DI > Ekonomi

Wednesday, 30 November, 12:06

DI - 24 sep 22 kl. 21:33

Billigare att köra elbil – trots högt elprisTrots höga elpriser är det fortfarande billigare att köra elbil än bensin- och dieselbilar. ”Men det är klart, fortsätter elpriserna att öka kraftigt resten av året, så minskar de här skillnaderna”, säger Sofia Linder, chefsekonom på branschorganisationen Mobility Sweden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sofia Linder, Mobility Sweden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billigareatt , köra, elbiltrots , högt, elpris

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Avanza börsrasar – ”man har inte förstått den positiva effekten”

Nätbanken Avanzas aktie backar med nära 8 procent på Stockholmsbörsen på onsdagsförmiddagen sedan bolaget på morgonen meddelat att man räknar med en begränsad positiv effekt av Riksbankens senaste räntehöjning. Storägaren Creades vd John Hedberg tror att marknaden kanske missförstått betydelsen av beskedet. .

DI - 15 minuter sedan

Var med och utveckla Di Hållbart näringsliv

Är du en regelbunden läsare av Di:s hållbarhetsjournalistik? Då behöver vi din hjälp! Nu är det dags att utveckla Di Hållbart näringslivs sida.

DI - 15 minuter sedan

Riksbankstopp: Ligger inte efter i kurvan

Vice riksbankschef Martin Flodén tycker inte att Riksbanken ligger efter i kurvan nu. Det säger han till journalister på onsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Frank Hojem slutar som kommunikationschef på SEB

Efter sju år på storbanken SEB lämnar kommunikationschefen Frank Hojem sin position för att söka sig mot nya utmaningar..

DI - 45 minuter sedan

Andersson: Ge elstöd till hela landet

Svenska folket hade förväntat sig något helt annat än det regeringen nu levererar, säger S-ledaren Magdalena Andersson om regeringens försenade elstöd. S föreslår också att regeringen ska börja arbeta med förslag till stöd för norra Sverige..

DI - 1 timme sedan

Sänkta böter för Nasdaq

En elhandlare spekulerade 2018 bort hundratals miljoner kronor och kom på obestånd. För det fick Nasdaqbörsen böter utdömda för att inte ha kollat upp att motparten hade täckning för sina affärer..

DI - 1 timme sedan

Italienska konsumentpriser steg mer än väntat

De italienska konsumentpriserna steg 0,5 procent i november jämfört med månaden före, och steg 11,8 procent jämfört med samma månad föregående år..

DI - 1 timme sedan

H&M:s uppsägningar rör ”till stor del” svensk personal

En stor del av de personalneddragningar som är en del av H&M-gruppens åtgärdsprogram kommer att beröra klädbolagets verksamhet i Sverige. Det säger H&M-gruppens ir-chef Nils Vinge till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 1 timme sedan

Inflationen i eurozonen sjönk i november

Inflationstakten (HIKP) i euroområdet sjönk till 10,0 procent i november jämfört med 10,6 procent i oktober. Det visar Eurostats snabbestimat..

DI - 1 timme sedan

Bioarctic om studieresultatet: ”Det är verkligen inte blygsamt”

I natt kom svaren rörande Bioarctics läkemedelskandidat Lecanemab som många väntat på – inte minst aktieägarna som sett kursen falla den senaste veckan. Resultatet: De rapporterade dödsfallen tros inte kunna härledas till behandlingen, och effekterna av den var precis så bra som tidigare angetts. ”Det är verkligen inte blygsamt”, säger kommunikationschef Oskar Bosson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.