DI > Ekonomi

Thursday, 08 December, 12:57

DI - 03 okt 22 kl. 11:31

Efterfrågan på naturgas i Europa mot rekordstor nedgångEfterfrågan på naturgas i Europa ser ut att gå mot en rekordstor nedgång under 2022. Det efter stopp i gasleveranser från Ryssland och att Europa minskar användningen till följd av höga priser. Osäkerheten är stor och risken bedöms vara på nedsidan.  .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efterfrågan, naturgasi , Europamot , rekordstor, nedgång

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Carnegie internmäklar storpost i Raysearch

Tre poster om totalt 740.000 B-aktier i Raysearch internmäklades av Carnegie under torsdagsförmiddagen. Det framgår av Infronts avslutsstatistik..

DI - 15 minuter sedan

Uniper tillbakavisar anklagelser om avsiktligt stopp i Oskarshamn

Stängningen av Oskarshamn 3 från fredagen befaras bidra till nya elpristoppar. Huvudägaren Uniper tillbakavisar nu påståenden om att reaktorn medvetet skulle stoppas för att pressa upp elpriserna. Energimyndigheten och energibolag varnar samtidigt för ökad osäkerhet om elförsörjningen och uppmanar till minskad elanvändning..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Elkrisen kan dämpas av energieffektivisering

Med rekordhöga elpriser i Sverige är energifrågan i topp både för näringsliv och privatpersoner nu när vi är på väg in i vintern. Men varför handlar så mycket av diskussionen om hur vi ska öka tillgången på el, inte hur vi ska minska efterfrågan? Detta trots att det går betydligt snabbare att energieffektivisera än att bygga nya anläggningar för elproduktion - vare sig den ska komma från havsbaserad vindkraft eller kärnkraft, skriver Henrik Hjalmarsson, vd och koncernchef Inwido AB och  Jonas Hernborg, vd Elitfönster..

DI - 1 timme sedan

Två svenska företag till Håndverksgruppen

LD Golv & Platt AB och Öfverbergs Golv & Inredningar AB blir en del av Håndverksgruppen i Sverige..

DI - 1 timme sedan

Ny rapport: ”Bedrägerier finansierar skjutningar”

Bedrägeripengar från privatpersoner och företag kan ha bidragit till det eskalerande gängvåldet. Drygt var fjärde misstänkt gärningsman har också utretts för vinstgivande blåsningar. Det är några av slutsatserna i en ny rapport från polisen..

DI - 1 timme sedan

Hon slog sig in på bröllopsscenen med begagnade klänningar

Hennes egen jakt på brudklänning fick henne att upptäcka en stor lucka i marknaden. Nu driver Frida Enslöw franchiseföretaget Bröllopsbruket, som säljer begagnade bröllopsklänningar i sex städer.  ”Jag hittade tyvärr aldrig en begagnad till mitt eget bröllop”, säger hon.

DI - 1 timme sedan

Lista: Företagen som betalar de högsta lönerna

Nu är listan för de 100 bolag som toppar löneligan här. Topp två utmärker sig med genomsnittliga årslöner på över 3 miljoner kronor. Det är även första året som ett fotbollslag finns med i rankningen.

DI - 1 timme sedan

Slut på prutandet hos Nissan – Sverige blir försökskanin

Sverige blir pilotmarknad när japanska Nissan följer trenden i bilbranschen och går över till fasta priser och direktförsäljning. Återförsäljarnätet väntas samtidigt krympa. ”Den här förändringen är ett svar på hur kunderna vill köpa bil”, säger Christian Costaganna, vd för Nissan Nordic Europe..

DI - 1 timme sedan

Klimataktivister blockerar tyska flygplatser

Klimataktivister har genomfört aktioner på flygplatser i Belin och München, skriver tidningen Bild..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.