PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 07 December, 12:16

PrivataAffärer - 30 sep 22 kl. 14:50

Ryssland annekterar ockuperade regioner i UkrainaHan sade att folken i dessa områden har fattat sina beslut om att anslutas till Ryssland, och de blir nu medborgare i Ryssland för alltid. Det är resultatet av den ”naturliga rätten” för de som röstat för anslutning. Han sade att vi kommer att försvara vårt land med alla till buds stående medel, och garantera säkerheten i de nya områdena. De kommer att återuppbygga dessa områden och utveckla infrastruktur, hälsovård och utbildning. Putin uppmanade Kiev att omedelbart upphöra med sina militära aktiviteter och återvända till förhandlingarna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ukraina, Ryssland, Kiev, Väst, Sovjetunionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, annekterar, ockuperade, regioneri , Ukraina

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Ericsson säljer verksamhet

Försäljningen och andra portföljanpassningar kommer att innebära en negativ engångseffekt på Ericssons rörelseresultat inom Enterprise-segmentet om 1,1 miljarder kronor under fjärde kvartalet. IoT-verksamheten kommer att flyttas till segmentet Other i första kvartalet inför att affären slutförs och väntas göra en förlust om 0,25 miljarder kronor under första kvartalet 2023. IoT-verksamheten har varit den huvudsakliga orsaken till förluster inom affärsområdena Technologies och New Business inom segmentet Enterprises.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Frågan om amorteringspaus lever fortfarande

– Vi har sagt att vi ska följa upp amorteringskravet med berörda myndigheter. Det har precis börjat. Vi har haft ett sådant möte med FI.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Förvaltarduon tar in tre bolag i globalfonden: ”Ett kvalitetsbolag”

Börsen fortsatte uppåt i november och för Carnegies globalfond, “Global Quality Companies”, bidrog innehavet i den taiwanesiska chipjätten TSMC allra mest till uppgången på nära 3 procent under månaden. Fondens förvaltare, Emanuel Furubo och Simon Reinius, passade även på att utöka portföljen med några ytterligare namn. Det handlar om kosmetikajätten L’Oréal, medicinteknikbolaget Siemens Healthineers och kapitalförvaltaren Charles Schwab, vilket framgår i en månadsuppdatering.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pensionsmyndigheten sågar grundskyddet i pensionssystemet

Det finns fyra förmåner för grundskyddet inom det allmänna pensionssystemet:  garantipension, bostadstillägg, särskilt bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. Men Pensionsmyndigheten menar att det är svårt att förstå dessa förmåner som dessutom införts vid flera olika tillfällen med olika syften. − Syftet med de olika förmånerna är delvis oklara och delvis motstridiga.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Swedbank: Hushållens köpkraft är rekordlåg

Under tredje kvartalet föll Swedbanks boindex för första gången sedan mätningarna började vid millennieskiftet. Det framgår i ett pressmeddelande. Bankens sammanvägda boindex sjönk till 99, vilket är en bekymmersam nivå, enligt Swedbanks privatekonom Arturo Arques.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Aktivistfond vill sparka Blackrocks vd

Från Londonbaserade Bluebells håll hävdas det att Larry Finks kampanj, som uppmärksammats i ett flertal brev till investerare och storbolags-vd:ar de senaste åren, klingar falskt. Åtgärderna har nämligen inte återspeglats av Blackrocks agerande vid stämmor, då fondbolaget inte agerat i enlighet med den höga svansföring Larry Fink visat upp utåt, menar aktivistfonden. Blackrock har exempelvis bytt hållning flera gånger i fråga om investeringar i koldioxidintensiva och klimatskadliga kolverksamheter och misslyckats med att efterleva hållbarhetslöftena, menar Bluebells investeringschefer Giuseppe Bivona och Marco Taricco, som kallar Larry Fink för en hycklare.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

Morgan Stanley sänker sin rekommendation för SKF till undervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 155 från 147 kronor. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Svantesson: Obalanser på bostadsmarknaden inte högsta prio

EU-kommissionen har under många år varnat för risker som härrör från den dåligt fungerande bostadsmarknaden, som hög privat skuldsättning, övervärderade bostadspriser och risker för banksystemet. ”Vi delar kommissionens syn att det finns risker och makroobalanser. Men vi delar inte alltid kommissionens slutsatser om vad man ska göra åt det”, sade finansminister Elisabeth Svantesson till journalister efter ekofinmötet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Morningstar: Vinnaraktierna som fortfarande är undervärderade

Hittills under 2022 har analysföretaget Morningstars europeiska totalavkastningsindex – som är prissatt i euro – fallit med nära 10 procent. Trots den svaga utvecklingen för den bredare marknaden har vissa aktier på Europas börser levererat en positiv avkastning, framför allt inom energisektorn.  Men frågan är om vinnarna har mer att ge eller om kurserna sprungit iväg alldeles för långt.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Lägre vinst än väntat för Clas Ohlson

Clas Ohlsons rörelseresultat under det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2022/2023 uppgick till 112 miljoner kronor. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 123 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Bruttomarginalen blev 37,7 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.