Realtid > Ekonomi

Sunday, 27 November, 09:46

Realtid - 03 okt 22 kl. 12:14

Svenska aktiefonder kan göra mer för klimatomställningenÄven om svenska aktiefonder som anslutit sig till ett klimatinitiativ minskat de genomsnittliga koldioxidusläppen i sina portföljer mer än de som inte anslutit sig finns det få bevis för att de avsevärt minskat sina exponeringar mot de mest förorenande företagen. Det visar ett nytt staff mamo av Cristina Cella, rådgivare vid Riksbanken..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Cristina Cella, Riksbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska aktiefonderkan , göra, merför , klimatomställningen

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Christoffer Malmer: “Fantastiskt spännande att få vara med och bryta ny mark”

Christoffer Malmer har utsetts till chef för nya enheten SEB Embedded som ska kommersialisera plattformen “Banking-as-a-service”.  \u0022Vi tror att vår styrka ligger i att kombinera möjligheterna med ny teknik och nya arbetssätt, med storbankens erfarenhet och muskler\u0022, säger han till Realtid..

Realtid - 23 timmar sedan

Rusning efter Riksbanken – här är veckans mest lästa artiklar

Två färska krönikor av Per Lindvall om Riksbanken, och en hel hög med gamla krönikor av samma Per Lindvall, det är vad ni helst har läst denna vecka. Och förstås nyheten om Stefan Ingves sista räntebesked. Och om den nya riksbankslagen som klubbades i onsdags.

Realtid - Igår: 15:00

Blödande Rocker sparkar personal: ”Ett av de tuffaste beslut jag har behövt ta”

Realtids granskning av fintechbolaget Rocker har fått stora konsekvenser för dotterbolaget Rocker Buddy. Låneverksamheten i Buddy sätts på paus och alla medarbetare har antingen slutat eller flyttats över till moderbolaget. Vd bekräftar uppsägningar för Realtid och säger att förändringarna förhoppningsvis kan stärka bolaget..

Realtid - Igår: 13:52

Här är fonderna med toppbetyg

\u003cspan style=\u0022font-weight: 400;\u0022\u003eFondanalysbjässen Morningstar har justerat om i sin rating för flera stora fonder i Sverige.\u003c/span\u003e.

Realtid - Igår: 13:34

Hon är juristen bakom klimataktivisternas stämning av svenska staten

Idag lämnar den ungdomsledda organisationen Aurora in en stämning mot svenska staten. Enligt Aurora begår staten överträdelser av Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Kort sagt: Aurora anser att staten bedriver otillräcklig och kontraproduktiv klimatpolitik..

Realtid - Igår: 11:19

Miljöteknik ny favorit för Ny Tekniks förvaltare

Swedbank Roburs fond Ny Teknik investerar framför allt i informationsteknik, underhållning, hälsa och miljöteknik. Ett växande tekniktema i fonden är miljöteknik såsom förnybar energi, elektrifiering, automation och resursåtervinning..

Realtid - Igår: 10:36

"Det är viktigt att inte ha en övertro på att KPI:er är den enda lösningen"

Efter ett årtionde av framsteg har utvecklingen mot ett jämställt näringsliv stannat av. En femtedel av Sveriges börsbolag saknar fortfarande kvinnor i ledningsgruppen. Och nio av tio röda bolag har inte gjort några framsteg sen ifjol.

Realtid - I förrgår: 08:55

Så går det för Ikea-varuhusen

Ikea-franchisetagaren Ingka Group, som äger de flesta Ikea-varuhus, redovisar ökande omsättning och rörelseresultat i det brutna räkenskapsåret som avslutades i augusti..

Realtid - I förrgår: 08:48

"Nedkylningen öppnar intressanta möjligheter för långsiktiga investerare"

För första gången sedan 2011 kommer nordiska fastighetsaktier med största sannolikhet att hamna på negativt territorium 2022, och ligga på minus 43 procent YTD..

Realtid - I förrgår: 08:49

Saudiarabien: vi vill köpa engelska klubbar

Saudiarabiens sportminister prins Abdulaziz bin Turki Al-Faisal vill se sina investerare ta över Manchester United och Liverpool..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.