PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 30 November, 10:53

PrivataAffärer - 30 sep 22 kl. 14:00

Booli: Så stor andel bostäder prissänks där du borPå kort tid har den svenska bostadsmarknaden svängt om från lockpriser och stora ökningar i budgivningar till att många säljare tvingas sänka priset på sina bostäder för att få dem sålda, konstaterar bostadssajten Booli. Bolaget kallar det ”ett historiskt skifte på bostadsmarknaden”.  Under de senaste fyra veckorna prissänktes 15,5 procent av alla hus och lägenheter på marknaden.  – Det är en hög andel av bostäderna på marknaden och för lägenheter är andelen prissänkta objekt uppe på rekordnivåer, skriver Booli i ett pressmeddelande.  – Ökningen av andelen prissänkta bostäder är just nu ovanligt dramatisk, även när vi tittar så långt tillbaka som 2013.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Booli, Västmanlands, Gotlands,  stockholms, Gävleborgs, Andelen, Götaland, Andel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Booli, stor, andel, bostäder, prissänksdär du , bor

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Avanza inför ränta för likvida medel på ISK

Från och med den första januari kommer Avanzas så kallade ”Pro”-kunder, det vill säga aktiva handlare, få en räntan på 1,94 procent. Samtidigt får private-bankingkunder 1,0 procent och resterande kunder får 0,25 procents ränta på likvida medel. .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tillväxtsatsning bland småspararna i november

Stockholmbörsen går mot en uppgång på drygt 7 procent under november. Sedan bottennoteringen i oktober har den svenska aktiemarknaden rusat 18 procent.  Den starka återhämtningen för den bredare aktiemarknaden verkar ha ökat riskviljan bland småsparare.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

DNB: Studien en positiv överraskning

Transparensen och detaljrikedomen var en positiv överraskning för DNB. Data uppges vara konsekvent över olika mål i studien och sett till säkerheten. Det finns enligt DNB nästan inga subgrupper eller biomarkörer som särskiljer sig från det generellt positiva utfallet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Experttelefonen inställd i dag

Normalt sett brukar du som är prenumerant kunna ringa vår experttelefon på onsdagar mellan klockan 10 och 12. Experttelefonen är en tjänst som är exklusiv för dig som prenumererar på någon av våra tidningar. Där kan du bolla privatekonomiska frågor med våra experter.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Börsen straffar Trelleborg

Bolaget har å sin sida argumenterat för att ärendet har hanterats korrekt och har framhållit att det i december 2021 endast förelåg tidiga diskussioner med externa partner som inte var tillräckligt precisa att delge marknaden. ”Disciplinnämnden anser att Trelleborg under julhelgen skulle ha agerat mer skyndsamt i sin informationsgivning gentemot Nasdaq Stockholm samt att Trelleborg i ärendet brutit mot reglerna för informationsskyldighet till marknaden i artikel 17 i MAR”, uppger Trelleborg..

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Dyrare bensin på onsdagsmorgonen

Bensinpriset höjdes med 10 öre till 19,29 kr per liter på bemannade stationer.  Dieselpriset ligger samtidigt still på 23,87 kr per liter, enligt siffror från Circle K. .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

H&M tar omstruktureringskostnader på 800 miljoner

Besparingarna förväntas bli synbara under andra halvåret 2023, vilket H&M kommunicerat tidigare. ”Som tidigare meddelats har H&M-gruppen påbörjat ett globalt åtgärdsprogram för att minska kostnader och ytterligare effektivisera verksamheten. Programmet berör administrations- och overheadkostnader och innebär också en minskning om cirka 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är onsdagens aktierekar

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Alfa Laval till behåll från köp. Riktkursen är 310 kronor. Aktien stängde på 295:50 kronor på tisdagen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Elprisstödet betalas ut i februari

Tanken är att pengarna i ett första steg ska betalas ut till hushåll i elområde SE3 och SE4. I SE3 handlar det om 50 öre per kilowattimme som förbrukats under perioden oktober 2021 och september 2022. I elområde SE4 är stödet 79 öre per kilowattimme.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Ökad förlust för SAS

SAS rörelseresultat blev -92 miljoner kronor (-474) och nettoresultatet blev -1.238 miljoner kronor (-744) i det fjärde kvartalet, augusti-oktober, av det brutna räkenskapsåret 2021/2022. SAS omsättning uppgick till 10.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.