SR > Nyheter

Thursday, 01 December, 07:46

SR - 24 sep 22 kl. 22:35

Rysslands utrikesminister: "Västvärlden präglas av grotesk russofobi"Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov upprepade tidigare argument gällande invasionen av Ukraina, när han talade för FN:s generalförsamling i New York under lördagen. Lavrov sa bland annat att det är USA och Nato som aggressivt vill expandera, och att västvärlden idag präglas av en grotesk russofobi, säger Roger Wilson, vår USA-korrespondent. Sveriges utrikesminister Ann Linde talade också, hon sa att inga hot från Ryssland kommer avskräcka Sverige från att stötta Ukraina..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sergej Lavrov, Ukraina, FN, New York, USA, Nato, Roger Wilson, Ann Linde, Ryssland, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Efter protesterna – Kina lättar på coronarestriktionerna

Kina lättar nu på vissa coronarestriktioner efter de protester som genomförts mot de senaste nedstängningarna runtom i landet. Men myndigheterna nämner inte protesterna som skäl. Enligt vice premiärminister Sun Chunlan så har coronaviruset försvagats och fler har vaccinerats och därför kan man lätta på restriktionerna.

SR - 1 timme sedan

Ekot på en minut

Företaget Scandinavian Ocean minerals vill dammsuga upp metaller från havets botten utanför Skellefteå, och det kan bli den första metallutvinningen i svenskt hav – om regeringen godkänner planerna.Trots högre priser på el, drivmedel och foder så har lönsamheten för lantbrukare som helhet förbättrats, enligt en ny rapport. Och bäst går det för mjölkbönderna.

SR - 2 timmar sedan

Polen förstärker gränsen – oroas över ”ryskplanerad” migrantvåg

En 21 mil lång gränsmur mot ryska Kaliningrad håller på att byggas av Polen. Beslutet togs efter att myndigheter i Kaliningrad slutit avtal med flygbolag i Mellanöstern och Nordafrika.I fjol släppte, och ibland även tvingade, Belarus tiotusentals migranter från Mellanöstern in i Polen.

SR - 2 timmar sedan

Frankrike drar igång nedstängt kolkraftverk

När kolkraftverket i Saint-Avold i nordöstra Frankrike stängdes ned i mars var planen att det skulle vara för gott, men energikrisen har gjort att man återupptar driften.Den främsta engerikällan i Frankrike är kärnkraft men just nu står nära hälften av reaktorerna stilla, bland annat på grund av planerade kontroller och upptäckta skador. Regeringen hade hoppats att reaktorerna skulle kunna tas i bruk i vinter igen men reparationerna har dragit ut på tiden..

SR - 2 timmar sedan

Ersättningskrav mot SAS väller in – hinner inte fixa bokningssystemet

Konsumentverket har fått in 311 anmälningar mot flygbolaget SAS hittills i år, jämfört med 224 samma period förra året.I måndags hade SAS möte med Konsumentverket om företagets informationshantering vid inställda flyg. På mötet uppgav SAS att funktionaliteten Manage My Booking skulle ses över men att bolaget just nu inte hade möjlighet på grund av den höga mängden ersättningskrav..

SR - 2 timmar sedan

Företag vill utvinna metaller från havsbotten i Skellefteå

Ett företag vill plocka upp mineraler från havets botten utanför Skellefteå – det handlar om metaller som behövs i solceller och batterier.Om regeringen godkänner planerna kan det bli första metallutvinningen i svenskt hav.”Det finns en risk för spridning av tungmetaller.

SR - 4 timmar sedan

Oksana återvänder till Cherson – och sina husdjur

I större delen av den nyligen befriade staden Cherson i Ukraina finns det varken el eller vatten, men trots det återvänder människor som flytt den ryska ockupationen.Ryska styrkor beskjuter fortfarande staden från andra sidan floden och viktig infrastruktur har slagits ut. "Men det spelar ingen roll.

SR - 10 timmar sedan

Fleetwod Mac-sångerskan död – blev 79 år

Den brittiska sångerskan och låtskrivaren Christine McVie, medlem i brittisk-amerikanska rockbandet Fleetwod Mac, har avlidit, rapporterar BBC. Christine McVie, som blev 79 år, somnade in i stillhet omgiven av sin familj..

SR - 10 timmar sedan

Iranier ihjälskjuten av säkerhetsstyrkor – när han firade USA:s vinst

Från Iran kommer ikväll rapporter om att en man som firade att Iran slagits ut från herrarnas fotbolls-VM, skjutits ihjäl. Det uppger flera människorättsgrupper.Mannen ska ha dödats av säkerhetsstyrkor när han tutade med sin bil.

SR - 11 timmar sedan

EU: Hårdare krav på företag att minska metanutsläpp

P1-programmet Kalibers granskning visar att det läcker metan från gasledningar och anläggningar som använder fossil naturgas men att metanutsläpp sällan mäts. EU vill att metanutsläppen inom energisektorn ska minska med 58 procent till 2030 och det tror EU-parlamentarikern Heléne Fritzon (S) är möjligt eftersom en sådan stor del av utsläppen är läckage som går att åtgärda.EU:s kommande metanförordning ska reglera mätningar, rapportering och åtgärder för att minska utsläppen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.