SR > Nyheter

Monday, 28 November, 20:05

SR - 24 sep 22 kl. 18:28

Knarkkartellerna erbjuds straffrabatt mot att de lägger ner vapnenI det våldsdrabbade Colombia har den nye vänsterpresidenten Gustavo Petro erbjudit medlemmarna i knarkkartellerna straffrabatter mot att de lägger ner vapnen.De som överlämnar sig kommer att få straffrabatter upp till 60 procent av påföljden.Initiativet har välkomnats av många människorättsorganisationer, men kritiseras av oppositionen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Colombia, Gustavo Petro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Knarkkartellerna, erbjuds, straffrabattmot att de lägger , ner, vapnen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Lärarförbundets uppmaning: Anmäl inte barn – även om det bryter mot lagen

Lärares skyldighet att anmäla barn som vistas olagligt i Sverige ska utredas, enligt Tidöavtalet.Men Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand uppmanar sina medlemmar att inte anmäla barn – även om det skulle bryta mot lagen. ”Det är helt oförenligt både med lärares uppdrag och med vår yrkesetik”, säger hon..

SR - 30 minuter sedan

Arbete mot kemvapen försvåras av kriget i Ukraina

Det globala samarbetet för att stoppa kemvapenanvändningen i världen försvåras av kriget i Ukraina.Det säger Johannes Oljelund, svensk ambassadör i Haag som deltar i den pågående internationella konferens i Haag om kemvapenanvändningen i världen.Högt på agendan för diskussionerna i Haag står nu Syriens kemvapenanvänding under inbördeskriget och vilka som bär ansvaret.

SR - 1 timme sedan

Augustgalan: Här är vinnarna

Just nu pågår den litterära galan Augustpriset på Konserthuset i Stockholm.Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok.Hör om vinnarna om i Ekots livesändning..

SR - 2 timmar sedan

Nekades flera chefstjänster – hemliga vittnen i förhör: ”Kan ha lett till spioneriet”

En av de misstänkta bröder som står åtalad för grovt spioneri sökte flera chefstjänster inom svensk underrättelsetjänst, visar förhör som hållits med före detta kollegor på både Säpo och Försvarsmakten.Enligt de hemliga vittnena, som kommer höras under rättegången i Stockholms tingsrätt nästa vecka, så kan besvikelsen över att mannen inte fick chefsjobben ha lett till det misstänkta spioneriet.”Han ville bli chef och göra karriär”, säger ett vittne från Säkerhetspolisen..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Brasilien utan Neymar möter Schweiz

Måndag 28 novemberKl.17.00-22.

SR - 3 timmar sedan

Efter protesterna i Kina – rapporter om flera gripanden

I kinesiska storstäder står polisen beredd att kväva nya protester efter demonstrationer mot Kommunistpartiets strikta covidpolitik.Under protesterna har det även hörts krav på generalsekreteraren Xi Jinpings avgång.Hör Ekots Kinakommentator Hanna Sahlberg om hur Kommunistpartiet hanterar en protestvåg som väckt gehör över hela landet..

SR - 4 timmar sedan

Arbetsgivarna: ”Fackens rekordkrav förvånande”

Arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv har nu räknat på fackens lönekrav på 4,4 procent plus en låglönesatsning och menar att de fackliga kraven i vissa branscher innebär kostnadsökningar på upp till 5,2 procent."Det är framför allt inom servicenäringen som vi ser de här nivåerna", säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl.Men LO:s ordförande försvarar kraven.

SR - 5 timmar sedan

”Företagen avvaktar och ser vad som händer i Kina”

Protesterna mot noll covid-politiken och de hårda nedstängningarna i Kina kan få utländska företag att avvakta med ytterligare investeringar i landet. Det tror Frédéric Cho, Kinakännare och vice ordförande vid Sweden China Trade Council.Kampen mot covid har fått ekonomin att gå på sparlåga, och företagen analyserar nu när landets ledning väntas lätta på tumskruvarna.

SR - 6 timmar sedan

Billström i Kiev: ”Ska visa vår fulla solidaritet”

Utrikesminister Tobias Billström är i Kiev, tillsmamans med kollegor från Lettland, Estland, Litauen, Finland, Island och Norge.De ska bland annat diskutera ytterligare stöd till Ukraina."Vi är i Kiev för att visa vår fulla solidaritet.

SR - 7 timmar sedan

Kravaller i Bryssel efter marockansk seger

Marockanska fans skapade tumult i Bryssel efter Marockos seger mot Belgien i fotbolls-VM.Bilar sattes i brand och kravallpolis kallades in som använde tårgas och vattenkanoner mot huliganerna.Under söndagskvällen var delar av Bryssel avspärrade och tunnelbanan slutade gå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.