PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 01 December, 08:03

PrivataAffärer - 30 sep 22 kl. 14:49

USA: Högre inflation än väntat i augustiIndex för kärninflationen, (core PCE), i USA steg +0,6 procent i augusti jämfört med föregående månad och steg 4,9 procent jämfört med samma månad året innan. Det visar statistik från det amerikanska handelsdepartementet. Analytiker hade räknat med en uppgång om 0,5 procent under månaden och 4,7 procents ökning mot samma månad året före. I juli uppmättes kärninflationstakten till 4,6 procent. Inflationstakten enligt PCE-deflatorn var 6,2 procent i augusti.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, PCE, Trading Economics

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, Högre, inflationän , väntati , augusti

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Powell: Fed kan sänka höjningstakten i december

Han noterade att räntehöjningar och en minskning av balansräkningen generellt tar tid för att ta sig igenom systemet. ”Därmed är det logiskt att dämpa takten av våra räntehöjningar allt eftersom vi närmar oss nivån av restriktion som kommer att vara tillräcklig för att få ned inflationen”, sade han. ”Tiden för att dämpa räntehöjningstakten kan komma så tidigt som vid decembermötet”, fortsatte han.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Batljan: Ingen risk att SBB behöver sälja JM-aktierna

Det uppger han för Dagens Industri i spåren av tidningens artikel i onsdagens upplaga om att JM har ett betalningsinstitut i koncernen, vilket innebär att det krävs tillstånd från Finansinspektionen för att vara storägare i JM. ”Vi har en dialog med Finansinspektionen via våra jurister, och har inga kommentarer om dialogen. Men SBB är ett av Sveriges största bolag, så jag tror att SBB har väldigt goda förutsättningar i vilken prövning som helst att vara en godkänd aktör”, säger SBB-chefen.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Oscar Properties drar tillbaka planerat utbyteserbjudande

Utbytererbjudandet skulle ha omfattat samtliga preferensaktier i bolaget och för varje sådan aktie skulle Oscar Properties erbjuda 1 500 nya stamaktier. Återköpspriset per preferensaktie var 4 500 kronor och stamaktierna skulle emitteras till en kurs motsvarande 3 kronor per stamaktie..

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Chefsstrategen: Dags att öka risken på obligationsmarknaden

Signaler på en dämpad inflationstakt i USA och förhoppningar om mindre räntehöjningar har stärkt aktiemarknaden under hösten. Från mitten av oktober har Stockholmsbörsen lyft 15 procent och amerikanska S&P 500 drygt 10 procent. Men under de senaste veckorna har börsen tappat fart och sjunkit tillbaka något, vilket Nordeas chefsstrateg Johan Larsson såg framför sig i en intervju med Privata Affärer tidigare i november.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Chefekonomen: Recession krävs för att få ner inflationen

Inflationen i USA har inte orsakats bara av höga energipriser utan även av en stark arbetsmarknaden och solid efterfrågan bland konsumenterna. ”De motståndskraftiga konsumenterna och den heta arbetsmarknaden kommer att tvinga Fed att strama åt tills de når en recessionsdynamik”, sade han. Reallönerna stiger för mycket och arbetslösheten behöver gå upp.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Elpriset slår rekord för tredje dagen i rad

En kilowattimme väntas på torsdagen kosta 4,27 kr i elområde SE1 och SE2. Det är den högsta dagsnoteringen någonsin i norr och den tredje dagen i rad som rekordet slås.  I SE3 och SE4 hamnar elpriset på 4,29 kr per kilowattimme, alltså marginellt högre än i norr.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Flodén: Riksbanken ligger inte efter med höjningarna

”Vi har reviderat vår penningpolitik väldigt snabbt och tydligt. Vi har ju fått kritik för att vi höjer för mycket på kort tid. Det har varit viktigt för att slå vakt om förtroendet för penningpolitiken, och än så länge tycker jag vi har lyckats bra med det”, sade han.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Analyschefen: Rallyt är inte över – energiaktierna kan ”fördubblas” nästa år

Årets stora vinnare på börsen är energisektorn. Energiaktierna inom det amerikanska flaggskeppsindexet S&P 500 har rusat 63 procent i år, vilket kan jämföras med fallet på 17 procent för indexet i stort.  Trots det har aktierna betydligt mer att ge, enligt investeringsrådgivaren Fundstrats analyschef Thomas Lee.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Inflationen i euroområdet sjönk mer än väntat i november

Väntat var en preliminär inflation på 10,4 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos. Kärninflationen var oförändrad 5,0 procent, jämfört med i oktober. Väntat var 5,0 procent.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

H&M: En stor del av personalneddragningarna berör Sverige

H&M aviserade på onsdagsmorgonen att åtgärdsprogrammet, som i linje med tidigare besked beräknas leda till årliga besparingar om cirka 2 miljarder kronor, medför en omstruktureringskostnad på drygt 800 miljoner kronor. Vidare innebär programmet, som berör administrations- och overheadkostnader, en minskning om cirka 1.500 tjänster.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.