News55 > Nyheter

Monday, 28 November, 21:14

News55 - 25 sep 22 kl. 13:23

Nu införs nya anställningslagar – så påverkas du



Billigare och enklare att säga upp personal – och fler undantag från turordningen vid uppsägning. Samtidigt blir vägen till en fast anställning betydligt kortare för de som harvar runt på korta visstidsanställningar. Den första oktober träder de nya för. .
Läs mer på News55

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu införsnya , anställningslagar, påverkasdu

Fler nyheter från News55

News55 - 10 minuter sedan

Augustvinnare och klimataktivist prisas av IM

Den Augustprisade författaren och journalisten Elin Anna Labba och klimataktivisten Nina Gualinga tilldelas IM-priset, som delas ut av biståndsorganisationen Individuell människohjälp (IM). Priset delas ut i grundaren Britta Holmströms minne och vinnarn….

News55 - 9 timmar sedan

Billström i Kiev – mötte Zelenskyj

Utrikesminister Tobias Billström (M) har träffat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i huvudstaden Kiev. Zelenskyj tackade för Sveriges stöd, och Billström lovade att arbeta för ytterligare insatser. Billström har på måndagen varit på besök i Kiev, e….

News55 - 1 timme sedan

Buffalo-skytten erkänner hatbrott

Den man som i maj sköt ihjäl tio människor i och utanför en matbutik i Buffalo i delstaten New York erkänner sig skyldig. Mer specifikt erkänner den nu 19-årige gärningsmannen mord, mord som hatbrott och inhemsk terrorism. Han erkänner också mordförsök….

News55 - 7 timmar sedan

Billström: Viktiga Natosamtal med Turkiet

Turkiet har öppnat för att diskutera Sveriges och Finlands Natoansökningar under Natomötet i Bukarest. – Där kommer vi få möjligheten att utbyta åsikter om uppfyllandet av villkoren i memorandumet och hur det arbetet fortskrider, säger utrikesminister T….

News55 - 16 timmar sedan

Augustpriset till Ia Genberg: Vad häftigt!

Tre kvinnliga författare kammar hem årets tunga priser på Augustgalan. Priset i den skönlitterära klassen går till Ia Genberg för “Detaljerna”, en roman om relationer som en gång betydde allt. På scenen tackar hon lite ironiskt – eller inte – alla sina….

News55 - 2 timmar sedan

Då måste kort och klappar läggas på lådan

Det är ett digert jobb med julens post. Trots förstärkning av tusentals postnissar vill Postnord att vi alla hjälper till för att öka chansen att julkort och klappar hamnar där de ska, när de ska. Var ute i god tid och se till att paketen är ordentligt….

News55 - 2 timmar sedan

Casemiros läckra mål tog Brasilien vidare

Det var inte bländande men Brasilien gjorde precis så mycket som behövdes. VM-favoriten är klar för åttondelsfinal efter det sena segermålet (1–0) mot Schweiz. Hjälten?

News55 - 2 timmar sedan

Kommunal chef sålde dass och förråd – döms

En kommunal enhetschef i Dalarna döms för att för egen vinning ha sålt varor som tillverkats inom kommunen, rapporterar Falu-Kuriren. Bland annat handlar det om förråd, bodar, dass, bänkar, holkar och ved. Enhetschefen ska ha fått köparna att betala via….

News55 - 2 timmar sedan

Utbrott i världens största aktiva vulkan

Världens största aktiva vulkan – Mauna Loa på Hawaii – har fått ett utbrott för första gången på nästan 40 år, uppger amerikanska myndigheter. En varning har utfärdats efter att vulkanaska börjat falla i närheten till vulkanen. Utbrottet började i sönda….

News55 - 2 timmar sedan

Ivo kritiserar Sahlgrenska för platsbrist

Patienter riskerar allvarliga vårdskador på Sahlgrenska universitetssjukhuset på grund av brist på vårdplatser, anser Ivo (Inspektionen för vård och omsorg). Samtidigt har facken anmält situationen på sjukhuset till Arbetsmiljöverket. Ivo riktar i två b….



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.