PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 27 November, 09:03

PrivataAffärer - 03 okt 22 kl. 12:11

Analytiker: Svenska banker påverkas inte av Credit Suisse-oron
Läs också: "Osannolikt att Credit Suisse kollapsar" Inflationen och de efterföljande räntehöjningarna har plågat globala aktier under året men det är något annat som ligger till grund för nedgången i Credit Suisse, säger Andreas Håkansson till nyhetsbyrån Direkt. ”Den (banken) dras inte in i fallen på grund av något som har med räntef
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Credit Suisse, Andreas Håkansson, Direkt, Greensill Capital, Håkansson, UBS, BNP Paribas, London, Barclays, HSBC, Deutsche Bank, Frankfurt, Norden, Danske Bank, DNB, OMXS30, Swedbank, Nordea

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnalytikerSvenska , banker, påverkasinte av , Credit, Suisse-oron

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 14:44

Lista: Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Lista: Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. 1.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

”Vi växer när våra medarbetare vågar misslyckas”

När man ska investera i ett företag gäller det att tänka på flera aspekter. Utöver tidshorisont och riskbenägenhet eller andra subjektiva faktorer, är det klokt att se över vilken bransch man tror på – och sedan hitta vem som är den vinnande spelaren inom det segmentet. Marknaden för luftrening omsätter idag 280 miljarder per år och förväntas bara att växa i takt med att krav från myndigheter kommer skärpas.

PrivataAffärer - Igår: 13:30

Trading Direkt: Günther Mårder om kostnadsbesparing

Tobbe Rosén gjorde teknisk analys på index, råvaror, valutor och 14 tittarönskemål. Teknisk Analys i programmet: OMXS30, DAX, S&P500, US10Y, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Koppar, Guld, Silver, Olja, Atrium Ljungberg, Boozt, Byggmax, Cdon, Clas Ohlson, Ecore, Getinge, Lagerkrantz Group, Orrön, Powercell, Qliro, SAS, Truecaller och Xbrane..

PrivataAffärer - Igår: 13:16

Storbanken köpstämplar bioteknikbolaget

Bankens analytiker tror att Bioarctic är på väg att gå in i den största marknaden för en kronisk sjukdom om dess partner Eisai får fullt godkännande 2023 i USA för Alzheimers sjukdom. Nordea har en toppförsäljningsprognos på 14 miljarder dollar för lecanemab, där Bioarctic har rätt till en hög ensiffrig procentandel i royaltyintäkter vilket kommer att gå rätt ned till ebitda-resultatet i Bioarctics resultaträkning. Under fjärde kvartalet 2022 och 2023 ser Nordea gott om drivkrafter för aktien.

PrivataAffärer - Igår: 13:26

Affärsvärlden rekommenderar köp på transportbolaget

Affärsvärlden noterar dock att insiders har sålt aktier för 3,6 miljoner kronor under det senaste året medan inga köp finns registrerade. Dessutom är likviditeten i aktien rätt låg. ”Aktien värderas lågt kring 10 gånger rörelsevinsten.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Kursrevansch för börsens småbolag

Börsens småbolag har blivit hårt drabbade i kursraset på aktiemarknaden. Carnegies totalavkastningsindex över småbolagen har fallit drygt 30 procent sedan årskiftet medan Stockholmsbörsen tappat omkring 22 procent, inklusive utdelningar. – Den här nedgången har präglats av en oro för inflationen och framförallt räntorna i förlängningen och de påverkar ju främst fastighetsbolag och tillväxtbolag som ofta har lite högre värdering, uppger Cliens förvaltare Carl Sundblad i ett mejlsvar på Privata Affärers frågor.

PrivataAffärer - Igår: 11:34

Commerzbank ser ljusglimtar i Europa

Även om de fortsätter att räkna med en recession under första halvan av nästa år har det nyligen kommit tecken på lättnader som talar emot en ekonomisk kollaps i Tyskland och också i euroområdet, som efter finanskrisen 2008-2009 eller efter coronautbrottet. För det första har många regeringar beslutat att ge stöd till hushåll och företag för att dämpa påverkan från högre energipriser. Den tyska regeringens stödpaket väntas exempelvis absorbera det mesta av kostnadsökningen för energiimport, vilket kommer att stabilisera ekonomin, även om paketen också sätter press på de offentliga finanserna och, eftersom de kommer att elda på den samlade efterfrågan, peka mot högre inflation på medellång sikt.

PrivataAffärer - Igår: 11:40

Saab tar stororder från Polen – uppgår till 6,7 miljarder

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 620 miljoner euro med leveranser planerade under 2027, motsvarande drygt 6,7 miljarder kronor.  För att kontraktet ska träda i kraft måste vissa finansiella villkor uppfyllas. Saab skriver dock att samtliga villkor beräknas vara uppfyllda innan utgången av 2022.

PrivataAffärer - Igår: 11:07

Hernhag: Fem aktier för 2023

Johan: Godmorgon! Fem aktier för 2023?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - Igår: 11:17

DNB: Garo väl positionerat i elektrifieringstrenden

”Med en lång historik av lönsam tillväxt, och exponering mot den växande EV-marknaden, kombinerar Garos E-Mobility och Elektrifierings-segment hög tillväxt med stabil kassagenerering”, skriver DNB i analysen. Banken påpekar att elektrifieringssektorn fortfarande befinner sig i tidig fas men är på väg mot ett skede av snabb tillväxt. DNB Markets hänvisar i analysen till IEA:s bedömning om att den årliga försäljningsvolymen av elfordon ökar från 6,6 miljoner enheter år 2021 till nästan 28 miljoner enheter 2030.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.