DI > Ekonomi

Thursday, 08 December, 13:32

DI - 30 sep 22 kl. 13:24

Sverige öppnar för export av krigsmateriel till TurkietInspektionen för strategiska produkter (ISP) har åter beviljat tillstånd för export av produkter klassade som krigsmateriel från Sverige till Turkiet. Det handlar om följdleveranser och är en direkt effekt av Sveriges ansökan om medlemskap i Nato, skriver ISP i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Turkiet, ISP, Sverige, Sveriges, Nato

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigeöppnar för , exportav , krigsmaterieltill , Turkiet

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

EU vill minska bedrägerier med nya rapporteringskrav

EU:s system för momsrapportering och för rapportering av kryptotransaktioner ska moderniseras för att bekämpa bedrägerier, enligt ett förslag från EU-kommissionen..

DI - 15 minuter sedan

Di Omvärld: Rättegångsstart i tysk finansskandal och potentiell strejk på ECB

Nu inleds rättegången mot tyska Wirecards vd Marcus Braun och personal vid den europeiska centralbanken ECB diskuterar protestaktioner efter missnöje med löneökningar. Här är några av torsdagens internationella nyheter. .

DI - 15 minuter sedan

Tesla kortar produktionsskift i Kina och pausar nyrekryteringar

Elbilstillverkaren Tesla kortar ner produktionsskiften vid fabriken i Shanghai med start nästa vecka, rapporterar Bloomberg News. .

DI - 15 minuter sedan

Hamlet Pharma advertises in major health supplement - published in one of the world's leading international newspapers, The Guardian

An advertorial by Hamlet Pharma was published in The Guardian on December 6th..

DI - 15 minuter sedan

Elpriserna trissas upp – i hela landet

Kyla och stigande elpriser har dragit in över landet. På fredagen stiger elpriset i samtliga elområden..

DI - 15 minuter sedan

SEC uppmanas öka tillsynen av kryptobranschen

Amerikanska finansinspektionen SEC uppmanas intensifiera tillsynen av kryptobranschen efter kryptobörsen FTX spektakulära kollaps i november. .

DI - 45 minuter sedan

Carnegie internmäklar storpost i Raysearch

Tre poster om totalt 740.000 B-aktier i Raysearch internmäklades av Carnegie under torsdagsförmiddagen. Det framgår av Infronts avslutsstatistik..

DI - 1 timme sedan

Uniper tillbakavisar anklagelser om avsiktligt stopp i Oskarshamn

Stängningen av Oskarshamn 3 från fredagen befaras bidra till nya elpristoppar. Huvudägaren Uniper tillbakavisar nu påståenden om att reaktorn medvetet skulle stoppas för att pressa upp elpriserna. Energimyndigheten och energibolag varnar samtidigt för ökad osäkerhet om elförsörjningen och uppmanar till minskad elanvändning..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Elkrisen kan dämpas av energieffektivisering

Med rekordhöga elpriser i Sverige är energifrågan i topp både för näringsliv och privatpersoner nu när vi är på väg in i vintern. Men varför handlar så mycket av diskussionen om hur vi ska öka tillgången på el, inte hur vi ska minska efterfrågan? Detta trots att det går betydligt snabbare att energieffektivisera än att bygga nya anläggningar för elproduktion - vare sig den ska komma från havsbaserad vindkraft eller kärnkraft, skriver Henrik Hjalmarsson, vd och koncernchef Inwido AB och  Jonas Hernborg, vd Elitfönster..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.