SR > Nyheter

Monday, 28 November, 20:18

SR - 24 sep 22 kl. 18:22

Nytt kommunalråd vill minska konflikter kring rennäringKritik mot samebyars särskilda rättigheter i fjällen har blivit en valfråga i vissa fjällnära kommuner.Ett exempel är Kiruna där Kristdemokraternas röster i kommunvalet fyrdubblades och partiet blev näst störst, mycket tack vare ett rennäringskritiskt förhållningssätt.Största parti blev Socialdemokraterna, blivande kommunalrådet Mats Taaveniku säger att han kommer att arbeta för ökad samsyn..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kiruna, Kristdemokraternas, Socialdemokraterna, Mats Taaveniku

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, kommunalrådvill , minska, konflikterkring , rennäring

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Utbrott på världens största aktiva vulkan

Världens största aktiva vulkan, Mauna Loa på Hawaii, har fått ett utbrott för första gången på nästan 40 år.Efter att aska börjat falla ut från vulkanen har en varning utfärdats och flera vägar har stängts av, men ingen har hittills behövt evakueras.Lavaflödet är fortfarande kvar på vulkanens topp, men skulle lavan börja röra sig nedåt så kan det bli ett hot mot samhällen runtomkring vulkanen, enligt USA:s geologiska myndighet..

SR - 30 minuter sedan

Lärarförbundets uppmaning: Anmäl inte barn – även om det bryter mot lagen

Lärares skyldighet att anmäla barn som vistas olagligt i Sverige ska utredas, enligt Tidöavtalet.Men Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand uppmanar sina medlemmar att inte anmäla barn – även om det skulle bryta mot lagen. ”Det är helt oförenligt både med lärares uppdrag och med vår yrkesetik”, säger hon..

SR - 45 minuter sedan

Arbete mot kemvapen försvåras av kriget i Ukraina

Det globala samarbetet för att stoppa kemvapenanvändningen i världen försvåras av kriget i Ukraina.Det säger Johannes Oljelund, svensk ambassadör i Haag som deltar i den pågående internationella konferens i Haag om kemvapenanvändningen i världen.Högt på agendan för diskussionerna i Haag står nu Syriens kemvapenanvänding under inbördeskriget och vilka som bär ansvaret.

SR - 1 timme sedan

Augustgalan: Här är vinnarna

Just nu pågår den litterära galan Augustpriset på Konserthuset i Stockholm.Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok.Hör om vinnarna om i Ekots livesändning..

SR - 3 timmar sedan

Nekades flera chefstjänster – hemliga vittnen i förhör: ”Kan ha lett till spioneriet”

En av de misstänkta bröder som står åtalad för grovt spioneri sökte flera chefstjänster inom svensk underrättelsetjänst, visar förhör som hållits med före detta kollegor på både Säpo och Försvarsmakten.Enligt de hemliga vittnena, som kommer höras under rättegången i Stockholms tingsrätt nästa vecka, så kan besvikelsen över att mannen inte fick chefsjobben ha lett till det misstänkta spioneriet.”Han ville bli chef och göra karriär”, säger ett vittne från Säkerhetspolisen..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Brasilien utan Neymar möter Schweiz

Måndag 28 novemberKl.17.00-22.

SR - 3 timmar sedan

Efter protesterna i Kina – rapporter om flera gripanden

I kinesiska storstäder står polisen beredd att kväva nya protester efter demonstrationer mot Kommunistpartiets strikta covidpolitik.Under protesterna har det även hörts krav på generalsekreteraren Xi Jinpings avgång.Hör Ekots Kinakommentator Hanna Sahlberg om hur Kommunistpartiet hanterar en protestvåg som väckt gehör över hela landet..

SR - 4 timmar sedan

Arbetsgivarna: ”Fackens rekordkrav förvånande”

Arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv har nu räknat på fackens lönekrav på 4,4 procent plus en låglönesatsning och menar att de fackliga kraven i vissa branscher innebär kostnadsökningar på upp till 5,2 procent."Det är framför allt inom servicenäringen som vi ser de här nivåerna", säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl.Men LO:s ordförande försvarar kraven.

SR - 5 timmar sedan

”Företagen avvaktar och ser vad som händer i Kina”

Protesterna mot noll covid-politiken och de hårda nedstängningarna i Kina kan få utländska företag att avvakta med ytterligare investeringar i landet. Det tror Frédéric Cho, Kinakännare och vice ordförande vid Sweden China Trade Council.Kampen mot covid har fått ekonomin att gå på sparlåga, och företagen analyserar nu när landets ledning väntas lätta på tumskruvarna.

SR - 7 timmar sedan

Billström i Kiev: ”Ska visa vår fulla solidaritet”

Utrikesminister Tobias Billström är i Kiev, tillsmamans med kollegor från Lettland, Estland, Litauen, Finland, Island och Norge.De ska bland annat diskutera ytterligare stöd till Ukraina."Vi är i Kiev för att visa vår fulla solidaritet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.