DI > Ekonomi

Saturday, 10 December, 10:50

DI - 30 sep 22 kl. 14:57

Kinas centralbank sänker ränta på bolån till första bostad



Kinas centralbank, PBOC, sänker räntan på bolån till första bostad med 15 punkter från och med den 1 oktober, rapporterar internationella medier..
Läs mer på DI
Läs mer om:
PBOC

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, centralbank, sänker, ränta, bolåntill första , bostad

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Varningen: ”Drakoniska omprioriteringar” väntar hushållen

Omkring en femtedel av våra inkomster går till boendet. Men ta höjd för att boendekostnaderna redan i vinter kan sluka 30 procent av månadsinkomsten varnar flera privatekonomer..

DI - 1 timme sedan

Xoma AB (publ) genomför nyemission

Xoma AB (publ) (”Xoma” eller ”Bolaget”) genomför nu en emission, med möjlighet för teckning utan företräde i mån av tillgänglighet, för att accelerera resan ut på marknaden, med en planerad börsnotering våren 2023..

DI - 1 timme sedan

Stora skillnader – här slår bränslesmockan hårdast

Andelen dieselbilar skiljer sig kraftigt åt mellan olika delar av landet, visar Di:s genomgång. Allra vanligast är det att hälla i drivmedelstypen i tanken i Övertorneå i Norrbottens län.    Renskötaren Jonas Lejon kör omkring 20 mil om dagen och för att få slantarna att räcka tankar han i Finland.

DI - 1 timme sedan

Analytiker varnar för nya rekord: Då rusar dieselpriset igen

Förbud mot rysk diesel riskerar att driva upp priserna till nya rekordnivåer. ”Riskerna är höga, dieselmarknaden kommer tajtas till i Europa när oljan ska fraktas längre sträckor”, säger energianalytikern Samuel Ciszuk. Samtidigt får regeringens åtgärder mot höga bränslepriser hård kritik..

DI - 3 timmar sedan

Rapport: 67 journalister dödade i år

Hittills under 2022 har 67 journalister dödats i tjänsten, enligt den internationella journalistfederationen IFJ:s sammanställning..

DI - 3 timmar sedan

Tusentals svenskar fick premiepension utraderad

Flera tusen svenska pensionärer har fått sin premiepension helt raderad då de haft pengar i Rysslandsfonder, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DI - 12 timmar sedan

Qatar pekas ut för EU-mutförsök – höjdare hörda

En stor misstänkt muthärva med högt uppsatta politiker och fackrepresentanter inblandade håller på att rullas upp i Bryssel. Fem personer har förhörts – bland dem en vice talman i EU-parlamentet och generalsekreteraren för världsfacket ITUC. Enligt tidningen Le Soir ska mutförsöken gjorts till förmån för Qatar..

DI - 12 timmar sedan

Regeringens rävsax: Stötta företagen utan att elda på inflationen

Den höga inflationen bakbinder regeringen när Sverige nu går mot sämre tider. Men det finns åtgärder som kan sättas in om läget skulle förvärras, utan att elda på inflationen. Ekonomerna pekar ut energin och den gröna omställningen som centrala delar..

DI - 12 timmar sedan

Lundin Mining får sänkt rekommendation

BMO Capital Markets sänker rekommendationen på Lundin Mining till market perform, från outperform..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.