Världen Idag > Nyheter

Thursday, 08 December, 14:15

Världen Idag - 25 sep 22 kl. 10:00

Skidförslag om rysk comeback upprörInternationella skidförbundets generalsekreterare Michel Vion öppnar för rysk skidcomeback redan i vinter. Svenska skidförbundet är av en helt annan uppfattning. – Vi tycker precis tvärtom. Det är mitt under brinnande krig och det är eländigare är någonsin i Ukraina, säger ordförande Karin Mattsson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Michel Vion, Ukraina, Karin Mattsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skidförslagom , rysk, comeback, upprör

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Den kontroversielle evangelisten fann favör i kejsarens Kina

Den italienske jesuiten Matteo Ricci skulle komma att bli en av de mest framgångsrika missionärerna i Fjärran Östern – inte till antalet konvertiter, men framför allt tack vare att flera av dessa konvertiter senare kom att spela nyckelroller för kristendomens framtid i Kina. Han fann favör hos kejsaren och fick bo i Peking under statligt skydd i tio år..

Världen Idag - 15 minuter sedan

En bok som kan bidra till att ena Kristi kropp

I Makt med Gud gör Sven Almkvist en sammanställning av de 110 krönikor på temat bön som han skrivit i Världen idag under perioden augusti 2018 till juni 2021, där han kategoriserar innehållet i femton huvudgrupper med olika teman. Språket fångar, man berörs, gläds, känner igen sig och utmanas. Detta är inte enbart uppbyggelse och undervisning, utan även god litteratur – en inte alltför vanlig kombination.

Världen Idag - 1 timme sedan

Leksakskoala ska lära barn att meditera – säljs i Sverige

Ett mjukisdjur som lär små barn i meditera saluförs inför årets julhandel. Flera studier pekar på risker för psykisk ohälsa vid mindfulnessmeditation, något som varken leksaksföretaget eller leverantören har hört talas om tidigare men nu säger att de kommer att vara uppmärksamma på framöver..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Twitter släpper interna mejl – ”censur” kan ha påverkat valet

Nu avslöjar Elon Musk mejlkonversationer som högt uppsatta personer inom Twitter hade när de stoppade spridningen av en artikel om material på Hunter Bidens laptop. – Hade allmänheten fått veta det här så hade det kunnat avgöra valet, säger USA-kännaren Ronie Berggren..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Polisledning i blåsväder – oklart om toppchef hade polisutbildning

Tveksam tillsättning av toppjobb, polisanmäld chef samt privat relation är några ingredienser i en härva där några av landets ledande poliser ingår. Kriminologen Leif GW Persson är bekymrad. – Rötan i organisationen sprider sig från toppen, säger han..

Världen Idag - 10 timmar sedan

MSB: Ökad brandrisk i vinter när ovana eldar

I vinter väntas fler personer än vanligt elda för uppvärmning till följd av elkrisen. Myndigheterna oroas över att det blir fler bränder när många är ovana och använder okontrollerade kaminer..

Världen Idag - 14 timmar sedan

De nya villolärorna sätter den svenska kristenheten på prov

Nya villoläror utmanar just nu svensk kristenhet och ställer helt nya krav på andlig urskiljning och fasthet. De nya lärorna framförs av människor med plattform både i och utanför kyrkan och uppdraget är tydligt: den kristna kyrkan ska rätta in sig i de politiskt korrekta leden. Inte minst i hbtq-frågan.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Så gick mordet på en israelisk sjukhuspatient till

Fakta – detta har hänt: Tisdagen den 22 november var två israeliska druser (en av många minoriteter i Israel) inblandade i en bilolycka i staden Jenin (som styrs av palestinska myndigheten) i norra Samarien. En av dem, Tiran Fero, skadades svårt och togs till sjukhuset i Jenin, där han blev uppkopplad till livsuppehållande maskiner. På kvällen stormades sjukhuset av beväpnade och maskerade palestinska terrorister, som slet Tiran från maskinerna, slängde in honom i en bil och körde i väg.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Det lilla är stort när Gud är i det

Jag är precis hemkommen från en resa till Vietnam, där jag har rest genom landet och talat på konferenser och i församlingar. Det är fantastiskt att få besöka detta blomstrande arbete. Samtidigt som jag njöt av vad jag såg, gick mina tankar tillbaka till två tillfällen av små begynnelser.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Bibelns förbud gäller inte bara exploaterande sexuell handling

I ett par bibelstudier har Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiakyrkan i Stockholm, ifrågasatt den syn på samkönad sexualitet som varit den självklara genom den kristna kyrkans historia. Här bemöter Olof Edsinger argumentet att Bibelns förbud enbart skulle gälla exploaterande sexuella relationer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.