SvD > Nyheter

Wednesday, 07 December, 08:06

SvD - 25 sep 22 kl. 09:30

”Låt Irans kvinnor känna att de har stöd”De iranska kvinnorna som kämpar för frihet behöver stöd. Kvinnoförtrycket har pågått i över 40 år och varje försök att nå en förändring har stoppats med brutalitet, skriver Sara Recabarren. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Irans, Sara Recabarren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, Irans, kvinnor, kännaatt de har , stöd

Fler nyheter från SvD

SvD - 5 minuter sedan

Uppfinningen som ska rädda värdefull natur

En färgkarta ska hjälpa markägare att inte förstöra viktiga naturområden med avgörande betydelse för artrikedomen.– Det kommer hjälpa oss att förklara för markägarna vilka områden som är känsliga, säger Henrik Roos på länsstyrelsen i Västra Götaland..

SvD - 1 timme sedan

Nedskärningar hotar i exportindustrin

Ungefär hälften av exportföretagen överväger att lägga planerade investeringar på is och snudd på en tredjedel är på väg att dra ned på personal, visar en färsk undersökning.Högre elpriser ligger bakom de dystra utsikterna, enligt Business Sweden..

SvD - 1 timme sedan

Ministern vill "rensa upp" bland statsbidragen

Vilken hjälp ska man kunna få när man blir äldre? Sveriges nya äldreminister ser kompetensförsörjningen som en nyckelfråga för äldreomsorgen.– Där kommer vi behöva samarbeta mycket mellan stat, region och kommun för att lösa den problematiken, säger Anna Tenje (M)..

SvD - 2 timmar sedan

Här är knäckfrågorna på COP15

Förslaget att skydda en tredjedel av alla land- och havsområden väntas vålla het debatt på FN-toppmötet COP15, där länderna ska enas om hur vår förstörelse av naturen ska få ett stopp.Vem som ska tjäna pengar på växternas och djurens gener är en annan brännande fråga på agendan..

SvD - 2 timmar sedan

Naturen ska räddas – "Blir säkert dramatik"

Att stoppa förstörelsen av naturen – och i förlängningen säkra våra livsvillkor på jorden. Mycket står på spel när FN-toppmötet COP15 nu drar i gång. Förhoppningen är att få ett ”Parisavtal för naturen”, men rättvisefrågor väntas bli svåra att knäcka och en farhåga är att avtalet blir kejsarens nya kläder..

SvD - 2 timmar sedan

Inflationen naggar på julfirandet

För andra året i rad planerar svenskarna att lägga mindre pengar på julfirandet.Och i år är dessutom pengarna betydligt mindre värda..

SvD - 2 timmar sedan

Nobelpristagarens fynd: systern var hans mamma

Paul Nurse är genetikern och Nobel­pristagaren som fick en överraskning om sina egna gener som 54-åring. Visst hade han undrat över varför han var ensam i familjen om att inte sluta skolan vid 15..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.