News55 > Nyheter

Wednesday, 30 November, 18:35

News55 - 03 okt 22 kl. 12:28

Pääbo 33:e svensk att NobelprisasFlest Nobelpris genom åren har förärats USA. De har kammat hem omkring 400 medaljer sedan Nobelpriset började delas ut. Men faktum är att Sverige i en internationell jämförelse står sig bra, bara fyra länder har fler pristagare. Här är Sveriges alla 33. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Nobelprisas, Nobelpris, USA, Nobelpriset, Sverige, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pääbo, 33:esvensk att , Nobelprisas

Fler nyheter från News55

News55 - 2 minuter sedan

Hårda ord efter Danmarks VM-uttåg: “Pinsamt”

Danska medier håller inte igen. Efter uttåget i VM-gruppspelet sågas det danska herrlandslaget i fotboll längs fotknölarna. "Pinsamt och förödmjukande", skriver Ekstrabladet.

News55 - 15 minuter sedan

IS-ledare uppges dödad i strid

Det islamistiska terrorrörelsen IS meddelar att dess ledare Abu Hassan al-Hashimi al-Qurashi har dödats "i strid". En talesperson säger i ett radiosänt meddelande att en ny ledare utsetts: Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi. Talespersonen ger inga nä….

News55 - 15 minuter sedan

Adopterade från Sydkorea kräver utredning

Omkring 20 personer som adopterats till Sverige från Sydkorea gör nu en anmälan för att få klarhet i hur adoptionerna gick till. – Vi vill att en utredning ska slå fast vem som var ansvarig, säger Hanna Johansson, som är en av anmälarna. Kraven riktas i….

News55 - 30 minuter sedan

Ukraina skärper ambassaders säkerhet

Ukraina stärker säkerheten vid de flesta av landets ambassader. Anledningen är att en medarbetare på ambassaden i Madrid har fått lättare skador av en misstänkt brevbomb. Enligt den spanska polisen tog sig den skadade personen själv till sjukhus för vår….

News55 - 30 minuter sedan

Två häktade för grovt våldsbrott i Sälen

Två män har häktats misstänkta för ett grovt våldsbrott i Sälen, rapporterar Falu-Kuriren. Ytterligare en man har begärts häktad. Det misstänkta brottet inträffade i lördags.

News55 - 45 minuter sedan

VM-fiasko för Danmark – Australien vidare

En poäng och ett mål på tre matcher. Det duger förstås inte i ett världsmästerskap. Danmarks uttåg redan i gruppspelet är ingen annat än ett fiasko.

News55 - 45 minuter sedan

Danmarks VM-fiasko – utslaget i gruppspelet

Danmark är utslaget ur fotbolls-VM redan i gruppspelet. Australien vann med 1–0 mot danskarna och från grupp D är det därmed Frankrike och Australien som tar sig vidare till åttondelsfinal..

News55 - 11 timmar sedan

Spelbolag vinnare på positiv börs

Stockholmsbörsen steg stadigt på onsdagen fram till den sena eftermiddagshandeln, då det breda OMXS-indexet tappade något. Men OMXS stängde ändå på plus 0,4 procent. Amerikansk statistik – som inbegrep både svagare jobbmarknad och starkare BNP-tillväxt….

News55 - 45 minuter sedan

Kristersson: Fånga in koldioxid är framtiden

Regeringen vill satsa på att fånga in koldioxid. Men tekniken är hittills dyr och långt ifrån kommersiellt bruk. Ändå är statsminister Ulf Kristersson (M) säker.

News55 - 1 timme sedan

Ryssland och Kina övar ihop över Stilla havet

Ryska och kinesiska stridsflyg förenades i en gemensam patrullering över Stilla havet på onsdagen. Övningen var ett sätt för Moskva och Peking att visa ett ökat militärt samarbete. Övningen pågick i åtta timmar och ryska plan av typ Tu-95 förenades med….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.