SVT > Ekonomi

Sunday, 27 November, 09:19

SVT - 25 sep 22 kl. 06:02

Nya aktörer lockar med billigare mat – men kräver årlig medlemsavgiftMatpriserna har ökat kraftigt det senaste året och mycket tyder på ännu dyrare mat framöver. Samtidigt lockar nu flera aktörer kunder med billig mat i storpack – men endast för den som först betalar en årlig medlemsavgift..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya aktörer, lockarmed , billigare, matmen , kräver, årlig, medlemsavgift

Fler nyheter från SVT

SVT - 17 timmar sedan

Influencern Vanja Wikström satsade på krypto – då kom kraschen

När Vanja Wikströms man insjuknade i kroniskt trötthetssyndrom omkullkastades parets liv. Men när orken försvann hittade paret ändå något de kunde engagera sig i. Tillsammans började de investera i kryptovalutor och sälja digitala konstverk, så kallade NFT:er..

SVT - 17 timmar sedan

137 000 techanställda har fått sparken – värsta krisen sedan millenniekraschen

Det har varit ett tufft ekonomiskt år för många men extra tufft har det varit för techbolagen. Efter flera rekordår har 2022 i stället inneburit slaktade aktiekurser och tusentals människor i techbranschen får lämna sina jobb..

SVT - 17 timmar sedan

Baksmällan för techbranschen – från fest till fasa

Techbolagen växte ohämmat och champagnekorkarna flög i taket. Sedan kom inflation, ränta och krig. Här summeras två händelserika år inom tech och krypto på två minuter..

SVT - Igår: 19:44

Sparande populärt – trots höga bolån och låga sparräntor

Under det andra kvartalet i år gjorde svenska hushåll nettoinsättningar på 97 miljarder kronor på bankkonton, vilket är den högsta nivån hittills. Samtidigt har bankerna höjt räntan för bolån mycket mer än sparräntorna..

SVT - I förrgår: 20:37

Ekonomen: Därför har storbankerna medvind just nu

Riksbankens kraftiga räntehöjningar gör att storbankerna tjänar rekordmycket pengar – samtidigt blir hushållen alltmer pressade. – De utnyttjar situationen, säger ekonomen Claes Hemberg..

SVT - I förrgår: 12:25

Skatten på ISK blir mer än dubbelt så hög

Skattehöjningen på sparande i ISK och kapitalförsäkringar mer än dubbleras nästa år. Det rapporterar Dagens Industri..

SVT - 21 nov 22 kl. 10:17

Svårt att stå emot köpsuget – trots tunna plånböcker

Trots krympta plånböcker och en stundande lågkonjuktur uppger över hälften att de kommer att shoppa under den kommande rea-veckan. – För många är det fortfarande en känsla av att det kommer bli kärvare och då kan jag tänka mig att folk triggas, säger Jacob Östberg som forskar om de psykologiska effekterna av shopping..

SVT - 21 nov 22 kl. 10:17

Polisen varnar för nätbedrägerier under Black Week

Black Friday har under flera år betytt rekord för den svenska e-handeln. Men i takt med att nätinköpen blir fler ökar även risken för att råka ut för bedrägerier. Det senaste knepet från lurendrejarna är att skicka falska leveransaviseringar..

SVT - 20 nov 22 kl. 05:10

Olof Lundh om VM-sponsorerna: ”De är fega”

Fotbolls-VM i Qatar drar i gång och platsen för mästerskapet har debatterats flitigt. Men nu väcks frågan om sponsorernas roll. – Man hoppas att företagen ska påverka, men det är sällan det sker, säger Olof Lundh, journalist och författare..

SVT - 20 nov 22 kl. 03:50

VM-rättigheter i Qatar drar in mångmiljardbelopp till FIFA

Fem miljarder människor väntas följa fotbolls-VM som går av stapeln i Qatar. Svenska tv-bolag betalar dyrt för rättigheterna – pengar som går till Internationella fotbollsförbundet, Fifa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.