News55 > Nyheter

Thursday, 01 December, 06:51

News55 - 03 okt 22 kl. 11:32

TT-FLASH: Svensk tilldelas NobelprisSvensken Svante Pääbo tilldelas årets Nobelpris i fysiologi eller medicin..
Läs mer på News55
Läs mer om:
flash, Nobelpris, Svante Pääbo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TT-FLASHSvensk , tilldelas, Nobelpris

Fler nyheter från News55

News55 - 30 minuter sedan

Guide: Dagens matcher i fotbolls-VM

Spanien inledde fotbolls-VM med att köra över Costa Rica med 7–0. Men inför sista gruppspelsomgången kan det bli Costa Rica som snuvar spanjorerna på en åttondelsfinal. Här är det viktigaste att ha koll på inför avgörandet i grupp E och F.

News55 - 45 minuter sedan

Invandrarmän flest bland arbetande fattiga

Medelålders, utrikes födda män är den grupp i samhället som oftast är fattiga trots att de arbetar. Det visar en studie vid Göteborgs universitet. Kvinnor i motsvarande kategori har ofta bättre betalda arbeten – eller jobbar inte alls.

News55 - 45 minuter sedan

Kina – världens mest övervakade land

Övervakningskameror, appar, kreditkortskontroll och internetcensur. Kina håller under auktoritäre ledaren Xi Jinping strikt koll på sin befolkning. De personer som deltar i demonstrationerna mot Kinas strikta covidpolitik gör det knappast obemärkt i det….

News55 - 45 minuter sedan

Rappar om Iran – nu riskerar han dödsstraff

Han rappar om livet under diktaturen i Iran. För det riskerar han att avrättas. Den fängslade artisten Toomaj Salehis fall kastar ljus på en verklighet otaliga iranier befinner sig i, där varje protest kan kosta dem livet.

News55 - 5 timmar sedan

Analytiker: Kostsamma ryska framgångar

Rysslands stegvisa framgångar i offensiven runt Bachmut i Ukraina fortsatte på onsdagen, enligt tankesmedjan ISW:s senaste lägesuppdatering. Men offensiven runt staden i norra Donetsk visar att Ryssland inte lärt sig något av sina tidigare offensiver, e….

News55 - 1 timme sedan

Man död i brand i Hagfors

En man omkom i samband med en lägenhetsbrand i Hagfors i Värmland, rapporterar flera medier. Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.05 natten mot torsdag.

News55 - 1 timme sedan

Nu kommer dom kring omdiskuterad gruva

På torsdagen kommer domen kring gruvan i Kaunisvaara utanför Pajala. Gruvbolaget Kaunis Iron vill utöka sin verksamhet. Men Naturvårdsverket kritiserar ansökan – bland annat för att gruvan ligger på värdefull myrmark.

News55 - 1 timme sedan

Studie: Terapi motverkar nätsexbrott mot barn

Onlineterapi kan vara ett effektivt verktyg för att få människor att sluta titta på och dela övergreppsmaterial av barn, visar en ny studie. Nu ska metoden spridas till flera länder. – En milstolpe, säger Christoffer Rahm, chefsöverläkare och ansvarig f….

News55 - 1 timme sedan

Musk blåser av strid med Apple

Det ser ut som att konflikten mellan Twitter och Apple är över. Men Twitterägaren Elon Musk kan i stället stå inför problem med ny EU-lagstiftning. Apples vd Tim Cook har träffat Twitterägaren Elon Musk och "rett ut missförståndet" som fick Musk att för….

News55 - 1 timme sedan

Filmen om Bonusfamiljen går i moll

Bonusfamiljen är tillbaka – i filmform. I "Länge leve Bonusfamiljen" försöker Patrik och Lisa lappa ihop sitt äktenskap i fjällmiljö. – Filmen går verkligen i moll, och det är ett modigt grepp, säger Vera Vitali.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.