SR > Nyheter

Thursday, 01 December, 00:37

SR - 25 sep 22 kl. 05:24

Utredning efter dödsolycka på djurpark klarUtredningen av dödsolyckan på Ölands djurpark i somras då en erfaren djurskötare dog efter att ha stångats av en elandantilop är klar, rapporterar Expressen.När djuren skulle tas in för kvällen kom en struts springande i hög fart, följd av en elandantilop, och i situationen som uppstod blev djurskötaren stångad.Utredningen ska granskas av Arbetsmiljöverket..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Expressen, Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningefter , dödsolycka, djurpark, klar

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Fleetwod Mac-sångerskan död – blev 79 år

Den brittiska sångerskan och låtskrivaren Christine McVie, medlem i brittisk-amerikanska rockbandet Fleetwod Mac, har avlidit, rapporterar BBC. Christine McVie, som blev 79 år, somnade in i stillhet omgiven av sin familj..

SR - 3 timmar sedan

Iranier ihjälskjuten av säkerhetsstyrkor – när han firade USA:s vinst

Från Iran kommer ikväll rapporter om att en man som firade att Iran slagits ut från herrarnas fotbolls-VM, skjutits ihjäl. Det uppger flera människorättsgrupper.Mannen ska ha dödats av säkerhetsstyrkor när han tutade med sin bil.

SR - 4 timmar sedan

EU: Hårdare krav på företag att minska metanutsläpp

P1-programmet Kalibers granskning visar att det läcker metan från gasledningar och anläggningar som använder fossil naturgas men att metanutsläpp sällan mäts. EU vill att metanutsläppen inom energisektorn ska minska med 58 procent till 2030 och det tror EU-parlamentarikern Heléne Fritzon (S) är möjligt eftersom en sådan stor del av utsläppen är läckage som går att åtgärda.EU:s kommande metanförordning ska reglera mätningar, rapportering och åtgärder för att minska utsläppen.

SR - 5 timmar sedan

Efter tillsägningar om ”för korta kjolar” – skolan måste sluta med klädkod

Engelska skolan i Täby behöver sluta med sin klädkod enligt ett beslut från Skolinspektionen.Skolinspektionen har intervjuat elever, lärare och skolans ledning och eleverna berättar att man kan bli tillsagd om man kjolen eller shortsen är för korta och att man inte får ha magtröja eller urringat.”En skolas ordningsregler är till för att upprätthålla trygghet och studiero, men vi har kommit fram till att de här reglerna inte har det syftet”, säger Ellen Delby Susic på Skolinspektionen..

SR - 6 timmar sedan

Konsumentverket granskar leasingbolag – för plötsligt höjda avgifter

Konsumentverket ska nu granska privatleasing av bilar. Myndigheten menar att ett av leasingbolagen har oskäliga avtalsvillkor.”Vi tycker att skälen till att man kan ändra leasingavgiften är allt för vidsträckta och täcker fler situationer än vad som får vara fallet”, säger Charlotte Söderlund, jurist på myndigheten, till Ekot.

SR - 6 timmar sedan

Billström (M) förstår Turkiets oro: “Rätt att försvara sig”

Turkiet bryter mot folkrätten och landet borde få skarpa svar från Sverige och omvärlden när landet förbereder markinvasion i norra Syrien, menar före detta justitieminister Morgan Johansson (S).Men frågan är hur skarp kritik Sverige kan rikta mot Turkiet givet att Sverige behöver turkiskt godkännande för att komma in i Nato. Utrikesminister Tobias Billström (M) manar till återhållsamhet men betonar att Turkiet har rätt att värna sig mot terrorism..

SR - 8 timmar sedan

Fransk EU-liberal byter parti – i protest mot L

Den franska EU-parlamentarikern Pascal Durand lämnar den liberala gruppen RE i parlamentet och går över till Socialdemokraterna. Det sker i protest mot svenska liberalernas samarbete med SD. ”Frågan är enkel, det handlar om moral och principer”, säger Durand till Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Familjen flydde kriminaliteten - gänget betalade flygbiljetten hem

När föräldrar i utsatta områden skickar sina ungdomar utomlands för att de inte ska riskera att dödas i konflikter mellan kriminella gäng finns exempel på hur gängen behåller sitt grepp om dem som lämnat landet, och lockar dem med pengar och flygbiljetter. När Mohamud Kollane i Husby i Stockholm tog sin son till Somalia så lockade det kriminella gänget hem sonen igen."De hade ju kontroll på honom", säger Mohamud Kollane.

SR - 8 timmar sedan

Branschorganisation: Då ska du kräva pengar tillbaka vid billeasing

Det kommer kritik mot att vissa finansbolag höjer månadskostnaden för den som privatleasar en bil utan att meddela det på förhand.”Man får bara höja avgifter om man aviserat om det innan en höjning träder i kraft och det har vi kunnat noterat att man har missat vid ett antal tillfällen”, säger Carl-Erik Stjernvall på branschorganisationen M Sverige och hänvisar till de riktlinjer som Finansbolagens förening har.Om finansbolagen, som sköter billeasingen, inte har följt det här tycker Stjernvall att konsumenter ska vända sig till bolagen och kräva tillbaka pengar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.