PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 10 December, 09:51

PrivataAffärer - 30 sep 22 kl. 15:00

Nordea satsar på företagsobligationer i höstrusketFortsatt stigande marknadsräntor pressade ned aktie- och obligationsmarknaden ytterligare i september, skriver Nordeas chefsstrateg Johan H. Larsson i en sammanfattning av storbankens uppdaterade allokeringsstrategi med rubriken ”Höstrusk”.  – Med vägledning av Fed har marknaden nu rättat in sig i ledet och en skarp penningpolitisk åtstramning har prisats in, tillägger han.  Men den höga osäkerheten och de försämrade utsikterna för världsekonomin gör att storbanken behåller sin neutrala allokeringsrekommendation mellan aktier och obligationer.  – I ett läge där kreditspreadarna gått isär, och där avkastning blivit allt mer attraktiv, väljer vi samtidigt att öka risken något och rekommenderar nu en övervikt företagsobligationer med fokus på EUR IG, skrive
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordeas, Johan, Höstrusk, Fed, EUR IG,  johan, Investment Grade, USA, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, satsar, företagsobligationeri , höstrusket

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

USA: Producentpriserna steg mer än väntat i november

Jämfört med samma månad föregående år steg PPI med 7,4 procent. Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,2 procent under månaden och ökat 7,2 procent mot samma månad föregående år, enligt Trading Economics konsensusprognos. Kärn-PPI, exklusive livsmedel och energi, steg med 0,4 procent jämfört med föregående månad.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Ericsson överens med Apple – tecknar globalt patentavtal

Inklusive effekter av förlikningen och inklusive pågående IPR-affärer med övriga licenstagare uppskattar Ericsson att intäkterna från IPR-licenser för fjärde kvartalet 2022 blir 5,5-6 miljarder kronor. Ericsson-aktien stiger nära 3 procent på beskedet..

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Börsens mest blankade aktier

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Lista: Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. 1.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Turbulent år på bostadsmarknaden: ”Ovanligt hög hastighet” på prisfallet

Prisrallyt under pandemin följdes 2022 av en chockartad vändning på bostadsmarknaden. Från toppnivåerna i början av året har priserna på bostadsrätter och villor nu fallit 12 respektive 13 procent. Det främsta skälet till det är den höga inflationstakten som tvingat Riksbanken till kraftiga räntehöjningar.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Carnegies nya förstahandsval i banksektorn

”Banksektorn är en av få sektorer på börsen som tagit emot senaste månadernas räntehöjningar med öppna armar. När vi nu lämnar ett årtionde av nollräntor så finns det många finansiella förlorare. Till den skaran sällar sig dock inte den svenska banksektorn.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Vice riksbankschefen: Vore väldigt bra om kärninflationen avtar

Han sade att de inför nästa penningpolitiska möte i februari åter får göra en samlad bedömning utifrån inflationsprognosen de då lägger. Men han upprepar samtidigt huvudregeln. ”Vi ska försöka så länge det går att hålla regeln intakt att inflationen ska var ungefär på målet vid årsskiftet 2023/2024, jag kommer helt enkelt att rösta för en sådan penningpolitik som åstadkommer detta”, sade han.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Handelsbankens nya småbolagsfavoriter

”Vi ser fortsatt goda möjligheter för stock picking, trots dystra konjunkturutsikter. Marknaden har studsat upp de senaste månaderna, samtidigt som vi har en försiktig inställning till börsen i det korta till medellånga perspektivet. Vi fortsätter därför att behålla småbolagslistans defensiva profil”, skriver Handelsbanken i en uppdatering.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Hernhag: Tio aktier för en tillväxtportfölj

Robban: Hej! Kan du ge tips på 10 aktier (5 svenska och 5 nordamerikanska) för en tillväxtportfölj 2023? Tack och ha en fin helg!

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Chefsekonomen: Penningpolitiken ger tydlig sättning i ekonomin

Flaskhalsproblemen har blivit lite mindre problematiska än de var när Industriekonomerna släppte sin senaste prognos i september, men de har inte försvunnit. Samtidigt är elpriserna höga, vilket ger stora indirekta effekter, och pressar upp inflationen. ”Överallt kommer elen in, alla behöver den, från pizzabagaren till hårfrisörskan”, konstaterade hon.

PrivataAffärer - Igår: 09:07

Drivmedelspriserna fortsätter att falla

Bensinpriset sänktes med 25 öre till 18,29 kr per liter på bemannade stationer. Det är den lägsta noteringen sedan mitten av januari.  Dieselpriset sänktes 10 öre och en liter kostar nu 22,82 kr, enligt siffror från Circle K.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.