Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 07 December, 07:08

Världen Idag - 30 sep 22 kl. 14:00

Ryssland begär extra FN-möte om läckande gasledningarEn fjärde läcka i de ryska gasledningarna har upptäckts. Först på söndag beräknas gasen sluta bubbla upp ur vattnet. – Vi har läckage på två positioner i svensk ekonomisk zon, säger Kustbevakningens presstalesperson Mattias Lindholm..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
FN, Kustbevakningens, Mattias Lindholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, begärextra , FN-möteom , läckande, gasledningar

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 minuter sedan

Ulf Kristersson: Jag har en sökande relation till tron

Som ung gick han ur Svenska kyrkan, men i dag ser sig statsminister Ulf Kristersson som en sökare. ”Vi är nog många som tror på det sättet”, skriver han i en hälsning till den nye ärkebiskopen..

Världen Idag - 10 minuter sedan

Hon vill hjälpa kyrkor att nå ut med sitt budskap

Therese Vassnes har en gedigen utbildning och kunskap i kommunikation. Men hon hade också en längtan att nå ut med det kristna budskapet på ett effektivare sätt. Efter drömmande och bön föddes så ”Nå ut kommunikation”.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Den sekulära humanismen är beroende av kristen tro

Den 23 november 2022 gav historikern Tom Holland den årliga Theos-föreläsningen. Rubriken var provocerande: ”Humanism: En kristen villolära.” Det är en föreläsning värd att lyssna till eller läsa i sin helhet.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Att möta nyfrälsta sätter färg på livet

Känner du några nyfrälsta människor? Människor som precis eller nyligen fått en relation med Jesus? Pratar och umgås du med dem?

Världen Idag - 7 timmar sedan

Ljusets högtid släcks inte ner

Det väckte ett ramaskri när ledningen för Visby lasarett, till följd av de galopperande elpriserna, bestämde sig för att dra ner på årets adventsbelysning. Order gavs om att elektriska ljusstakar skulle nyttjas enbart till ett absolut minimum. Reaktionerna lät inte vänta på dig.

Världen Idag - 7 timmar sedan

FN och Netflix stöttar ”nakba”

Förra onsdagen röstade FN:s generalförsamling ja till att hålla ett officiellt firande den 15 maj nästa år till minne av det de kallar ”nakba”, katastrofen. Detta är en hänvisning till händelserna runt staten Israels upprättande, den 14 maj 1948. Resolutionen är en del av en årlig FN-regisserad hatfest mot Israel och är maskerad som ”Day of Solidarity with the Palestinian People”.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Tesen att ”allting är relativt” utmanar Bibelns sanningsanspråk

Genom hela historien har troheten till Bibelns ord varit under press. Nu ser vi det igen, skriver pastorn Thomas Nordberg och påpekar att Gud historiskt kommit med tider av omvändelse där kärleken till Guds ord har återuppväckts..

Världen Idag - 11 timmar sedan

102 kinesiska ”polisstationer” i andra länder – Sverige drabbat

Kina driver 102 inofficiella ”polisstationer” i 53 andra länder för att övervaka kinesiska medborgare utomlands, enligt en ny rapport från den spanska ideella Safeguard Defenders. Det är ytterligare 48 jämfört med de 54 inofficiella stationer som nämndes i organisationens rapport i höstas..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Dödshjälp lyfts fram i reklamfilm

Som en del av en reklampkampanj om skönhet lyfter ett kanadensiskt företag fram dödshjälp. Nu möts de av hård kritik..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Visby-gärningsman döms för mord – inte terroristbrott

Theodor Engström döms för mord på Ing-Marie Wieselgren, men attacken är inte att bedöma som terror enligt Gotlands tingsrätt. Däremot ses mordplanerna på Annie Lööf som förberedelse till terroristbrott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.