SR > Nyheter

Saturday, 26 November, 09:17

SR - 03 okt 22 kl. 12:25

En av gasläckorna i Östersjön har ökatMattias Lindholm på Kustbevakningen säger att den upphörda läckan kan förklaras med ett jämnt tryck mellan gas och vatten som kommit in i röret.Nu finns också flera enheter från marinen på platsen, men vad de kommer göra vill inte marinen säga till Ekot.Säkerhetspolisen utreder om grovt sabotage, som leds av Åklagarmyndigheten, och i utredningen har de svenska myndigheterna tätt samarbete med danska och tyska motsvarigheter, enligt regeringen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Östersjön, Lindholm, Kustbevakningen, Ekot, Åklagarmyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av gasläckornai , Östersjönhar , ökat

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Stopp på södra Stambanan pga brand

Det brinner i ett bussgarage i Aneby, nära tågstationen.Tågtrafiken mellan Stockholm-Malmö är stoppad pga branden.Prognos saknas för när tågtrafiken kan återupptas.

SR - 2 timmar sedan

LKAB: Energipolitiken otillräcklig för att få el till grön omställning

Den el som kommer att krävas för den gröna omställningen i norra Sverige kommer inte räcka med nuvarande energipolitik.Bara LKAB, SSAB och Vattenfalls satsning på att framställa fossilfritt stål – hybrit – kommer på sikt att kräva lika mycket el som halva Sveriges nuvarande förbrukning.”Ska vi genomföra den gröna omställningen, jag säger ska vi, så kommer vi att ersätta enorma mängder olja, kol och gas med elektricitet och jag tror att det har vi inte riktigt tagit till oss”, säger LKAB:s vd Jan Moström i Ekots lördagsintervju..

SR - 5 timmar sedan

USA förbjuder Huawei-produkter

USA förbjuder import och försäljning av produkter från flera kinesiska teknikföretag, bland anat Huawei och ZTE. Det handlar bland annat om teknik till mobilnät, men också telefoner, webbkameror och wifi-routers.Enligt amerikanska myndigheter riskerar produkter från företagen den nationella säkerheten.

SR - 5 timmar sedan

Kris i brittiska sjukvården – sjuksköterskor varslar om strejk

Flera chefer inom den brittiska sjukvården varnar för att sjukvårdssystemet NHS står inför sin svåraste vinter hittills.Personalbrist, vårdköer och långa väntetider på ambulanser är några av problemen.Det största sjuksköterskefacket har nu varslat om två strejkdagar i december, och menar att lönerna är ett av skälen till personalbristen..

SR - 6 timmar sedan

Varningen: Många kan lockas att handla mer på kredit i vinter

Sveriges Konsumenter befarar att fler svenskar med svag ekonomi kommer att ta konsumtionslån utan säkerhet och handla på kredit i vinter.Den obundna organisationen vill att det ska kosta pengar för kreditgivare som vänder sig till Kronofogden för att få tillbaka pengar från kunder som inte kunnat betala av på lånen.Sveriges Konsumenter vill också se ett register där alla skulder finns samlade för att kreditvärderingar enkelt ska kunna göras..

SR - 12 timmar sedan

Turkiet erkänner svenska framsteg i Natoförhandlingarna

Nato-kandidaterna Sverige och Finland har tagit steg som uppfyller den överenskommelse som gjorts med Turkiet, det säger de tre länderna i ett gemensamt uttalande efter ett möte som hållits i Stockholm idag. Chefsförhandlaren Oscar Stenström, beskriver det här som en framgång: ”Det är första gången vi i ett gemensamt uttalande påpekar att framsteg har gjorts”.Turkiet erkänner att Sverige och Finland tagit steg som uppfyller den överenskommelse som gjordes på Natotoppmötet i Madrid i somras..

SR - 13 timmar sedan

Just nu: England gör upp med USA i VM

Fotboll VM gruppspel herrar 20.00 England-USA (Andreas Matz och Johan Elmander)Programledare: Johan Bengts och Sigge Sanner.

SR - 14 timmar sedan

Johan Pehrson (L) om påstådda ursäkten till SD: Aldrig hänt

Efter uppståndelsen kring Liberalernas Johan Pehrsons uttalanden om Sverigedemokraterna på ett internt möte, säger han nu att han aldrig bett om ursäkt till Sverigedemokraterna för sina uttalanden”Jag inte bett om någon ursäkt, jag har beklagat”, säger Johan Pehrson.Efter Expressens uppmärksammade artikel har Sverigedemokraterna sagt till medier att Liberalerna har bett om ursäkt på flera olika nivåer i partiet, men Johan Pehrson beskriver det inte så..

SR - 15 timmar sedan

Tysklands ekonomiska tillbakagång kan bli mildare än beräknat

Den tyska ekonomiska tillbakagången som många bedömare tror blir verklighet nästa år kan mildare än beräknat, det tror det tyska institutet IFO i sin senaste bedömning av den tyska ekonomin, som är Europas största och viktigaste.IFO:s senaste månatliga index över den tyska ekonomin steg oväntat och IFO:s chef Clemens Fuest lyfter bland annat fram de varma oktober- och novembermånaderna som en orsak till det, de har bidragit till att de tyska gaslagren fortsatt att vara välfyllda.En annan anledning till att oron i den tyska ekonomin åtminstone tillfälligt minskat något är att konsumenterna fortsatt att spendera mer än beräknat, IFO framhåller dock att flera risker för den tyska ekonomin finns kvar..

SR - 15 timmar sedan

Man med rötter i Ryssland häktas misstänkt för spioneri mot Sverige

Den man i 60-årsåldern med rötter i Ryssland, som anhölls i en gryningsräd utanför Stockholm i tisdags, häktas nu på sannolika skäl misstänkt för grov olovlig underrättelseverksamhet mot Sverige och mot främmande makt.I går försattes den kvinna som greps i samma tillslag mot parets bostad i tisdags på fri fot. men misstankarna mot henne om medhjälp till grov underrättelseverksamhet kvarstår.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.