News55 > Nyheter

Wednesday, 28 February, 14:25

News55 - 03 okt 22 kl. 08:02

Storbanker sänken på börsenEn våg av bankfrossa har slagit till på Stockholmsbörsen. Smittan kommer från Zürich, där storbanken Credit Suisse rasar sedan marknaden börjat misstro bankens långsiktiga finansieringsprofil. OMXS-index har strax efter klockan tolv fallit 2 procent. Sv. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Zürich, Credit Suisse, OMXS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbanker, sänken, börsen

Fler nyheter från News55

News55 - 3 timmar sedan

Vinstrekord för rysk storbank – trots sanktioner

Den statskontrollerade ryska storbanken Sberbank redovisar en vinst på 1?510 miljarder rubel (motsvarande 170 miljarder kronor) för helåret 2023. Det är mer än fem gånger så mycket som 2022 och nytt historiskt vinstrekord för banken.

News55 - 15 minuter sedan

Brittisk amnestilag underkänns i domstol

Den brittiska amnestilag som ger immunitet till stridande i "the troubles", är inte förenlig med Europakonventionen, enligt en domstol i Belfast. Lagen, som godkändes av det brittiska parlamentet i september, har fördömts av familjer till de över 3?500….

News55 - 15 minuter sedan

Utbrytarregion ber Ryssland om “skydd”

Proryska tjänstemän i den moldaviska utbrytarregionen Transnistrien har bett Ryssland om "skydd", enligt en resolution som antogs av en särskild kongress i regionen på onsdagen. Transnistrien kommer att be Rysslands federationsråd och statsduma "att gen….

News55 - 45 minuter sedan

Nytt svenskt skidskytteguld

Skidskytten Sara Andersson tog guld i sprinten i junior-VM i Otepää, Estland. Fullt skytte i det liggande skyttet och en bom i det stående var hennes resultat när hon gick i mål på tiden 21.12,6.

News55 - 30 minuter sedan

Så ska Vasaloppet stoppa klimataktivister

Nya säkerhetskorridorer på upploppet, hemlig övervakning vid sidan av spåret och extra utbildning av funktionärer. Så ska eventuella klimataktivister stoppas under Vasaloppet på söndag. – Vi vill skapa en ökad trygghetskänsla för de aktiva och har avsat….

News55 - 30 minuter sedan

“Ett nederlag för ungdomar i glesbygd”

EU vill stoppa 15-åringar från att köra A-traktor. Det skulle försvåra livet för många ungdomar i glesbygd, anser Isak Utsi (S), kommunalråd i Arjeplog. – I glesbygd och mindre städer där lokaltrafiken finns i mindre omfattning är EPA:n det sätt ungdoma….

News55 - 1 timme sedan

Kate Bush stöttar skivbutiker

Årets ambassadör för Record Store Day i Storbritannien blir den ikoniska popstjärnan Kate Bush, skriver bland andra Pitchfork. Den brittiska artisten, som slog igenom 1977 med låten "Wuthering heights", och som drog sig undan rampljuset redan i mitten a….

News55 - 45 minuter sedan

Lägre prishöjningar – “närmare räntesänkning”

Företagens planer för prishöjningar är nu de lägsta på nästan tre år. Det ger stöd åt fortsatt vikande inflation, konstaterar SEB-ekonomen Olle Holmgren. – Vi tror att vi börjar komma närmare en räntesänkning, säger han.

News55 - 45 minuter sedan

På väg mot ny svensk skidskyttesuccé

Skidskytten Sara Andersson ser ut att ta guld i sprinten i junior-VM i Otepää, Estland. Fullt skytte i det liggande skyttet och en bom i det stående var hennes resultat när hon gick i mål på tiden 21.12,6 20-åriga Andersson har tävlat i världscupen och….

News55 - 1 timme sedan

Kate Bush blir ambassadör

Årets ambassadör för Record store day i Storbritannien är ingen mindre än den ikoniska popstjärnan Kate Bush, skriver bland andra Pitchfork. Den brittiska artisten, som slog igenom 1977 med låten "Wuthering heights", och som drog sig undan rampljuset re….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.