News55 > Nyheter

Sunday, 25 September, 10:41

News55 - I förrgår: 03:18

Malawi har utrotat allvarlig ögonsjukdomMalawi är det första landet i södra Afrika som har utrotat den allvarliga ögonsjukdomen trakom. Det var bara sju år sedan som en tredjedel av Malawis befolkning på cirka 20 miljoner drabbades av sjukdomen. Infektionen orsakar ärrbildning på ögonlocken s. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Afrika, Malawis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malawihar , utrotat, allvarlig, ögonsjukdom

Fler nyheter från News55

News55 - 5 minuter sedan

V vill ”kuppa” bort SD i talmansvalet

Vänsterpartiet (V) vill förhindra att en sverigedemokrat får någon av riksdagens fyra talmansposter. Därför är V berett att rösta på Centerns kandidat som andre vice talman. Riksdagen ska i morgon välja talman och tre vice talmän och i dag väntas M, KD,….

News55 - 15 minuter sedan

Boende får inte återvända hem efter explosion

De 20-talet personer som har evakuerats efter explosionen på Södermalm natten till lördagen har ännu inte fått återvända till sina hem. Det var vid midnatt mot lördagen som en kraftig explosion skedde vid porten till ett flerfamiljshus på östra Södermal….

News55 - 30 minuter sedan

Parlamentsvalet igång i Italien

Det högernationalistiska partiet Italiens bröder, under ledning av Giorgia Meloni, ser ut att gå mot seger när italienarna röstar i söndagens parlamentsval. Segrar partiet får Italien troligen sin första kvinnliga premiärminister i landets historia. Och….

News55 - 45 minuter sedan

Det är de unga som vill bevara de och dem

Fyra av tio svenskar vill inte ersätta de och dem med dom. Mest negativa till förändringen är de yngre, enligt en ny undersökning. Att byta ut de och dem till dom kan tyckas vara en modern och praktisk lösning för många som sliter med att skriva rätt.

News55 - 1 timme sedan

Iran: Protesterna kommer bemötas strängt

De omfattande protesterna i Iran kommer att bemötas strängt, enligt president Ebrahim Raisi. Från regeringshåll förnekas fortsatt att 22-åriga Mahsa Amini slogs ihjäl av moralpolisen. Den ultrakonservative presidenten gav löftet om att "agera beslutsamt….

News55 - 1 timme sedan

Lars och Mattias vanligast i riksdagen

Valet är över och i veckan samlas ledamöterna i den nya riksdagen. Många nya ansikten tar plats i maktens korridorer. Var femte är rookie, de över 65 år är färre och de under 30 fler.

News55 - 1 timme sedan

Boeing kände till brister – får böta två miljarder

Flygplanstillverkaren Boeing visste om säkerhetsbristerna på flygplansmodellen 737 Max, men hävdade att planen var säkra. Nu tvingas bolaget och dess förra vd betala miljardböter. Boeing och bolagets förre vd Dennis Muilenburg har gått med på att betala….

News55 - 1 timme sedan

Evenepoel världsmästare efter utklassning

Remco Evenepoel knäckte konkurrenterna och solokörde i två och en halv mil till segern i linjeloppet i cykel-VM i utklassningsstil. Med tre och en halv mil kvar av loppet attackerade Evenepoel och kom loss tillsammans med kazaken Aleksej Lutsenko. Ingen….

News55 - 2 timmar sedan

Björklöven stöttar Umeå IK i ekonomiska krisen

Damallsvenska Umeå IK befinner sig i djup kris. Nu får klubben ekonomiskt stöd av stadens ishockeylag Björklöven. "Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", skriver Björklövens vd Anders Blomberg på Instagram, uppger VK Umeå IK:s kris….

News55 - 2 timmar sedan

Kungsörnsungar födda i Västergötland

Två år i rad har kungsörnsungar fötts i Västra Götalands län, rapporterar lokala medier. Tidigare har inga lyckade häckningar konstaterats i länet. Kungsörnen har etablerat sig i Västsverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.