan förra veckans besked att Torontolegendaren Börje Salming gått ur tiden. Salming ärades inte bara med en minnesceremoni före nedsläpp, hemmalaget såg också till att skaffa sig tre poäng i matchen mot San Jose. –Han kommer att leva vidare i Toronto för all framtid, säger Pierre Engvall..

NT - 3 timmar sedan

Nu kommer dom kring omdiskuterad gruva

På torsdagen kommer domen kring gruvan i Kaunisvaara utanför Pajala. Gruvbolaget Kaunis Iron vill utöka sin verksamhet. Men Naturvårdsverket kritiserar ansökan – bland annat för att gruvan ligger på värdefull myrmark..

NT - 2 timmar sedan

Man död i brand i Hagfors

En man omkom i samband med en lägenhetsbrand i Hagfors i Värmland, rapporterar flera medier..

NT - 2 timmar sedan

Kina – världens mest övervakade land

Övervakningskameror, appar, kreditkortskontroll och internetcensur. Kina håller under auktoritäre ledaren Xi Jinping strikt koll på sin befolkning..

NT - 2 timmar sedan

Rappar om Iran – nu riskerar han dödsstraff

Han rappar om livet under diktaturen i Iran. För det riskerar han att avrättas. Den fängslade artisten Toomaj Salehis fall kastar ljus på en verklighet otaliga iranier befinner sig i, där varje protest kan kosta dem livet.

NT - 2 timmar sedan

Invandrarmän flest bland arbetande fattiga

Medelålders, utrikes födda män är den grupp i samhället som oftast är fattiga trots att de arbetar. Det visar en studie vid Göteborgs universitet. Kvinnor i motsvarande kategori har ofta bättre betalda arbeten – eller jobbar inte alls..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.