SvD > Nyheter

Wednesday, 30 November, 12:03

SvD - 03 okt 22 kl. 10:48

Demokratins fiende är majoritetens tyranniUnder en resa till USA fick den franske aristokraten Alexis de Tocqueville en ny förståelse för demokratins problem och förtjänster. Varför han var så mottaglig för det han såg och upplevde förklaras i en nyutgiven biografi som fördjupat sig i hans korta och märkvärdiga liv i tankens tjänst..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA, Alexis, Tocqueville

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokratins, fiendeär , majoritetens, tyranni

Fler nyheter från SvD

SvD - just nu

Elektrikerna längst fram i Ukrainas nya frontlinje

De är ukrainarnas hopp nu. När de ryska attackerna mot landets elnät trappas upp står elektrikerna i den nya frontlinjen..

SvD - 45 minuter sedan

Woods: Greg Norman måste bort

Läget är spänt mellan PGA-touren och saudiska LIV-touren.Tiger Woods ser bara en lösning.– Greg Norman måste lämna, säger Woods..

SvD - 45 minuter sedan

Två döms efter mord på 19-åring i Enköping

Två män döms i Uppsala tingsrätt till tolv respektive sex års fängelse för medhjälp till mord på en 19-åring. Mannen hittades skjuten till döds på en åker utanför Enköping i fjol..

SvD - 15 minuter sedan

Finansministern KU-anmäls av S

SvD - 15 minuter sedan

Skoldådet: Dömd lider inte av psykisk störning

Den 18-årige man som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord på två lärare i Malmö led inte av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dådet.Det slår Socialstyrelsens rättsliga råd fast i ett yttrande..

SvD - 1 timme sedan

S: Ge elstöd till hela landet

Svenska folket hade förväntat sig något helt annat än det regeringen nu levererar, säger S-ledaren Magdalena Andersson om regeringens försenade elstöd.S föreslår också att regeringen ska börja arbeta med förslag till stöd för norra Sverige..

SvD - 1 timme sedan

”Stockholm bör åter få transplantera hjärtan”

Hjärt­trans­plantationerna stoppades i Stockholm 2010. I dag är fördelningen av donerade hjärtan ojämlik i Sverige och väntan betydligt längre i Mälar­dalen. Det kan ha kostat liv, skriver åtta överläkare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.